Levere hydrosadenitt på ansiktet: årsaker, behandling og mer

L & # 8217; Supperativ hydrosadenitt (HS) er en sykdom som forårsaker dannelsen av hovne og smertefulle fremspring på huden. Mesteparten av tiden, disse dossene kommer nær hårsekkene og å svette kjertler, spesielt i områder hvor huden gnider mot huden, som under armhulene eller på innsiden av lårene.

For en liten mengde mennesker med HS, vises dosene på ansiktet. L & # 8217; HS på ansiktet kan påvirke utseendet ditt, spesielt hvis du har mange dosser eller er veldig store.

Nodulene kan bli hovne og smertefulle mens pussen samler seg inne i dem. Hvis du ikke gjennomgår din Dossi Care, kan de herdne og danne tykke arr og tunneler under huden.

L & # 8217; HS ser ut som akne og de to forholdene oppstår ofte sammen. Begge starter fra # 8217; betennelse i hårsekkene. En måte å forstå forskjellen på er at arrene ligner strenger på huden, mens L & # 8217; akne nr.

Våre initiativer

Legene vet ikke nøyaktig hva som forårsaker at HS. Start i hårsekkene, som er de små posene under huden der håret vokser.

Folliklene og noen ganger henger de nærliggende svettekjertlene. Olje og bakterier akkumuleres alle «8217; forårsaker hevelse og noen ganger et tap av væske som har en dårlig lukt.

Hormoner kan spille en rolle i # 8217; HS fordi den ofte utvikler seg etter puberteten. Et hyperaktivt immunsystem kan også være involvert.

Noen faktorer øker oddsene for å avgjøre sykdommen, inkludert:

 • røyk
 • gener
 • overvektige
 • Tar stoffet til litium, som omhandler bipolar lidelse

Folk med Crohns sykdom og syndrom av Polycystic Ovary er mer sannsynlig å kontrakt de som ikke har disse forholdene.

L & # 8217; HS har ingenting å gjøre med hygiene. Du kan ha en «8217, utmerket personlig hygiene og fortsette å utvikle den. Også, hs l & # 8217 spredes ikke fra person til person.

Behandling

Legen din vil basere behandlingen din for HS på alvorlighetsgraden av utbruddene dine og hvor du har dem på kroppen din. Noen behandlinger fungerer i hele kroppen, mens andre fokuserer på rengjøring av ansikt.

Et stoff eller en benkvask for akne kan være tilstrekkelig til å eliminere den milde på ansiktet. Også l & # 8217; bruk av en antiseptisk vask som 4% av klorhexidin glukonat hver dag kan bidra til å lindre dosses.

For isolert dossi, legg en varm fuktig klut på dem og hold i ca 10 minutter om gangen. Eller du kan fordype en tepose i kokende vann i fem minutter, fjern det fra vannet, og når det er kaldt nok til å berøre det, legg det på fremspringene i 10 minutters intervaller.

For mer utbredt eller alvorlige breakouts, kan legen anbefale et av disse stoffene:

 • Antibiotika. Disse stoffene dreper hudbakterier som forårsaker hevelse og infeksjoner. Antibiotika kan stoppe forverringen av utsalgsstedene du har og forhindre at de starter nye.
 • Fans. Produkter som L & # 8217; Ibuprofen (Advil, Motrin) og L & # 8217; aspirin kan hjelpe med smerte og hevelse i # 8217; HS.
 • Corticosteroid Pills. Steroidpillene reduserer hevelse og forhindrer dannelsen av nye fremspring. Imidlertid kan de forårsake ubehagelige bivirkninger som vektøkning, svake bein og svinger av D & # 8217;.

I noen tilfeller kan legen anbefale bruk av off-label-behandlinger for HS. Bruken av label-legemidler betyr at et stoff som er godkjent av mat- og narkotikamisplayet (FDA) for et formål, brukes til et annet formål som ikke er godkjent.

Off-label behandlinger for L & # 8217; HS kan omfatte:

 • Retinoider. L & # 8217; Isotretinoin (Absorika, Claravis, andre) og L & # 8217; Acitretin (soriatan) er vitamin A. De håndterer også akne og kan være nyttig hvis du har begge forholdene. Du kan ikke ta disse stoffene hvis du er gravid fordi du øker risikoen for fødselsskader.
 • Metformin. Dette stoffet for diabetes behandler folk som har både HS og en gruppe risikofaktorer kalt Metabolsk syndrom.
 • Hormonell terapi. Endringen i hormonelle nivåer kan utløse hs utbrudd. L & # 8217; Inntak av prevensjonspiller eller spironolakton (Aldactone) kan bidra til å justere hormonelle nivåer for å kontrollere epidemier.
 • Metotreksat. Dette stoffet mot kreft bidrar til å regulere immunforsvaret. Det kan være nyttig for alvorlige HS-tilfeller.
 • Organisk. Adalimumab (Humira) og infliximab (Remicade) Rolig den hyperaktive immunresponsen som bidrar til symptomene på # 8217; HS. Ta disse injeksjonene. Fordi biologiske er kraftige stoffer, vil du bare få dem hvis HS er seriøs og ikke har forbedret seg med andre behandlinger.

Hvis det har en meget bred vekst, kan legen injisere den med kortikosteroider for å senke hevelse og redusere smerte.

Noen ganger bruker legene radioterapi til å behandle Hs Alvorlig ansikt og andre kroppsområder. Stråling kan være A & # 8217; alternativ hvis andre behandlinger ikke har fungert.

Veldig seriøse utsalgssteder kan be om en kirurgisk prosedyre. Legen din kan tømme store fremspring eller bruke en laser for å løse dem.

Produkter som skal unngås

Noen matvarer og andre produkter kan forverre symptomene på # 8217; HS. Spør legen din om du bør vurdere å kutte disse artiklene fra din daglige rutine:

 • Sigaretter. I tillegg til sine mange andre skadelige effekter på helse, røyker røyking triggere og forverres hs utbrudd.
 • Razors. Barbering kan irritere huden i områdene hvor du har dossi av # 8217; HS. Spør din dermatologen hvordan du fjerner ansiktshår uten å forårsake ytterligere utsalgssteder.
 • Meieriprodukt. Melk, ost, iskrem og andre meieriprodukter øker nivåene av hormonell insulin i kroppen. Når insulinnivåene dine er høye, produserer flere kjønnshormoner som forverrer L & # 8217; HS.
 • Gjær. Denne aktive og levende ingrediensen hjelper gjær øl og la brød og andre bakevarer stige. I en Små studio på 12 personer som bor med HS, L & # 8217; eliminering av disse matvarene forbedret hudlesjoner i # 8217; HS.
 • Desserter. Eliminer kilder til tilsatt sukker, for eksempel godteri og kaker, kan redusere insulinnivåene nok til å forbedre symptomene på # 8217; HS.

Outlook

L & # 8217; HS er en kronisk tilstand. Du kan fortsette å komme seg ut av livet ditt. Selv om det ikke er noen kur, start en behandling så snart som mulig, vil hjelpe deg med å håndtere symptomer.

Styring av & # 8217; HS er viktig. Uten behandling kan tilstanden påvirke ditt utseende, spesielt når det er på ansiktet ditt. Hvis du føler deg deprimert på grunn av måten & # 8217; hs gjør at du ser eller føler deg, snakk med din hudlege og se etter hjelp av en psykisk helsepersonell.