Lavt nivå av testosteron og mannlig bryst (gynekomasti)

Beskrivelse

Lavt testosteronnivåer hos menn kan noen ganger føre til en tilstand som kalles gynekomasti eller utvikling av større bryster.

Testosteron er et naturlig hormon. Han er ansvarlig for mannlige fysiske egenskaper og påvirker også seksuell lyst og # 8217; manns humør. Når C & # 8217, det er en ubalanse av kroppshormoner hos menn, inkludert testosteron, kan gynekomasti utvikle seg.

Både det lave nivået av testosteron og gynekomasti er ofte herdbare. Det er viktig å først forstå årsakene ved foten av hver tilstand.

Forstå lavt t

Testosteronnivåer reduseres normalt med alderen i alderen. Dette kalles hypogonadisme eller & # 8220; lav t.& # 8221; I følge Urologi Care Foundation, 1 mann på 4 alder over 45 har en lav t. Å ha lave testosteronnivåer kan føre til forskjellige komplikasjoner:

 • libido reduksjon
 • lavt antall spermatozoa
 • erektil dysfunksjon (DE)
 • Kylling mannlig bryst, kalt gynekomasti

Forstå Gynecomastia

Den mannlige kroppen produserer både testosteron og østrogen, selv om østrogener vanligvis finnes til lave nivåer. Hvis en manns testosteronnivå er spesielt lave sammenlignet med østrogen, eller hvis C & # 8217, er det et overskudd av østrogen aktivitet enn testosteron, kan de utvikle større bryster.

Når guttene kommer til pubertet og C’Det er en betydelig forandring i # 8217; hormonell aktivitet i kroppen, Gynecomastia kan vises. Imidlertid kan det løse med tiden og uten behandling. L’Overskudd av brystvev kan være det samme i begge brystene eller kan være mer i et bryst enn # 8217; andre.

Siden testosteronnivået reduseres hos eldre menn, kan gynekomasti utvikle seg og vedvare, med mindre det behandles. Gynekomasti påvirker ca 1 mann på 4 i alderen 50 og 80 år, ifølge Mayo Clinic. Tilstanden er vanligvis ikke skadelig eller alvorlig. I noen tilfeller kan det forårsake brystvev smerte.

Årsaker til lavt og gynekomasti

Den lave t er ofte bare resultatet av aldring. De underliggende helsemessige forholdene kan også være årsaken. Snakk med legen din for å finne ut om din lave T kan være et resultat av en tilstand nedenfor, for eksempel:

 • Skader på celler i testosteron testosteron
 • en ulykke
 • Betennelse (hevelse)
 • Testikkelkreft
 • Kreftbehandling, inkludert stråling og kjemoterapi
 • Sykdommer som påvirker deler av hjernen, som hypothalamus og hypofysen

Også, hvis du tar en anabole steroider, kan du også skade kroppens evne til å produsere testosteron.

Behandling

Flere behandlinger er tilgjengelige for både gynekomasti og lavt t.

Gynekomasti

Gynekomasti kan behandles med narkotika som raloksifen (EVISTA) og Tamoxifen (Soltamox). US Food and Drug Administration (FDA) godkjente disse stoffene for behandling av brystkreft, men ikke for gynekomasti. L’bruk av narkotika til å behandle en tilstand som de ikke er godkjent av FDA, er kjent som bruk & # 8220; off-label & # 8221;. Off-label-behandlinger kan være sikker. Men du bør snakke om’bruk av disse stoffene med legen din før du starter behandlingen.

Det er også kirurgiske alternativer. Du har kanskje hørt om fettsuging, som fjerner overflødig fett fra magen. Det kan også brukes til å fjerne fett fra brystet. Fettsuging, påvirker imidlertid ikke brystkjertelen. En mastektomi er den kirurgiske fjerningen av brystkjertelen. Kan utføres med et lite snitt og en relativt kort gjenopprettingsperiode. Disse behandlingene kan omfatte korrigerende eller estetisk kirurgi for å gi deg formen og utseendet du vil ha.

Lavt T

I tillegg til å behandle gynekomasti, vil du kanskje behandle lave nivåer av testosteron hos menn har en tendens til å redusere med L & # 8217;. Derfor opplever mange eldre menn Testosteron-erstatningsterapi. Behandlingene er tilgjengelige i en rekke former:

 • hudgel
 • lapp
 • injeksjon

Menn som mottar erstatningsterapi med testosteron, har vanligvis åpenbare resultater. De opplever ofte forbedringer i:

 • makt
 • seksuell lyst
 • ereksjoner
 • søvn
 • Muskelmasse

De kunne også se en positiv forandring i deres perspektiv og i humøret deres. Hos menn som har lav T, kan behandling med testosteron erstatningsterapi løse gynekomasti.

Bivirkninger av behandling

Det er potensielle bivirkninger for å erstatte terapi med testosteron. Menn som kan ha brystkreft eller prostata, bør ikke gjennomgå erstatningsterapi med testosteron. Det har vært noen kontroverser at behandlingen kan øke risikoen for å utvikle prostatakreft. Videre kan det øke risikoen for kardiovaskulære hendelser, obstruktiv søvnapné og overdreven produksjon av røde blodlegemer. Det er verdt å snakke med legen din om den nyeste forskningen, samt risikoen og fordelene med testosteronbehandling.

Snakk med legen din

Du kan føle deg ubehagelig å snakke om lave nivåer av testosteron og gynekomasti. Men forholdene er ikke sjeldne. Sekund Dell & # 8217 Medical School; Boston University, 4-5 millioner menn i USA har lav testosteronnivå. Selv gynekomasti er ganske vanlig.

Ta ut mat

Den lave T og Gynecomastia er vanlige forhold mellom menn, spesielt med alderen i alderen;. Mange behandlingsalternativer er tilgjengelige. Diskuter behandlingsalternativer med legen din kan hjelpe deg med å ta helsen din og kroppen din. Du kan også dra nytte av å snakke med en terapeut av dine bekymringer. En støttegruppe av andre menn med gynekomasti kan gi deg et perspektiv for å hjelpe deg med å møte tilstanden.

I motsetning til noen forhold som ikke har reelle behandlingsalternativer, kan lavt og gynekomasti ofte bli behandlet og livskvaliteten kan forbedre seg.