Chia frø Fordeler: 9 måter å spise dem

Populariteten til Chia Seeds (Hispanica Sage) i vestlige dietter har økt dramatisk de siste årene.

Den lille & # 8220; Supersed & # 8221; rik på næringsstoffer er nå en base mat i mange helsefamilier. Takket være den lille størrelsen, delikat smak og allsidighet, er det lett å inkorporere chia frø i kostholdet.

Ernæringsmessige fordeler med Chia Frø

Sekund American Society for Nutrition, Chia frø gir uoppløselige fibre som bidrar til å holde deg fullere lenger og å skrelle avføringen for å forhindre forstoppelse. De gir også sunne fett, proteiner og antioksidanter som beskytter celler. Chia frø er en god kilde til mineraler, for eksempel:

  • Fotball
  • jern
  • sink
  • kobber
  • mangan
  • niacin
  • magnesium

Chia frø kan bidra til å kontrollere blodsukkeret. En randomisert kontrollert studie publisert i Diabetes omsorgDet har bestemt at tilsetningen av chia frø til normal type 2 diabetes behandlinger forbedrer risikoen for kardiovaskulær sykdom og bidrar til å opprettholde en god kontroll av glukose og lipider.

Negative bivirkninger er rapportert.

Ifølge Dr. Andrew Weil på hans Dedikert portal, Chia frø har flere omega-3 fettfrie frø syrer. Omega-3 fettsyrer kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom og forbedre kolesterolnivået. I motsetning til linfrøene, er Chia-frøene rike på antioksidanter og har en lengre bevaringsvarighet.

Måter å spise chia frø

Chia frø har en delikat smak og tar smaken av mat eller drikke som de legges til. Når de legges til væsken, svulmer de flere ganger av deres størrelse og danner et gelatinøst belegg som er lett å svelge og fordøye.

Du kan legge til chia frø direkte til produktene som inneholder væsker, for eksempel juice eller yoghurt. Spis med en hensikt foreslår å gjøre chia gel. Du kan forberede Chia Gel-blandingen 1/3 av Chia Seed Cup i 2 kopper varmt vann og la blandingen tykkere. Jo lengre gelen forblir, jo mer tett. Chia frø kan også bli bakken.

Det er ikke nødvendig å unngå å spise chia frø fordi du aldri forberedte dem. Det er lett å dra nytte av deres helsemessige fordeler i løpet av dagen.

1. Rister

En populær måte å bruke chia-frøene på er i smoothies. En skje eller mindre friske frø eller chia gel er alt du trenger for å legge til tekstur og næringsstoffer til fruktene dine og grønnsaker smoothies.

Denne chia frø smoothie og dekadent sjokolade mandler er overraskende sunn. Mandler gir ham en knytt av protein og datoer medjool og banan legger til en god dose kalium. Prøv å bruke bitter kakaopulver for større rikdom.

Se oppskriften.

2. Salatdressing

Chia frø blandes godt med ingredienser for salat dressings som olje d’oliven, eddik, honning og sitronsaft. Legg til om en spiseskje frø til nesten alle salat krydder oppskrifter. Frø legger til, tettere er dressingen.

Unngå kunstige ingredienser og monosodiumglutamat (Msg) tilstede i mange salatkondisjoner som forbereder denne vinaigrette til chiafrø. Kombiner chia frø med honning, Dijon sennep og epler eddik.

Se oppskriften.

3. Pudding

Du kan finne Chia Pudding i menyen Alle’Økologisk kaffe Og naturlige matbutikker, men det er enkelt å lage dine egne hjemmeversjoner. Chia Pudding har en konsistens som ligner på Tapioca. Det er ganske enkelt å forberede seg til frokost, men ganske elegant å tjene som en dessert til din neste middag.

Alt du trenger å forberede Chia Pudding med vanilje bær er mandelmelk, chia frø og vanilje pods. Fullfør denne allsidige platen med en klype kanel, sjokoladeflak, sitronskall eller en tråd av sirup D’Maple. Du kan også legge pudding med frisk frukt for å skape en velsmakende semifreddo.

Se oppskriften.

4. Bakeri produkter

Hvis du ikke er en fan av den gelatinøse konsistensen av Chia-frøene, prøv å legge dem til bakevarer. Chia-gelen bidrar til å holde de bakte produktene våte og kan brukes i stedet for egg eller som fortykningsmiddel. Du kan også garnere muffins eller raskt brød med chia frø før du baker dem. Bytt et helt egg i en oppskrift med 1 spiseskje Chia-frø blandet med 3 ss vann.

Banan chia muffins er laget med d & # 8217 mel; havre, gresk yoghurt, chia frø, sirup d’Maple, bananer og datoer. Prøv en bærbar frokost eller etterskole snack for barna dine.

Se oppskriften.

5. Muesli, proteinbarer eller energibjelker

Chia frø gir mysli, energi eller proteinbjelker laget hjemme en økning i fibre. Prøv å forberede energibjelker til Chia-frøene basert på datoer, kokosnøttolje, chiafrø, vanilje og enhver ekstra komponent som du velger som mørk sjokolade, kokosnøtt og tørket frukt.

Se oppskriften.

6. Chia-baserte drinker

De dyre Chia-drikkene er av god mote i naturlige matbutikker og fruktjuicer. Spar penger og lag din egen å legge til 2 eller 3 ss chia frø til 2 kopper vann eller kokosnøtt vann og 1 kopp fruktjuice eller friske frukt smoothies. La blandingen hvile til du har tykkere og blandes før Berla.

Den friske chia, også kjent som & # 8220; meksikansk lemonade & # 8221; er en forfriskende måte å bruke chia frøene. Denne naturlige energidrikken er sammensatt av vann eller kokosnøtt vann, sitronsaft eller kalk, chia frø og søtningsmiddel. For en ekstra smak, legg til noen myntsprig.

Se oppskriften.

7. Icicles

Hvis du er ute etter en måte å bringe næringsstoffer til de mest krevende ganene, legg til Chia frø til hjemmelagde popsicles. De fleste popsikler som er kjøpt i butikken, er rike på sukker, kunstige fargestoffer og kunstige aromaer, så skape en personlig er et sunnere valg.

Ta isene molds og lag tranebær is isene med mandelmelk, chia frø, avokado og frosne blåbær. Dine barn vil aldri finne at de spiser sunt!

Se oppskriften.

8. Brødsmuler

Chia frø er en utmerket lav karbohydrat erstatning i oppskrifter som bruker breadcrumbs som bindemiddel. Generelt er det nødvendig å bruke mindre chia enn brødsmulene. For de fleste oppskrifter er 1-2 spiseskjeer nok.

Denne sunne og frokostblanding kjøttboller oppskriften inkluderer hakket kjøtt (eller jord eller jordkylling kalkun), chia frø, løk, worcestershire og hakkede grønnsaker.

Se oppskriften.

9. Marmalade

Chia frø og syltetøy kan virke som en merkelig kombinasjon, men frøene tjener som en naturlig gel fortykningsmiddel. Chia frø syltetøy er tynnere enn den tradisjonelle syltetøyet, men det er lett å spre seg på toast og muffin, eller til sesong på yoghurt, varme korn og iskrem.

For å lage en enkel chia frø syltetøy, legg til 2 ss kia frø til ca 2 kopper fersk knust frukt. Legg til et søtningsmiddel som honning eller L’agave å smake og la blandingen hvile i minst 10 minutter. Som blandingen setter seg ned, vil det ta en konsistens som ligner på Jam.

For en tettere syltetøy, lag fruktpuréen og søtningsmiddelet over middels lav varme i omtrent fem minutter før du legger til chiafrøene. Denne chia syltetøy oppskrift og jordbær inneholder bare jordbær, chia frø, vann og naturlig søtningsmiddel.

Se oppskriften.

Ta bort

Chia frø fortjener et sted på en hvilken som helst liste over supercibes. De er rike på fiber, de gir sunne fettstoffer og er en kilde til antioksidanter. Å spise chia frø er en enkel måte å øke ernæring i kostholdet ditt.

Sekund Cleveland klinikk velvære, Chia frø er trygge å spise, men i noen kan det forårsake en allergisk reaksjon. De advarer om at frøene kan samhandle med narkotika som fluidiserer blod som Coumadin og Warfarin. Folk som tar blodtrykksmedisiner skal spise chiafrø med forsiktighet. Snakk med legen din dersom du er i tvil.