GAP Bands: Risikoen, farene og hvorfor ikke bruke dem

Et smil er en av de første tingene vi ser på andre mennesker. Det er derfor mange av oss bruker mye tid glatt, børster og rengjør våre pearly hvite.

Dessverre, noen & # 8216; ortodonti, som kan brukes til å justere tennene eller lukke hull, kan være ganske dyrt. Faktisk er de krøllete braces tradisjonelle start rundt $ 5000. Derfor vender noen mennesker til billigere og mindre konvensjonelle metoder for å lukke mellomrom mellom tennene.

En av disse metodene er bandene bort. Det er elastisk band som er plassert rundt to tenner for å nærme seg.

Separasjonsbåndene er ikke en typisk behandling og kan føre til alvorlige konsekvenser, til og med tap av tenner. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor gapbandene brukes og hvordan kan du permanent påvirke smilet ditt.

Ikke prøv dette hjemme

L’Bruk av gapbandene er sterkt ikke anbefalt av tannleger, ortodontister og mange andre medisinske fagfolk. Dette skyldes at de elastiske bandene kan forårsake betydelig skade på tannkjøttet, til røttene og beinene rundt tennene.

Til slutt kan du miste tennene dine. Prosessen for å erstatte disse tennene kan være svært dyre og ta lang tid.

Hva er gapbandene?

Elastikken er små elastiske eller elastiske band bundet eller pakket rundt to tenner for å lukke et mellomrom eller et tomt rom. Ortodontiske band som brukes med tradisjonelle apparater brukes ofte som separasjonsbånd, men er ikke designet for denne gjør-det-selv-metoden.

Gapbandene fungerer?

Tutorials og testimonials online show tenåringer og unge voksne som fremmer deres smil bare perfekt og foreslår å bruke denne gjør-det-selv tannteknikken for å fikse tennene dine.

Noen videoer viser også hvordan du bruker band rundt tennene. De gir råd om hvordan du føler og hva du kan forvente når det gjelder smerte eller tilpasning.

Noen selskaper selger selv produkter med Gap Band til folk som ser etter Domiciles for ikke-justerte tenner. I mange tilfeller er disse produktene elastiske avvikende fra tradisjonell ortodontisk omsorg.

Det er viktig å merke seg at selskaper som selger disse produktene, har ingen omtaler om sikkerhet eller tester for å støtte uttalelser som gjør på Gap Bands.

Dette skyldes at det ikke er studier eller forskning som undersøker hvordan avstandsbånd fungerer, og hvis de kan være effektive for å korrigere tennsporingsproblemer. Faktisk undersøker forskningen som eksisterer på gapbandene hvordan skadelig for tannkjøttet og tennene kan være.

Vær oppmerksom!

Gapbandene er ikke standardbehandling av tannleger. De anbefales ikke å endre eller rette tennerjustering.

Avstandsbåndene er farlige?

Ja, avstandsbånd kan være farlig. Space bandene som glir fra tenner og tannkjøtt, kan forårsake betydelig smerte og ubehag. Kort sagt, de kan til og med begynne å skade tannkjøtt og ødelegge det myke bein og vev som holder tenner i posisjon.

Space bandene kan bevege seg rundt røttene og stoffet som holder tennene på plass, som kan gjøre tennene mer mobile. Til slutt kunne tennene falle, Undersøkelser viser.

En sjanse historie

I en Historie om en sak, En gresk ung gutt brukte et band for å lukke mellomrommet mellom to tenner i munnen av munnen. Om noen dager hadde gapet forsvunnet, men det var også bandet.

Kort tid etter begynte hans to front tenner å stikke ut fra kjeven hans. Legene har plassert en bue på forsiden, en tradisjonell ortodontisk behandling, for å stabilisere dem. Men tennene har blitt flere møbler.

Kirurgi avslørte snart at den elastiske som gutten hadde brukt til å lukke gapet mellom tennene hans hadde flyttet til tannkjøttet. Han ble pakket rundt den øvre delen av tennene, hvor beinet og mykt vev holder tennene på plass.

Gutten hadde mistet 75 prosent av beinstøtte for de to tennene. Til slutt mistet han også begge tennene.

Gapbandet som foreldrene trodde kunne være en økonomisk og lettere løsning for tradisjonelle enheter endte med å bli dyrere og mer komplekse på grunn av skadene som bandene gjorde til tennene og munnen til Sønnen.

De beste måtene å fylle hullene mellom tennene dine

I dag, folk som prøver å fylle mellomrom mellom tennene dine eller tilpasse smilet ditt, har flere valg enn noensinne. Tradisjonelle trådremmer og brakett kan fortsatt være standard, men det finnes også alternativer. Disse inkluderer gjennomsiktige keramiske suspenders og justerere for gjennomsiktige skuffer som invisalign.

En ortodontist er en slags spesialisert lege i # 8217; justering og behandling av tenner. Ortodontister møtes regelmessig med potensielle pasienter for å diskutere antall alternativer som kan fungere for å få de ønskede resultatene.

Du kan også søke etter ulike meninger. Du må kanskje ikke bosette seg for noe hvis det ikke er det alternativet du foretrekker.

Ortodontisk behandling tar tid, men er fortsatt den sikreste og mest vellykkede måten å korrigere justering og L’tenner utseende.

Kvalifiserte helsepersonell kan sikre at tennene beveges til en behagelig, men effektiv hastighet. De kan også hjelpe deg med å forberede deg på et liv med god tannhelse, så 8217; investering du gjør i tennene dine vil bli tilbakebetalt i mange år framover.

Main takeaways

De elastiske bandene er en del av tradisjonelle ortodontiske botemidler, men dette betyr ikke at de er trygge å bruke som et hjemmemedisin for å justere tennene. Sett en elastisk rundt to tenner for å lukke et mellomrom eller mellomrom mellom dem, er ikke en standardbehandling.

Faktisk er bruken av separasjonsbånd sterkt anbefalt av tannleger, ortodontister og mange andre medisinske fagfolk. Dette skyldes at de elastiske bandene kan forårsake betydelig skade på tannkjøttet, til røttene og beinene rundt tennene.

Hvis du er bekymret for et mellomrom mellom tennene dine, snakk med en ortodontist av alternativene dine. Teknologien har ført til forskjellige nye valg for foresatte og omsorg for justeringen. Dette betyr at du kanskje kan justere smilet ditt for mindre og raskere enn du kanskje tror.

Siden smilet ditt er en av de første tingene som folk legger merke til deg, en bit & # 8216; av oppmerksomhet og arbeid kan gjøre mye for fremtiden.