Laserbehandling for rosacea: typer, effektivitet, bivirkninger og mer

Rosacea er en tilstand av vanlig hud som gjør blodkarene i ansiktet synlig og ansiktet ser ut rødt eller rødt. Spots av små pus fulle fremspring er et annet vanlig symptom.

Slår over 16 millioner amerikanere, representerer Rosacea ikke en helsefare, men kan få deg til å føle deg ubehagelig når symptomene dine er divampano.

Dermatologer har funnet måter å behandle rosacea symptomer med laser og lysterapier. Ulike typer lasere tar sikte på forskjellige aspekter av rosacea. Denne artikkelen vil snakke om hvordan disse laserbehandlingene fungerer og hvor effektivt de er i behandling av symptomer.

Typer av lasere

Disse laserbehandlingene tar sikte på symptomene på rødhet, fortykning av huden og tilbakevendende flekker av synlige blodkar som forekommer for noen som har rosacea.

Typer av laserbehandlinger for Rosacea inkluderer:

Laser yag alle’Erbium

Denne behandlingen påvirker synlige blodkar. Det brukes også til å korrigere overflødig stoff som kan gjøre den bulbous nesen vises, et symptom på den fimatiske rosacea (type 3). Det kan også legge til skjemaet.

Pulserende fargelaser

Cynosure, V Beam og V-Star er navn på denne typen laserbehandling.

Med denne behandlingen er lyset pulsert ved en lengde d’optimal bølge for å trenge inn i vaskulære lesjoner eller synlige blodkar. Fargestoffet brukes til å lage laserradius av forskjellige farger, som tar sikte på å redusere utseendet på rødhet og betennelse.

CO2 laser

Disse typer lasere kalles abblativ laser. Sikt å omforme nesen eller andre deler av ansiktet hvis de ble arret eller forstørret av vev betent av rosacea.

CO2-lasere brukes vanligvis til å behandle rhinofomer (fortykkede hud eller hovne former på nesen) forårsaket av rosacea.

Intense pulserende lysterapi (IPL)

Intense pulserende lysterapi er forskjellig fra laserterapi. I stedet for å bruke en laser som fokuserer på huden, bruker den forskjellige lengder d’lysbølge på samme tid.

L’IPL tar sikte på å kvitte seg med uønskede pigmenter, rødhet eller ensartede områder av huden. Noen tror at 8217; IPL kan være like effektiv enn laserbehandlinger for visse hudforhold.

Hvordan virker det

Dott.SSA Debra Jaliman, En New York Dermatologist sertifisert av styret og forfatteren av boken & # 8220; Hudregler: Handelshemmeligheter fra en dermatolog i New York & # 8221; forklart det grunnleggende prinsippet om laserbehandlinger for rosacea i A’intervju Healthline.

& # 8220; lasere bruker varmen av lengder D’lysbølge til å kollapse de små røde blodkarene synlige & # 8221; sa Jaliman sa. Resultatet er en svært effektiv og mest smertefri måte å behandle symptomene på rosacea.

Hvor effektiv det er?

Jaliman mener at en laserbehandling for rosacea er et godt valg for noen pasienter. & # 8220; Mange pasienter ser veldig gode resultater & # 8221; sa. «Disse behandlingene bidrar til å eliminere blodkarene synlige fra ansiktet. Hjelper med rødhet og forbedrer i stor grad hudtekstur. & # 8220;

De American Dermatologists Academy sier at lasere som brukes til å behandle synlige blodkar har gode resultater. Pasienter ser en reduksjon fra 50 til 75% av symptomene etter en eller tre behandlinger som kan vare opptil fem år.

I en Liten studio Behandling med laser yag, 50% av deltakerne fant en forbedring fra & # 8220; bra til utmerket & # 8221; I symptomene på rosacea. Denne behandlingen kan fungere bedre for personer med vaskulære lesjoner (rosacea erytem) sammenlignet med folk med pustulær pustler pustler.

TIL Studere fra 2004 Han konkluderte med at pulserende fargelaser terapi for rosacea var vellykket for alle 40 studio deltakere. Mens noen har utviklet komplikasjoner eller symptomer som har returnert, hevdet hver deltaker å tro at denne behandlingen for Rosacea var & # 8220; nyttige & # 8221;.

Ablative laser (laser CO2) behandlinger er i stand til å remodel eller rette formen på nesen etter at rosacea har skapt hakkede stoff eller # 8217; grovt utseende på nesen. EN Medisinsk gjennomgang av litteraturen kaller denne metoden for behandling & # 8220; god & # 8221;.

IPL-behandlinger ble også ansett som effektive for behandling av blodkar som er synlige fra Rosacea. EN 2005 studie av 60 personer som brukte IPL til å behandle rosacea oppdaget at behandlingen jobbet for 77.8% av deltakerne.

Bilde før og etter

Her er et eksempel på resultatene for en person som valgte laserbehandling for rosacea.

Bivirkninger

L’mer sannsynlig bivirkning du måtte ha etter denne behandlingen er en økning i rødhet i ansiktet eller på nesen. & # 8220; det er vanlig å se litt & # 8216; av rød laser & # 8221; sa Jaliman. & # 8220; dette vil vanligvis forsvinne innen en eller to uker.& # 8221;

Andre bivirkninger av laserbehandling for rosacea inkluderer:

  • utslett
  • klø
  • følelse av spent eller spent hud

Disse bivirkningene er midlertidige og bør forsvinne innen få dager. Hvis ansiktet ditt virker brent eller plakater brennende symptomer etter en laserbehandling i en dermatologistudie, snakk med legen din om dine symptomer.

Koste

Kostnadene for denne typen behandling kan bli dyrt. & # 8220; Kostnaden er ikke billig & # 8221; sa Jaliman, & # 8220; [E] Vanligvis vil være en kostnad for din egen lomme & # 8221;. Folk som mottar en laserbehandling for rosacea krever generelt forskjellige økter, og hver kan variere i kostnaden.

Kostnaden varierer avhengig av hvor du bor, hvor du mottar behandling og alvorlighetsgrad av symptomene dine.

Jaliman vurdert kostnaden fra & # 8220; $ 500 til $ 700 per økt & # 8221; understreker det & # 8220; Les terapier pleier å være litt & # 8216; mer praktisk & # 8221;.

Andre behandlinger for rosacea

Vanligvis er laserbehandling for rosacea et valg du gjør etter å ha prøvd andre typer behandlinger. Laser og lysterapi kan ikke være egnet for alle mennesker.

Normalt vil en person prøve andre behandlinger, som en blanding av aktuelle stoffer for å forsøke å håndtere og kurere rosacea og # 8221; sa Jaliman. «Vanligvis, når en behandling eller en kombinasjon av disse behandlingene ikke klarer denne tilstanden, kan en person undersøke laserbehandlinger.& # 8221;

Andre vanlige behandlinger som brukes til å behandle rosacea, inkluderer:

  • orale antibiotika, som doxycyklin eller tetracyklin
  • Aktuelle legemidler som tvinger blodkar, som Brimonidin, Azelainsyre og Metronidazol
  • Isotretinoin, en kraftig anti-akne medisinering

Bunnlinjen

Fra det som vi vet så langt på laserbehandling for rosacea, er behandling effektiv og ikke veldig smertefull. Det er noen som ikke bør motta denne typen behandling.

Finn en hudlege for å diskutere symptomene dine for å avgjøre om du er en god kandidat for laserterapi.

Det er ingen kur mot rosacea. Selv om resultatene av laserbehandling for rosacea kan være imponerende i noen tilfeller av studier, forsvinne resultatene over tid. Husk det mens du vekter kostnadene, engasjementet i forhold til tid og bivirkninger.

Denne behandlingen er nyttig for noen symptomer på rosacea, og resultatene vil vare fra tre til fem år.