Hva er den negative fordomene?

Del på Pinterest

Ting å vurdere

Vi mennesker har en tendens til å gi større betydning for de negative erfaringene enn positive eller nøytrale. Dette kalles negativitet fordommer.

Vi har også en tendens til å konsentrere seg om det negative selv når negative erfaringer er ubetydelige eller irrelevante.

Tenk på skade på negativitet på denne måten: Du kom inn i en Bell’hotell for kvelden. Når du går inn på badet, C’det er en stor edderkopp i vasken. Som du tror det vil være et mer levende minne: de raffinerte møblene og luksuriøse avtalene i rommet, eller edderkoppen du møtte?

De fleste, andre til 2016 Artikkel For Nielsen Norman Group vil han tydeligere huske edderkoppulykken.

De negative erfaringene har en tendens til å påvirke folk mer enn positive. EN 2010 artikkel Publisert av California University, Berkeley Cites Rick Hanson Psychologisty: Sinnet er som velcro for negative erfaringer og Teflon for positive og # 8221;.

Fordi folk har en fordommer av negativitet?

Sekund Rick Hanson Psychologist, I hjernen vår ble en negativitetsforbruket innlemmet basert på millioner av år med evolusjon når det gjelder å håndtere trusler.

Våre forfedre bodde i vanskelige miljøer. De måtte samle mat som unngår dødelige hindringer.

Merk, reagere og husk rovdyr og naturlige farer (negative) har blitt viktigere enn å finne mat (positiv). Hvem har unngått negative situasjoner har sendt sine egne gener.

Hvordan fordommer av negativitet er manifestert?

Behavioral økonomier

En av måtene som fordommer av negativitet er tydelig på er at folk, ifølge en annen 2016 Artikkel For Nielsen Norman Group er det L’risikoaversjon: Folk har en tendens til å beskytte seg mot tap ved å gi større betydning for små sjanser.

De negative følelsene som følge av tapet på $ 50 er sterkere enn de positive følelsene for å finne $ 50. Faktisk vil folk normalt fungere vanskeligere å unngå å miste $ 50 sammenlignet med når de vil tjene $ 50.

Selv om mennesker kanskje ikke trenger å være konstant på vakt for overlevelse som våre forfedre, kan negative fordommer fortsatt påvirke måten vi handler, reagerer, vi føler og tenker.

For eksempel, Eldre søk understreker at når folk tar avgjørelser, gir de større betydning for aspekter av negative hendelser enn positive. Dette kan påvirke valgene og tilgjengeligheten for å anta risikoer.

Sosial psykologi

Ifølge en 2014 Artikkel, Forbruket av negativitet finnes i # 8217; politisk ideologi.

Konservative har en tendens til å ha sterkere fysiologiske svar og dedikere flere psykologiske ressurser til negative aspekter enn liberaler.

Også i A’valg, velgere er mer sannsynlig å uttrykke sin stemme for en kandidat basert på negativ informasjon om motstanderen i stedet for på de personlige fordelene i kandidaten sin.

Hvordan å overvinne fordommer av negativitet

Selv om det ser ut til at negativitet er en standard, kan vi overskrive den.

Du kan øke positiviteten som er klar over hva som er og ikke er viktig i livet ditt og fokusere på å vurdere og forståelse av positive aspekter. Og også Anbefalt som bryter diagrammet av negative reaksjoner og tillater de positive erfaringene å registrere dypt.

Bunnlinjen

Det virker som om mennesker er kablet med en fordommer av negativitet, eller tendensen til å gi større vekt til de negative erfaringene enn til positive.

Dette er tydelig i oppførselen til å bevise positive følelser, hvordan å finne uventede penger som blir overvunnet av negative følelser for å ha mistet det.

Dette er også tydelig i sosialpsykologi, med velgerne i et valg som er mer sannsynlig å stemme basert på negativ informasjon på og tilstander av en kandidat som på de personlige fordelene i kandidaten.

Generelt er det måter å endre negativitetsforbruket ved å konsentrere seg om de positive aspektene i livet ditt.