Abfation: Symptomer, årsaker og behandling

Så’er abstock?

L’Abfation er tapet av tannstrukturen hvor tannen og gummien kommer sammen. Skaden er kileformet eller V-form og er ikke relatert til hulrom, bakterier eller infeksjoner.

Fortsett å lese for å lære å gjenkjenne abstock, fordi du trenger å se en tannlege og når den krever behandling.

Hva er symptomene på’abceration?

Du kan først realisere Dell’abcrafer når maten forblir fast i kilen eller når du lager et stort smil. Du kan også være i stand til å høre det med språket.

L’abfation er som regel smertefri, men følsomheten til tennene kan bli et problem, spesielt når det gjelder varmt og kaldt.

Du kan aldri utvikle andre tegn eller symptomer, men hvis skaden fortsetter, kan det føre til:

 • Slitte og skinnende fasetter på tannen, kjent som translucens
 • Chipping av tannoverflaten
 • Tap av emalje eller dentin eksponert

Over tid kan tapet av emalje gjøre tannen sårbar for bakterier og til kariet. Det kan påvirke P’tannkonstruksjonsintegritet, noe som forårsaker tannløsning eller tap av tenner.

Det ville være lett å forvirre’abceration med andre tannproblemer, så det er best å konsultere tannlegen din for diagnosen.

Hvilken sak l’abfation?

L’ABCERATION er forårsaket av langsiktig stress på tennene. Dette kan foregå på ulike måter, for eksempel:

 • Bruxing, også kjent som en tenner sliping
 • Disalignment of the Teneth, også kalt Malocclusion
 • Mineral tap på grunn av syre eller slipende faktorer

Noen ganger er det flere faktorer som bidrar. Tannlegen din kan ikke fortelle deg nøyaktig fordi det skjedde. Også, abfasjonen kan oppstå sammen med andre tannproblemer som slitasje og erosjon.

L’3 hundre prosent 17 Mellom 20 og 70 år.

Hvordan det blir behandlet l’abfation?

L’Abration krever ikke alltid behandling, men det er viktig å konsultere tannlegen din for å være sikker. Selv om du ikke trenger umiddelbar behandling, kan overvåking hjelpe deg med å unngå større problemer.

Diagnosen kan vanligvis gjøres på klinisk undersøkelse. Informer tannlegen din av helsemessige forhold eller vaner som kan påvirke tennene. Noen eksempler på dette er:

 • Stringing eller skade tennene vanlige
 • lidelser
 • En svært sur diett
 • sure oppstøt
 • Narkotika som forårsaker tørre fauces

Legen vil gi råd til behandlingen basert på alvorlighetsgraden av symptomene og tilstedeværelsen av sameksisterende tannproblemer. Du kan også vurdere hvordan det påvirker ditt smil og evnen til å holde tennene rene.

Skaden kan ikke repareres, men du kan lindre tennene, forbedre utseendet og bidra til å hindre fremtidig skade. Noen behandlingsalternativer er:

 • Fyllinger. Dette kan være nyttig hvis det blir vanskelig å holde tennene rene eller hvis du har følsomheten til tennene på grunn av de eksponerte nerve-terminasjonene. Din tannlege kan velge en farge som passer tennene dine, så det er også et godt estetisk alternativ.
 • Paradikere. Hvis du strammer eller strammer tennene dine om natten, kan tannlegen din gi deg en paradisin for å unngå ytterligere skade på tennene dine.
 • Tannkrem. Tannkrem bryr seg ikke slitasje, men noen produkter kan bidra til å redusere følsomhet og tenner slitasje.
 • Ortodonti. Omstilling av bittet kan bidra til å forhindre fremtidig skade, noe som kan være spesielt nyttig for unge mennesker.

Kostnaden for reparasjon av reparasjon av brenningen vesentlig avhengig av hvor mange tenner som er involvert, hvilke behandlinger som er valgt, og hvis du har eller ikke av en Dental Insurance.

Pass på at du diskuterer alle alternativene dine på forhånd. Her er noen viktige spørsmål å spørre tannlegen din:

 • Hva er målet med denne behandlingen?
 • Hva er risikoen?
 • Hvor lenge kan jeg forvente å vare?
 • Hva kan skje hvis jeg ikke mottar denne behandlingen?
 • Hvor mye vil det koste? Min forsikring vil dekke den?
 • Hva slags oppfølgingsbehandling vil trenge?

Få råd om produkter for L’Oral Hygiene Like Tannbørster, Tannkrem og Skyll Dental. Spør din tannhygienist for å demonstrere den riktige børsteteknikken for å hjelpe deg med å unngå ytterligere skade.

Gingival abceration og lavkonjunktur

Sliping eller bitt av tennene med en ustabil bite kan påvirke tannkjøttet og tannen. Det er ikke sjeldent å ha unnvikende tannkjøtt med overflod.

Over tid, mens tannkjøtt fortsetter å trekke seg tilbake, kan overflatene av røttene bli utsatt. Denne kombinasjonen kan forårsake ekstrem følsomhet for tenner og smerte i tennene. Uten behandling kan det føre til tann og tap av tanntapet.

Forskjell mellom anledningen, slitasje og erosjon

L’Abrication, Abrasion og # 8217; Erosjon innebærer alle skader på tennene, men i forskjellige stillinger på tannen. Selv om de har forskjellige årsaker, kan de samhandle og skape et større problem. Det er mulig å ha overflod, slitasje og erosjon på samme tid.

Abraksjon

L’Abfation er en kileformet defekt på tannen på det punktet hvor gingivalkanten møtes.

Det er forårsaket av # 8217; friksjon og trykk på tenner og tannkjøtt, som forårsaker tannhals.

Slitasje

Det er sannsynlig at slitasje er på tennene nærmest kinnene, også kjent som en bukkals side. I motsetning til D’V-formet abcrafer, er skaden forårsaket av slitasje flat.

Slitasje er forårsaket av friksjonen av fremmedlegemer, som blyanter, negler eller piercinger til munnen. Også L’bruk av en hard tannbørste, slipende tennerprodukter og en feil børste teknikk kan føre til slitasje.

Erosjon

L’Erosjon er den generelle slitasje på tennene emalje. Tennene kan ha et mer avrundet utseende, med hint av åpenhet eller misfarging. Med fremdriften av erosjonen, kan du begynne å se bukser og chipping i tennene.

I motsetning til’slitasje og # 8217; slitasje, erosjonen mer en kjemisk prosess, som forekommer på overflaten og undergrunnen av tennene. Det er forårsaket av høye nivåer av syre i spytt. Dette kan skyldes mat eller syre drikker, tørr munn eller helseforhold som forårsaker hyppig oppkast.

Bilder av slitasje, abcation og erosjon

Del på PinterestTenner slitasje på grunn av slitasje, abceration og erosjon.

Ta bort

L’Abfation er en type skade på tennene i nærheten av gingivalkanten. Det har ikke en eneste årsak, men generelt feiljustering, tenner sliping eller # 8217; erosjon spiller en rolle. Behandling vil ikke løse skaden, men kan forbedre utseendet, følsomheten til tennene og gjøre det lettere å holde tennene rene.

Selv om det ikke nødvendigvis krever en behandling, kan eller abcerasjon føre til alvorlige problemer med tenner og tannkjøtt. Hvis du tror du har en «8217; abceration, er det viktig at tannlegen din gjør diagnosen og kontrollerer din muntlige helse.