Gua SHA: Fordeler og bivirkninger

Cos’det er gua sha?

Gua Sha er en naturlig alternativ terapi som består i å skrape huden med et massasjeverktøy for å forbedre sirkulasjonen. Denne gamle kinesiske helbredende teknikken kan tilby en unik tilnærming til bedre helse, adresseringsproblemer som kronisk smerte.

I Gua SHA skraper en tekniker huden med korte eller lange slag for å stimulere mikrocirkulasjonen av bløtvev, noe som øker blodet. De gjør disse slagene med et verktøy fra den glatte grensen kjent som et Gua-massasjeverktøy. Teknikeren bruker massasjeolje på huden, og bruk deretter instrumentet til å skrape huden gjentatte ganger med en nedadgående bevegelse.

Gua SHA har som mål å håndtere den stillestående energien, kalt de som i kroppen som fagfolk tror, ​​kan være ansvarlig for # 8217; betennelse. L’Betennelse er årsaken til forskjellige forhold forbundet med kronisk smerte. Det antas at gnidningen av hudens overflatehjelp for å bryte denne energien, redusere betennelsen og fremme helbredelse.

Gua Sha er vanligvis kjørt på rygg, skinker, nakke, armer og ben av en person. En delikat versjon av den brukes til og med på ansiktet som en ansikts teknikk. Teknikeren din kan bruke et lite trykk og gradvis øke intensiteten for å bestemme styrken du klarer.

Hva er fordelene med gua sha?

Gua Sha kan redusere betennelse, så det brukes ofte til å behandle forstyrrelser som forårsaker kronisk smerte, som leddgikt og fibromyalgi, så vel som de som forårsaker muskel og leddsmerter.

Gua Sha kan også lindre symptomene på andre forhold:

1. Hepatitt B

L’Hepatitt B er en «-viral infeksjon som forårsaker leverbetennelse, leverskade og lever arr. Forskning tyder på at GUA SHA kan redusere kronisk leverbetennelse.

En studie sak Han fulgte en mann med høye leverenzymer, en betennelsesindikator for leveren. Gua SHA har blitt administrert og etter 48 timers behandling har gjennomgått en reduksjon i leverenzymer. Dette bringer forskere til å tro at Gua SHA har evnen til å forbedre leverbetennelsen, og dermed redusere sannsynligheten for leverskade. Videre forskning pågår.

2. Migrene

Hvis migrene ikke reagerer på benk-top-stoffer, kan Gua Sha være D’hjelp. I en studie, En 72 år gammel kvinne som bor med kronisk hodepine mottatt Gua SHA i en periode på 14 dager. Hans migrene har forbedret seg i denne perioden, noe som tyder på at denne gamle helbredende teknikken kan være et effektivt middel for hodepine. Videre forskning er nødvendig.

3. Mammas Jam

L’brystkamper er en tilstand som oppleves av mange lakterende kvinner. Dette er når brystet fyller for mye av melk. Oppstår vanligvis i de første ukene av amming eller hvis moren er langt fra barnet av en eller annen grunn. Brystene blir hovne og vondt, noe som gjør det vanskelig for barn å feste. Dette er vanligvis en midlertidig tilstand.

I en studie, Kvinner mottok Gua SHA fra den andre dagen etter fødsel opp til # 8217; avkjørsel fra # 8217; sykehus. L’sykehus fulgte disse kvinnene i ukene etter fødselen og oppdaget at mange hadde færre signaler, fylde av bryst og ubehag. Dette gjorde det lettere for dem amming.

4. Nakkesmerter

Teknikken til Gua Sha kan også være effektiv for å rette opp kronisk nakke smerte. For å bestemme effektiviteten av denne terapien, 48 studiedeltakere De ble delt inn i to grupper. En gruppe ble administrert Gua SHA og L’andre brukte en termisk plate for å behandle nakke smerte. Etter en uke rapporterte deltakerne som mottok Gua SHA mindre smerte enn gruppen som ikke har mottatt Gua Sha.

5. Tourettes syndrom

Tourette syndrom ufrivillig ufrivillig bevegelser som tic ansikts, gorge clearing og vokal eksplosjoner. I henhold til en enkelt studere tilfelle, Gua Sha kombinert med andre terapier kan ha bidratt til å redusere symptomene på Tourette Syndrome i studiedeltakeren.

Studien involvert en 33 år gammel mann som hadde Tourette syndrom fra # 8217; i alderen 9 år. Han fikk akupunktur, urter, gua sha og endret sin livsstil. Etter 35 behandlinger en gang i uken har symptomene blitt forbedret med 70%. Selv om denne’mannen hadde positive resultater, er det nødvendig med videre forskning.

6. Perimenopausal syndrom

Perimenopause oppstår når kvinner nærmer overgangsalderen. Symptomene inkluderer:

  • søvnløshet
  • uregelmessige perioder
  • angst
  • utmattelse
  • Varme blinker

En studie, Imidlertid fant han at Gua Sha kan redusere symptomene på perimenopause i noen kvinner.

Studien undersøkte 80 kvinner med perimenopausale symptomer. Intervensjonsgruppen mottok behandling av Gua SHA på 15 minutter en gang i uken i kombinasjon med konvensjonell terapi i åtte uker. Kontrollgruppen har kun mottatt konvensjonell terapi.

På slutten av studien rapporterte intervensjonsgruppen større reduksjon i symptomene som søvnløshet, angst, tretthet, hodepine og varme blinker med hensyn til kontrollgruppen. Forskere mener at GUA SHA-terapi kan være et trygt og effektivt middel for dette syndromet.

Gua Sha har bivirkninger?

Som et naturlig helbredende middel, er Gua Sha trygt. Det bør ikke være smertefullt, men prosedyren kan endre utseendet på huden din. Siden det er skrubbe eller skrape huden med et massasjeverktøy, kan små blodårer kjent som kapillærer i nærheten av hudoverflaten brist. Dette kan forårsake blåmerker på huden og mindre blødning. Bruisene forsvinner vanligvis innen et par dager.

Noen mennesker opplever også en midlertidig hudpresse etter en behandling med Gua Sha.

Ved blødning, C’Det er også risikoen for overføring av sykdommer som overføres av blod med terapi Gua SHA, så det er viktig at teknikerne desinfiserer verktøyene sine etter hver person.

Unngå denne teknikken hvis du har lidd operasjon i de siste seks ukene.

Folk som tar blodvæske eller koagulasjonsforstyrrelser, er ikke gode kandidater til Gua Sha.

L & # 8217;

Når konvensjonelle terapier ikke forbedrer symptomene, foreslår forskning at GUA SHA kan være i stand til å gi lettelse.

Denne teknikken kan virke enkel og direkte, men bør bare utføres av en autorisert akuportor eller en kinesisk medisin profesjonell. Dette garanterer trygg og tilstrekkelig behandling. Videre forskning er nødvendig, men det er få risikoer knyttet til denne massasje teknikken.

Den som du velger, sørg for at personen har en sertifisering i Gua Sha. Sertifiseringen bekrefter at de har grunnleggende kunnskap om denne helbredende praksis. L’bruk av en profesjonell forbedrer behandlingseffektiviteten og reduserer risikoen for smerte eller alvorlige blåmerker forårsaket av overdreven kraft.