Kosthold Et måltid om dagen: Fordeler, risiko og mer

Beskrivelse

Vekttapsprogrammet Et måltid om dagen fremmer et raskt vekttap som begrenser tiden på dagen der du spiser og antall måltider som forbrukes på en dag. Denne typen diett har forskjellige former, som intermitterende fasting, fasting til alternative dager eller forbruket av et enkelt måltid om dagen. Det kan også refereres til som en kaloribegrensning. L’ideen er å redusere kalorier, men hold det samme næringsinnholdet som kroppen din trenger.

Denne dietten fungerer i henhold til konseptet at begrensende kalorier til et enkelt måltid garanterer at kroppen din forblir i en konstant tilstand av brennende fett. Når du spiser måltider og vanlige snacks, bruker kroppen din disse kaloriene i et konstant tempo for å produsere energi. Når du tar bort den strømkalorier, er kroppen din tvunget til å bruke drivstoff fra andre steder, som fett i kroppen din.

Fortsett å lese for å lære mer om fordelene for helse og risiko for denne typen diett.

Finn ut mer: de beste vekttapsbloggene i året; år »

Hvordan virker det

Teorien ved foten av dietten Et måltid om dagen er at du bare spiser et måltid om dagen. De fleste velger middag, så fort hele dagen og bruker alle kalorier for den dagen ALLE’inne i det måltidet. Ditt eneste måltid kan inneholde opp til antall kalorier du trenger en dag, avhengig av aktivitetsnivåene dine og ha en sunn balanse mellom karbohydrater, proteiner og fettstoffer.

Ikke teller kaloriene og ikke fokusere på makronæringsstoffer. I stedet, spis nok til å føle seg full og konsentrere seg om å inkludere mat fra alle matgrupper.

I noen tilfeller kan du spise en eller to små snacks over dagen i tillegg til ditt eneste måltid, som en frukt eller en høy protein mat, som et kokt egg, etter en treningsøkt. Flytende drikker uten kalorier er også tillatt, for eksempel vann, kaffe og te.

fordeler

Det er få langsiktige studier på fasting hos mennesker, og mange av studiene som har blitt gjennomført, fokuserer hovedsakelig på fasting hos menn. Kvinner kan påvirkes av forskjellige kroppsprosesser, for eksempel menstruasjonssykluser, graviditet og amming.

Noen utdanning som har blitt lei opp viste noen lovende fordeler. For eksempel har reduksjonen av kalorier fra 20 til 25 prosent på daglig basis vært knyttet til helsen til hjertet og mer stabil blodsukker, noe som reduserer glukose nivåer og øker driften av # 8217; insulin. En 2017 studere På diabetes oppdaget han at intermitterende fastende i seks uker har betydelig forbedret blodsukkernivået, samt kroppsvekt i type 2 diabetikere. Lengre studier er nødvendig for å bekrefte at disse fordelene kan holdes på lang sikt.

TIL Toårs oppfølging studie Sammenligningen mellom intermittent fasting og den daglige kaloribegrensningen rapporterte at intermitterende faste kan være en nyttig terapeutisk tilnærming for personer med prediabetes eller insulinresistens.

Selv den begrensede spising har Status som vises Å hjelpe med minne hos eldre individer og kan også bidra til å øke levetiden ved å redusere prosesser som kan forårsake sykdommer.

Folk som følger livsstilen Et måltid om dagen sier at det kan bidra til å øke energien, unngå ettermiddagen og # 8221; og hold deg full lengre.

Risiko

Intermitterende fastende dietter, på alternative dager og andre former kan føre til negative bivirkninger som:

 • Ekstreme følelser av sult
 • tremor
 • utmattelse
 • Skjølet hjerne
 • følelser av svakhet
 • Konsentrasjonsmessig manglende evne
 • Overspising

Fasting kan også være veldig farlig hvis du har medisinske forhold, for eksempel diabetes eller L’hypoglykemi. Noen mennesker kan raskt tilpasse seg å spise bare et måltid om dagen, mens andre kan ha problemer med å gå så lenge uten kalorier. Hver og en er annerledes.

Også, selv om kroppen din kan tilpasse seg og ikke føle deg sulten når du faste, når du stopper, kan kroppen din kompensere for mye å få deg til å føle deg mer sulten. Det virker hos kvinner som ikke er overvektige og er ennå ikke i overgangsalderen at fasting kan være mer skadelig enn gunstig for metabolisme og vedlikehold av kroppsvekt i forhold til andre kvinner eller menn.

en studere Fasting på alternative dager avslørte at denne typen diett førte til de høyeste prisene på forlatelse og alle «8217; økning i lavdensitet lipoprotein kolesterol (eller kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;) etter 12 måneder. Fasting selv på alternative dager har ikke ført til større vekttap enn den daglige kaloribegrensningen.

Bortsett fra fysiske bivirkninger, er det også potensielle følelsesmessige bivirkninger av fasting. Det kan gjøre deg irritabel og denne måten å spise kan føre til binge eller sette deg i fare for en annen matforstyrrelse.

Sunn måter å gå ned i vekt

Langsiktig, fasjonable dietter og ekstreme tiltak for å gå ned i vekt er ikke bærekraftig og kan være skadelig. Det kan være noen helsemessige fordeler i intermittent fasting, men det er også noen alvorlige risikoer i # 8217; bruk en alvorlig kaloribegrensning som den eneste måten å gå ned i vekt på. Fasting i lange perioder, eller regelmessig, kan redusere metabolismen, føre til binge og forstyrre din innsats for å gå ned i vekt og opprettholde vekttap, selv om studier på denne bivirkningen er begrenset.

I stedet for å stole på en enkelt metode for å gå ned i vekt, bør du snakke med legen din på trygge og effektive måter å holde en sunn vekt.

 • Planlegg fysisk kontroll med legen din. Noen ganger vektøkningen eller # 8217; manglende evne til å gå ned i vekt kan kobles til en grunnleggende medisinsk tilstand.
 • Hold styr på maten din. Denne taktikken har vært assosiert med sunnere vekter og kan hjelpe deg å bli mer oppmerksom på mat og drikke du bruker.
 • Informert om ernæring. Ditt lokale helsesenter eller sykehus kan ha dietter som tilbyr leksjoner på en sunt strømforsyning og porsjonsstyring.
 • Vurder kjøpet av en matbalanse slik at du kan veie og måle mat for å lære de riktige delene.
 • Start et treningsprogram. Uansett hva du gjør, flytte!
 • Bli med i en støttegruppe. Møt en gruppe mennesker som tenker på samme måte, både i et offisielt vektkontrollprogram, online eller i samfunnet ditt, er en fin måte å få støtte mens du føler deg frisk sammen.

Kjøp mat skalaer.

Kommende trinn

Det er alltid en god ide å diskutere eventuelle endringer i kostholdet med legen din, spesielt hvis du vurderer en diett med intermitterende fastende eller alvorlige kaloribegrensninger. Disse diettene kan være skadelige for noen mennesker.

For å opprettholde langsiktig vekt, utvikle sunne og bærekraftige spisevaner og inkludere regelmessig trening i den daglige rutinen.

Tilleggsinformasjon: Sikker måter å miste vekt raskt »

Kilder til # 8217; elementet

 • Aksungar FB, et al. (2017). Sammenligning mellom intermittent fasting og kaloribegrensning i overvektige fag: To års oppfølging [Abstrakt]. Gjør jeg: 10.1007 / S12603-016-0786-Y
 • Antoni r, et al. (2017). Effekter av intermitterende fasting på glukose metabolisme og lipider. Gjør jeg: 10.1017 / S0029665116002986
 • Arnason TG, et al. (2017). Effekter av intermitterende fasting på helsemarkører i de med type 2 diabetes: en pilotstudie. Gjør jeg: 10.4239 / WJD.V8.i4.154
 • Cherif a, et al. Effekter av intermitterende fasting, kaloribegrensning og intermittent Ramadan Fasting på kognitiv ytelse i ro og under den voksne øvelsen. Gjør jeg: 10.1007 / S40279-015-0408-6
 • Harvie M, et al. (2017). Potensielle fordeler og skade på den intermitterende energirestriksjonen og intermittent fasting mellom overvektige, overvektige fag og normal vekt: en fortellende revisjon av menneskelige og dyreforsøk. Gjør jeg: 10.3390 / BS7010004
 • Trepanowski jf, et al. (2010). L’påvirkning av religiøs fasting på menneskers helse. DOI: 10.1186/1475-2891-9-57
 • Trepanowski jf, et al. (2011). Virkning av kalori- og dietetiske restriksjonsregimer på helse- og lang levetidsmarkører i # 8217; Mann og dyr: Et sammendrag av tilgjengelige resultater. Gjør jeg: 10.1186/1475-2891-10-107
 • Trepanowski jf, et al. (2017). Effekt av fasting på alternative dager på vekttap, vekt vedlikehold og kardioproteksjon mellom metabolisk sunne overvektige voksne & # 8211; En randomisert klinisk studie [abstrakt]. Gjør jeg: 10.1001 / JamainternMed.2017.0936
 • Sohal Rs, et al. (2014). Kalorisk begrensning og aldringsprosess: en kritikk. Gjør jeg: 10.1016 / J.freeradbiomed.2014.05.015