Human Leucocyt Antigen B27 (HLA-B27)

COS’er en HLA-B27-test?

L’human leukocytantigen B27 (HLA-B27) er et protein som ligger på overflaten av hvite blodlegemer. En HLA-B27-test er en blodprøve som identifiserer HLA-B27 proteiner.

Humane leukocytantigener (HLA) er protein som ofte finnes på hvite blodlegemer. Disse antigenene hjelper immunforsvaret til å identifisere forskjellene mellom sunt kroppsstoff og fremmedlegemer som kan forårsake infeksjoner.

Selv om det meste av HLA beskytter kroppen din mot skade, er HLA-B27 en bestemt type protein som bidrar til dysfunksjon av immunsystemet. Tilstedeværelsen av HLA-B27 på hvite blodlegemer kan indusere immunsystemet for å angripe de ellers sunne cellene. Når dette skjer, kan det forårsake en autoimmun sykdom eller en immunformet sykdom, som den ungdommelige revmatoid artritt eller ankyloserende spondylitt.

Fordi testen er bestilt?

Overvåking av sykdomsprogresjon

Tilstedeværelsen av HLA-B27 er forbundet med noen autoimmune og immunformede sykdommer, inkludert:

 • ankyloserende spondylitt, som forårsaker vertebral kolonne bein betennelse
 • Reaktiv leddgikt, som forårsaker betennelse i ledd, Dell’urinrør og øyne og noen ganger skader på huden
 • Ungdom reumatoid artritt
 • Front Uveitt, som forårsaker hevelse og irritasjon i det mellomliggende laget av øyet

En lege kan bestille HLA-B27-testen for å overvåke utviklingen av disse og andre autoimmune sykdommer.

Diagnostiske bruksområder

For personer med spesifikke symptomer kan HLA-B27-testen brukes sammen med andre blodprøver, urin eller avbildning for å bekrefte diagnosen av en autoimmun sykdom. Symptomene som kan presse en lege for å bestille testen inkluderer:

 • Articolar smerter
 • Stivhet eller hevelse i ryggraden, nakken eller brystet
 • Betennelse i ledd eller # 8217; urinrør ledsaget av hudlidelser
 • Gjentatt betennelse i øynene

Legen din kan bestille tester for HLA antigen, inkludert HLA-B27-tester, når du gjennomgikk nyretransplantasjon eller benmarg. Disse testene kan brukes til å sikre tilstrekkelig korrespondanse mellom deg og en donor.

Hvordan testen er gitt?

HLA-B27-testen inneholder en standard blodprøving. En helsetjenester operatør i et medisinsk kontor eller i et klinisk laboratorium administrerer det. Ta vanligvis blodprøve fra armen din med en liten nål. Blodet ditt samles i et testrør og sendes til et laboratorium for analysen.

Mesteparten av tiden er det ikke nødvendig med spesiell forberedelse. Snakk imidlertid med legen din for å se om du trenger å forstyrre # 8217; ta noen av medisinene dine før blodprøvetaking.

Hva er risikoen for testen?

Noen mennesker kan føle ubehag når blodet er tatt. Du kan føle smerte på punkteringsstedet under testen og en liten smerte eller puls i punkteringswebsiden senere.

Undergår HLA-B27-testen innebærer minimumsrisiko. Alle blodprøver involverer følgende risikoer:

 • Vanskelighetsgrad i # 8217; få en prøve, som oversetter til flere biter D’nål
 • Overdreven blødning i punkteringsstedet
 • svime av
 • svimmelhet
 • En opphopning av blod under huden, kalt hematom
 • A’infeksjon på punkteringsstedet

Hvordan resultatene tolkes?

En negativ test indikerer fraværet av HLA-B27 i blodet.

Men hvis testen er negativ, betyr det ikke at du ikke har en autoimmun sykdom. Når legen gjør en endelig diagnose, vil legen vurdere alle testresultatene sammen med symptomene. Noen ganger har folk med autoimmune sykdommer ikke HLA-B27 på hvite blodlegemer.

Hvis testen er positiv, betyr det at HLA-B27 er tilstede i blodet. Selv om et positivt resultat kan være en grunn til bekymring, betyr ikke tilstedeværelsen av antigenet at en autoimmun sykdom vil bli utviklet. Diagnosen av en autoimmun sykdom må utføres basert på symptomene og resultatene av alle blodprøver og diagnostiske eksamener.

L & # 8217;

L’HLA-B27 blodanalyse er en fase av prosessen med diagnose av en potensiell autoimmun sykdom. Verken de positive resultatene eller de negative til testen skal tas som bekreftelse på at du har eller ikke en autoimmun sykdom. Legen din vil snakke med deg om påfølgende trinn etter å ha mottatt resultatene.