7 myter på psoriasisutfordringene

Del på Pinterest

I de siste 10 årene har psoriasisene gjort sin vei til rampelyset. Fra reklamefilmene som fremmer ulike behandlinger for sykdommen på Kim Kardashian, annonserer sin diagnose av psoriasis på Psoriasis, har psoriasis blitt mer utbredt enn noensinne. Jeg vedder på at de fleste har hørt begrepet psoriasis, selv om han ikke kjenner de eksakte konsekvensene av sykdommen.

Selv om offentlig kunnskap om psoriasis øker, er det fortsatt mange misforståelser som må adresseres. Du kan bli overrasket over hva du trodde du kjenner og fra det du fortsatt ikke vet om sykdommen. Gi en’se på disse vanlige mytene som folk fortsatt tror på psoriasis.

Myte 1: Psoriasis er bare en ‘8220; hud ting & # 8221;

Ofte, når jeg spør folk hvor mye psoriasis vet, refererer de til det bare som å ha tørr hud. Mange tror at psoriasis bare er et estetisk problem, som lett kan løses med de riktige lotionene eller såpene. Dette er helt falsk. Psoriasis er en immun-mediert sykdom som forårsaker utseendet på flekker i lettelse, rød og skummel på huden.

Psoriasis starter med et hyperaktivt immunsystem, som forteller kroppen å skape hudceller som han egentlig ikke trenger. Mens ikke-psorianske hudceller dør etter ca 21-28 dager, replikerer hudceller i en person med psoriasis og dør innen 4-5 dager. På grunn av denne akselererte prosessen har de døde hudcellene ikke nok tid til å fad fra kroppen. I stedet samler de seg på huden, forårsaker flekker og betennelse.

Myte 2: Det er bare en type psoriasis

Den vanligste formen for psoriasis er plaketten, som er typen 80 prosent 90 av mennesker med sykdommen møter. Det er imidlertid fire andre typer psoriasis som inkluderer guttata, revers, pustular og erythrodermic.

Enhver form for psoriasis har forskjellige symptomer og krever forskjellige former for behandling. Eritrodermisk psoriasis utvikler seg vanligvis hos mennesker med en ustabil form av psoriasis plaques. Det kan være farlig for livet og krever en unik behandling. Måten er vanligvis utløst av Streptococcus og er preget av punkter på kroppen som minner om insektbitt. Omvendt psoriasis er en form for sykdommen som er i kroppen folder. Endelig produserer Pustolosa Psoriasis rød blære med katten, som ikke er smittsom. Det er viktig å huske at ingen av disse sykdommene er smittsomt.

Myte 3: Psoriasis skyldes en dårlig hygiene

Jeg hørte mange historier om # 8217; horror av mennesker med psoriasis. Noen mennesker har blitt anklaget for & # 8220; være skitne & # 8221; Som en årsak til tørre plater og hud. Denne misforståelsen er enda mer vanlig i de som har psoriasis i hodebunnen. Noen mennesker tror feilaktig at dannelsen av plakk og flager i hodebunnen skyldes en person som ikke vasker nok håret. Igjen, dette er en myte som kan forårsake alvorlige usikkerheter og forlegenhet for folk som har å gjøre med psoriasis.

Myte 4: Det er faktisk eksem

Noen ganger bytter folk psoriasis for eksem. Eksemet er A’annen hudtilstand som forårsaker A’pruriginøs og betent utslett, men det er ikke det samme som psoriasis. L’eksem treff 30 millioner mennesker I USA og er mye mer vanlig enn psoriasis, slår rundt 7.5 millioner amerikanere.

Denne myten er så vanlig, faktisk at mange mennesker med hvem jeg snakket om at de har psoriasis, har delt feilaktig eksemdiagnoseopplevelser når deres hudproblemer dukket opp for første gang. Det var først etter en mislykket behandling eller en hudbiopsi som de lærte om å ha psoriasis og ikke eksemet. Selv om sykdommer er forskjellige, L’American Academy of Dermatology Rapporterer at en person kan ha begge sykdommer samtidig.

Myte 5: Bli kvitt Psoriasis er like enkelt som å endre kostholdet ditt

Som en person som bor med psoriasis, kan jeg ikke begynne å uttrykke hvordan Robbing det er å få folk som forteller deg at endring av kostholdet ditt vil behandle sykdommen din. Det er viktig å forstå at denne sykdommen er forskjellig for alle, og for tiden er det ingen kur. Hva kan påvirke en person kan ikke påvirke en & # 8217;.

Derfor, mens dietter jobber for noen, kan de ikke fungere for alle som har sykdommen. De vanlige forslagene jeg føler er å gå glutenfri, eliminere sukker og meieriprodukter og unngå belladonna grønnsaker. En diettjustering er ikke så lett som å si det: det krever en reell forandring i livsstil, noe som kan være vanskelig å gjøre for mange. Også, eksperter sier at C’Lav påvirkning av endring av kosthold og psoriasis. Når det er sagt, er forskningen i gang, og mange sverger på diettendringer for erfaringer som forandrer livet deres.

Myte 6: Psoriasis påvirker bare huden din

Mens symptomene på psoriasis er tydeligere på huden, har folk som bor med psoriasis større risiko for å utvikle minst 10 helseforhold, inkludert depresjon, kreft, kardiovaskulær sykdom, leddgikt, Crohns sykdom og diabetes.

På grunn av mekanismene i denne sykdommen er depresjonen den viktigste komorabiliteten. Og folk med psoriasis har to ganger sannsynlig å bli deprimert enn de uten, ifølge Nasjonalt psoriasis fundament. Dette kan påvirke selvtillit, relasjoner, livskvalitet, evnen til å sove og mye mer. Det er viktig å forstå L’hele spekteret av psoriasis implikasjoner og vet at de går utover huden.

Myte 7: Psoriasis treffer bare kaukasiske folk

Psoriasis kan slå alle mennesker. Er en’feil ide om at fargefolk ikke lider av psoriasis. Faktisk påvirker tilstanden alle løpene nesten også. I følge Nasjonalt psoriasis fundament, I USA, 3.5% av kaukasierne påvirkes av psoriasis, samt 2% av afroamerikanere og L & # 8217;.5% av Hispanics.

Denne myten kan eksistere for en rekke grunner. For en, er psoriasis ofte preget av & # 8220; rød og skummel hud & # 8221;. For folk fra mørkere hud, kan psoriasis virke brunt, lilla eller rosa. Men bare fordi det ser annerledes, betyr det ikke at det er mindre alvorlig.

Ta bort

Takket være tilfeller av høy profil og bedre forskning, forstår flere mennesker i dag mer om psoriasis og behandlinger for psoriasis. Likevel kan de vanlige feil ideene som omgir sykdommen forårsake stigmies og beats d & # 8217, arrest for de som bor med en tilstand som er mer alvorlig enn mange mistenkte. Hvis du kjenner noen med psoriasis, dedikerer et minutt for å snakke med ham om hva du fortsatt ikke vet. Og hvis du bor med psoriasis, vær ikke redd for å snakke. De fleste mytene kan debunk, raskere vi vil utvikle seg.

Hvilke vanlige myter på psoriasis føles fortsatt? Del dem med oss!

Alisha broer kjempet med alvorlig psoriasis i over 20 år og er ansiktet bak Vær meg i huden min, en blogg som fremhever sitt liv med psoriasis. Dens mål er å skape empati og medfølelse for de som er mindre forstått, gjennom selvtransparent, tålmodig forsvar og # 8217; helsevesenet. Hans lidenskaper inkluderer dermatologi, hudpleie og seksuell og psykisk helse. Du kan finne alisha opp Twitter Og Instagram.