Komplikasjoner av hyperaktiv blære (OAB) og hvordan å behandle dem

Beskrivelse

Den hyperaktive blæren (OAB) er en kronisk tilstand med symptomer som kan forstyrre normale aktiviteter i løpet av dagen og avbryte søvn om natten. Det kan føre til ubehag, depresjon og følelsesmessig angst. Selv om tilstanden ofte er herdbar, kan du finne den rette behandlingen kan ta tid.

I mellomtiden kan du finne ubehagelige symptomer og konsekvensene av disse symptomene. For de fleste er det ulempen med disse symptomene og ikke symptomene selv som gjør adresseboken av et slikt problem.

Livskvalitet

Symptomene på oversiktsadresseboken kan ha en betydelig effekt på ditt daglige liv. Disse symptomene og håndteringsstrategiene for å håndtere dem kan forstyrre normale rutiner hjemme, arbeid og sosiale sammenhenger. Fra å måtte avbryte samtalene ALLE’gå ut av møtene, den offline delen har en måte å få deg til å føle deg uhøflig eller forstyrre når du ikke velger. Du kan begynne å planlegge utdataene dine rundt den offline adresseboken. Sikre tilstedeværelsen av toaletter i nærheten hvor du er intelligent, men kan også hemme aktivitetene dine.

Seksuell aktivitet

Det har vært utdanning Og undersøkelser som har etablert at oversiktsadresseboken kan ha en negativ innvirkning på sexlivet ditt. Noen mennesker med oversiktsadresseboken, spesielt kvinner, forhindrer kjønn for frykt for tap. Selv L’Sexavbrudd å kjøre på badet kan hemme seksuell tilfredshet. Siden urinproblemer og seksuelle legemer er så nært tilkoblet, er oversiktsadresseboken noen ganger korrelert til reproduktive organer og påvirker total seksuell funksjon.

Produktivitet

L’urin hastighet, hyppig vannlating eller # 8217; kronisk tretthet på grunn av søvnforstyrrelser kan forstyrre arbeid og daglig rutine. Det kan også føre til mindre produktivitet på jobben og hjemme når du må avbryte det du gjør for å bruke på badet.

Sosial interaksjon

Folk som bor sammen med oversiktsadresseboken, unngår ofte å forlate hjemmet for frykt for en forverring av symptomer, spesielt for haster inkontinens. Dette kan få ham til å miste viktige eller morsomme hendelser som er en viktig del av en sunn livsstil. Noen som en gang trekker stor glede fra sosiale arrangementer, kan finne seg mer isolert og tvunget hjemme for frykt og ubehag.

tretthet

NicTuria er et vanlig symptom på den offline adresseboken. Det er definert som behovet for å stå opp fra sengen to eller flere ganger i løpet av natten for å urinere. Det kan forårsake kronisk tretthet og mangel på energi som kan forverres andre komplikasjoner av den offline adresseboken. Når ønsket om å urinere forstyrrer natten, må du kjempe for å gå tilbake til de dypere og avslappende faser av søvn. Dette kan føre til tretthet.

Depresjon

Lavere kvalitetskvalitet kan ha følelsesmessige effekter på personer med offline adressebok. L’Isolasjon og selvpålagt ubehag kan begrense fordelaktige forhold og få folk til å føle seg deprimert. I følge Mayo Clinic, C’er A’Association mellom depresjon og symptomer på offline adresseboken.

infeksjoner

Hvis A’infeksjon forårsaker omrisset adresseboken, kan ikke-behandlingen føre til komplikasjoner. Ubehandlede urinveisinfeksjoner (IVU) kan føre til blæreinfeksjoner. De kan også øke risikoen for ytterligere urinveisinfeksjoner i fremtiden.

Dehydrering

C’er en misforståelse at urininkontinens ikke oppstår hvis en person med OAB seriøst begrenser væsker. Faktisk kan ikke drikke nok væske forårsake blære ubehag og forverre symptomene på den offline adresseboken. Legen din kan hjelpe deg med å finne en balanse mellom hydrering og forverring av symptomer.

Faller og frakturer

utdanning De fant at haster og haster og # 8217; inkontinens økte risikoen for fall og tilbakevendende frakturer hos eldre. Risikoen for fallende og frykt for å falle øker med oversiktsadresseboken. Dette skyldes hovedsakelig at personer med offline adressebok kan kjøre på badet, og øker risikoen for ulykker.

Behandling

En rekke behandlingsalternativer er tilgjengelige for å møte oversiktsadresseboken. De kan inkludere:

  • Diettendringer, for eksempel å unngå koffeinholdige drikker, tomatmat, sitrusfrukter og andre irriterende stoffer
  • Urter og kosttilskudd, for eksempel magnesiumhydroksydet
  • Øvelser, som for eksempel Kegel-øvelser og blæretrening
  • Orale narkotika, inkludert ossibutinin (Diriphan XL) og Tolterodina (detrool, detrol la)
  • Botox injeksjoner
  • bandet-hjelpen
  • Forskjellige former for kirurgi, med nervøs stimulering til fjerning av blæren

Snakk med legen din for å finne ut hva som er best for deg.