Komplikasjoner av Alzheimers sykdom: fysisk og mental

Beskrivelse

Alzheimers sykdom (AD) er en progressiv sykdom som påvirker minne og kognitiv funksjon. L’Annonsen er mer vanlig hos mennesker over 65 år, men kan også påvirke unge voksne. Symptomer som glemsomhet og forvirring er milde i de tidlige stadiene av sykdommen, men forverres gradvis som sykdommen utvikler seg og hjerneskaden blir mer alvorlig.

Hvis du mistenker at en kjære har L’å oppmuntre det til å konsultere en lege. Tidlig diagnose er viktig for å forbedre kognitiv helse og redusere utviklingen av sykdommen. Men også med behandling, kunne den kjære oppleve en eller flere komplikasjoner på # 8217;.

Komplikasjoner av Alzheimers sykdom

Rastløshet og omrøring

Personer med diagnose av AD har felles perioder med agitasjon og angst. Selv evnen til en elsket en grunn og forstå visse situasjoner kan redusere med sykdomsfremgangen. Hvis de ikke klarer å fornemme en forvirret verden, kan de bli redd og agitated.

Du kan gjøre ting for å hjelpe en elsket å føle seg trygg og rolig. Du kan starte med å gi et sikkert miljø og fjerne eventuelle stressfaktorer som kan forårsake omrøring, som sterk støy. Noen mennesker med å agitere selv når de er fysisk ubehagelige. Deres agitasjon kan øke hvis de ikke klarer å snakke eller uttrykke hvordan de føler seg. Det vedtar tiltak for å sikre at smerte nivåer, sult og tørst forblir på et komfortabelt nivå. Du kan også roe den beroligende dem som jeg er trygg.

Blæreproblemer og alle partene

Blære og # 8217 problemer; tarmene er andre komplikasjoner av # 8217;. Med sykdomsfremgangen kan en kjære ikke gjenkjenne følelsen av å måtte bruke på badet. Kan ikke engang kunne reagere raskt på impulser. Dette kan utlede av begrenset mobilitet eller begrenset kommunikasjonskapasitet. En elsket kan også forvirre og bruke på badet på upassende steder, men du kan hjelpe deg med å gjøre det.

Hvis mulig, husk den kjære til å bruke på badet og tilby hjelp. Du kan også gjøre det lettere for dem å gå på badet alene. Pass på at de enkelt kan fjerne klær og installere nattlys for å sikre at du ankommer på badet trygt om natten.

Hvis mobilitet er et problem, kan den kjære sette pris på en kommode i nærheten av sengen eller undertøyet for inkontinensen.

Depresjon

Noen mennesker lider av depresjon og vet ikke hvordan man skal håndtere tap av kognitive funksjoner. Symptomene på depresjon kan inkludere:

 • Søvnproblemer
 • Stemningsendringer
 • Gå tilbake fra venner og slektninger
 • Konsentrasjonsproblemer

Depresjonssymptomer kan lignes på de generelle symptomene på & # 8217;. Dette kan gjøre det vanskelig å avgjøre om den kjære personen lider av depresjon eller bare de vanlige symptomene på # 8217;. En lege kan lede den kjære fra en geriatrisk psykiater for å gjøre denne beslutningen.

Behandlingsalternativer for depresjon hos personer med å inkludere deltakelse i støttegrupper og snakke med en terapeut. Snakk også med andre med kan være nyttig. Gjør også vanlig fysisk trening og delta i aktivitetene som kan forbedre sin mentale visjon. I noen tilfeller kan en lege anbefale antidepressiva.

faller

L’annonsen kan også påvirke balansen og koordinasjonen. Risikoen for fallende øker med forverringen av sykdommen. Dette kan føre til traumer til hodet og ødelagte bein.

Du kan redusere risikoen for å falle din kjære hjelpe det mens du går og sørger for at stiene er gratis i deres hjem. Noen mennesker har ikke lyst til å miste sin uavhengighet. I dette tilfellet kan du foreslå walking aids for å hjelpe deg med å holde balansen;. Hvis en kjære er hjemme alene, få en medisinsk alarm enhet slik at den kan kontakte nødtjenester hvis den faller og ikke kan nå en telefon.

infeksjoner

L’annonsen kan miste kontrollen over normale kroppsfunksjoner til den kjære og kunne glemme hvordan å tygge mat og svelge. Hvis dette skjer, har de større risiko for innånding av mat og drikke. Dette kan forårsake lunge aspirasjon og lungebetennelse, som kan være farlig for livet.

Du kan hjelpe noen å unngå denne komplikasjonen ved å sikre at du spiser og drikker mens du sitter med hodet ditt hevet. Du kan også kutte maten i små biter for å lette svelging. Pneumonia Symptomer inkluderer:

 • feberen
 • hoste
 • pust
 • overflødig katarr

Lungebetennelse og andre respiratoriske infeksjoner krever medisinsk behandling med antibiotika. Hvis du legger merke til at de kjære hoster etter å ha drukket, bør du varsle legen din som kunne lede den til en tale terapeut for en’ytterligere evaluering.

vandrende

Vagrancy er en «8217; andre vanlige komplikasjoner av # 8217;. Personer med annonser kan oppleve rastløshet og søvnløshet på grunn av forstyrrelser i deres normale sovende ordninger. Som et resultat kan de forlate hjemmet å tro på å gjøre en provisjon eller gå på jobb. Problemet er imidlertid at en kjære kan forlate huset og glemme veien tilbake. Noen mennesker med en vandret hjemmefra om natten når alle sover.

Sørg for at den kjære har på seg et medisinsk armbånd med:

 • navnet deres
 • deres adresse
 • deres telefonnummer
 • Din kontaktinformasjon

Du kan også holde dine kjære trygge ved å installere et alarmsystem, bolter og klokkene på døren.

Underernæring og dehydrering

Det er viktig at den kjære spiser og drikker ganske flytende. Dette kan imidlertid være vanskelig fordi de kan nekte å spise eller drikke med sykdomsfremgangen. Videre kan de ikke være i stand til å konsumere mat og drikke på grunn av vanskeligheten med å svelge.

Symptomene på dehydrering inkluderer:

 • en tørket munn
 • hodepine
 • tørr hud
 • døsighet
 • irritabilitet

Den kjære kan være skadelig hvis han mister vekt, har han hyppige infeksjoner eller eksperimenter endringer i hans bevissthetsnivå. Besøk under måltider og hjelper til med å forberede måltider for å sikre at de ikke lider av dehydrering eller underernæring. Se på den elskede til å spise og drikke for å sikre at du bruker mange væsker. Dette inkluderer vann og andre drinker, for eksempel fruktjuicer, melk og te. Hvis du er bekymret for dehydrering eller underernæring, snakk med legen sin.

Utsikter for personer med Alzheimers sykdom

En kur er ikke tilgjengelig for L’AD, men behandling kan forbedre kognitiv funksjon. L’Behandlingsmål er å redusere utviklingen av sykdommen og bidra til å håndtere agitasjon, forvirring og andre symptomer. En lege kan foreslå endringer i livsstilen, hvordan du gjør fysisk trening, ta et kjæledyr eller lytte til avslappende musikk, samt foreskrive medisiner for å senke utviklingen av sykdommen og forbedre mental funksjon.

Med utdanning, behandling og støtte, kan begge takle en diagnose av annonse.