Boret for å øke testosteron og erektil dysfunksjon: fungerer?

Boret er et naturlig element som finnes i store mengder i mineralforekomsten av jorden fra hele verden.

Det er mye brukt i industrielle applikasjoner som glass eller keramisk fiber. Men det er også funnet I mange ting spiser du. Det er trygt for deg som kjøkkensaltet. Og du kan stå opp 3 milligram (mg) Hver dag bare å spise et eple, drikke kaffe eller ha en matbit med valnøtter.

Det antas også at boret spiller en nøkkelrolle i reguleringen av naturlig testosteron og østradiolproduksjon, en type østrogen av kroppen.

Denne bruken har gjort bølger blant personer med erektil dysfunksjon (DE) eller lav testosteronnivå. Men mens det er noen bevis på at boret kan påvirke og testosteronnivåer, er det ikke klart hvor mye forskjellen egentlig gjør.

La oss se om det virkelig kan fungere som testosteron supplement eller, dets mulige bivirkninger og fordelene.

Boret fungerer som et supplement for å øke testosteron?

Det korte og enkle svaret på dette spørsmålet er ja. Men vi analyserer hva vitenskapen faktisk sier.

Ifølge en 2015 Gjennomgang av litteratur på boret publisert på IMCJ, L & # 8217; å ta en dose på 6 mg bor for en enkelt uke, har følgende fordeler:

 • Øker den totale testosteronmetabolismen i kroppen A Gratis testosteron, som brukes til mange funksjoner relatert til sex
 • Øker gratis testosteronnivåer på nesten 25 prosent
 • Reduserer mengden østradiol på nesten halvparten
 • Reduserer betennelsesindikatorer, for eksempel interleukin og C-reaktive proteiner, på over halvparten
 • tillater flere testosteron fri til å binde til blodproteiner, som fortsatt kan ha flere fordeler med alderen av Dell ‘# 8217;

Så C & # 8217; Det er mye å si om boret som et lavt testosteron supplement. Litt 2011 studie av de åtte mannlige deltakerne har bekreftet disse resultatene: 10 mg inntak per dag i en uke har økt fri og betydelig redusert testosteron; estradiol.

Men forbi forskning reiste noen tvil om bor og testosteronnivå.

TIL 1993 studie Av 19 bodybuilder menn fant at selv om bodybuilding selv kan øke de naturlige nivåene av testosteron, ta et Boron Supplement fra 2.5 mg i syv uker gjorde han ingen forskjell i forhold til en placebo.

Boret fungerer for L & # 8217;?

L & # 8217; ide om at boret fungerer for DE er basert på effektene den har gratis testosteron. Hvis kilden til DE DE er lave testosteronnivåer, høye nivåer av østradiol eller andre årsaker relatert til hormoner, kan du finne en viss suksess i # 8217; Boro-antagelsen.

Men hvis kilden til DE DE er en annen årsak, som en dårlig sirkulasjon på grunn av en hjertilstand eller skade på nerver som kommer fra en tilstand som Diabetes, L & # 8217, vil Boron Intake ikke hjelpe deg.

Snakk med en lege for å diagnostisere enhver underliggende status som kan forårsake og før du tar boret.

Andre fordeler med boret for menn

Noen andre mulige fordeler med & # 8217; Boros inntak inkluderer:

 • Metabolisere vitaminer og mineraler i kostholdet, som kan forbedre blodstrømmen som bidrar til en sunn seksuell funksjon og opprettholde balansert androgenhormoner som testosteron
 • Forbedre kognitive funksjoner som øyehånds koordinering og minne
 • Øk vitamin D-effektiviteten, som også kan bidra til sunne testosteronnivåer

Dell & # 8217 bivirkninger; ekstra borinntak

Her er noen av de andre dokumenterte bivirkningene av & # 8217; for mye borinntak:

 • Jeg føler meg ikke bra
 • Han retched
 • fordøyelsesbesvær
 • hodepine
 • diaré
 • Hudfargeendringer
 • anfall
 • skjelvende
 • Skader på blodkar

Vær oppmerksom på kosttilskudd. Litt & # 8216; kan gjøre mye, men for mye kan være farlig. Kroppen din kan ikke effektivt filtrere overskytende mengde, slik at den samles i blodet på giftige nivåer.

Snakker alltid med en lege før du legger til ethvert supplement til kostholdet ditt. Interaksjoner kan forekomme med andre kosttilskudd eller narkotika.

Det er ingen anbefalt dose for boret. Men her er hvordan & # 8217; er filen Mat og ernæringsbrett Dell & # 8217; Institutt for medisin Han sier at de er de høyeste beløpene som du burde ta i henhold til din alder:

Alder Maksimal daglig dose fra 1 til 33 mg fra 4 til 86 mg fra 9 til 1311 mg fra 14 til 1817 mg 19 og over 20 mg

Boret er ganske sikker på kosttilskudd. Men det er ingen bevis som er trygt for barn under 1 år eller under graviditet, når boret kan absorberes i et foster.

Du kan også prøve å spise spesifikke matvarer som inneholder mye bor hvis du foretrekker å følge den naturlige veien. Her er noen alternativer:

 • Svisker
 • rosiner
 • Tørkede aprikoser
 • avokado

Hvor mye boret tar for å øke testosteron eller # 8217; ed

Den nøyaktige dosen kan variere fra person til person, men de beste testene viser at det ideelle beløpet øker testosteron eller behandling og er 6 mg Boron kosttilskudd en gang om dagen.

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at du kan begynne å merke seg en forskjell etter å ha tatt denne dosen i en uke.

Ta bort

Boret kan ha en liten innvirkning på testosteronnivåer, og du kan merke noen forskjeller. Men det er mindre sannsynlig at du vil se endringer i symptomene på de.

Det gjør ikke vondt for å prøve de foreslåtte doseringsretningslinjene. Snakker med en helsepersonell på andre mulige behandlinger, både naturlig og medisinsk, for symptomene på lave nivåer av testosteron eller e.