Knæetone Smerte: Behandling, gjenoppretting, årsaker og mer

Beskrivelse

Smerter og smerter på baksiden av bena kan være et tegn på skade på kneets sener. Knæetonen er en gruppe muskler som ligger på baksiden av lårene. Spenningen i disse musklene er relativt vanlige, spesielt hos mennesker som praktiserer sport som gir sprint, for eksempel fotball, basketball eller spor.

Mild skader på kneetens sener kan reagere godt på hvile, til tellermedisiner (OTC) og is, men de mest alvorlige tilfellene kan ta måneder å helbrede.

Les videre for å lære mer om hva som forårsaker seneskader på kneet, om hvordan du får smertelindring og når du skal konsultere legen din.

Våre initiativer

Hovedårsaken til skade på kneetene er muskeloverbelastning. Spenninger og tårer oppstår når muskelen strekker seg mens de kontraherer eller forkortes. De kan også skje hvis muskelen er strukket for mye eller det er beskattet for plutselig.

Når skuddene, for eksempel, må de bakre lårmusklene gjentatte ganger kontrakt mens benet strekker seg med tempoet. All denne forlengelsen og muskelbelastningen skaper et perfekt miljø for skade. Du kan føle noe, fra en plutselig smerte, til en følelse av pop eller pop i beinet. Knæetonen kan føles følsom, og du kan til og med se blåmerker på sårstedet.

Det er flere risikofaktorer for knæetonstammen:

 • Trene med avhandlingsmuskler. Idrettsutøvere som har særlig avhandling muskler kan være mer sannsynlig å gjennomgå skader.
 • Muskel ubalanser, hvor noen muskler er sterkere enn andre.
 • Dårlig air condition. Hvis musklene er svake, vil de være mindre i stand til å adressere behovene til visse idretter eller øvelser.
 • Tretthet i musklene, fordi de trette musklene ikke absorberer mer energi.

Stresset i kneetene er Vanligvis sett Hos personer som deltar i følgende aktiviteter:

 • Fotball
 • Fotball
 • Basketball
 • tennis
 • Kjører og sprint og andre hendelseshendelser
 • danse

Selv de eldre idrettsutøvere som går som hovedformen for trening, har større risiko. Så er tenårene hvis legemer fortsatt vokser. Musklene og beinene vokser ikke nødvendigvis i samme hastighet. Dette betyr at enhver styrke eller stress på musklene, som et hopp eller innvirkning, kan gjøre dem sårbare for å rive.

Smertelindring

Hvis du føler deg en plutselig smerte i kneetene, avbryter du hva du gjør for å unngå ytterligere skade. Du har kanskje allerede hørt # 8217; akronym ris. Kan hjelpe deg å føle deg bedre, raskere.

Riso står for:

 • Hvile. Unngå å spille aktiviteter som kan forverre såret ditt. Dette kan bety hvile helt eller til og med bruke krykker eller annen mobilitetshjelp.
 • Is. Bruk en kald pakke for fra 15 til 20 Minutter hver 2 eller 3 timer i løpet av dagen. Du kan også bruke noe som frosne erter innpakket i et lett håndkle. Ikke bruk isen direkte på huden.
 • Komprimering. Vurder å pakke låret med en elastisk bandasje for å begrense hevelse og bevegelse.
 • Høyde. Prøv å holde benet hvile på en pute for å begrense hevelse.

Skole smertestillende stoffer kan bidra til å lindre ubehag med knæetonskade. Ikke-steroide orale antiinflammatoriske stoffer (fans) som L’ibuprofen (Motrin, Aleve) eller en annen benk-øverste smertestillende middel som paracetamol (Tylenol) kan være nyttig for kortsiktig lettelse.

Selv kremer eller aktuelle fans geler kan bidra til å lindre smerte. Hvis du tror at du er alvorlig skadet, er det imidlertid en god ide å konsultere legen din før selvmedicare.

Et annet alternativ for å lindre smerte består i # 8217; bruk en skumrulle for å påføre den såkalte myofascial-utgivelsen til bakre lårmuskler. Plasser rullen rett over baksiden av kneet og ruller mot den høye strømmen for å massere musklene. Selv profesjonell sportsmassasje kan hjelpe med smerten din.

Når skal du søke hjelp

Mange lesjoner til lårets bakre muskler reagerer godt til hjemmebehandling og gjenoppretter om noen dager. Hvis smerten ikke forsvinner, eller hvis symptomene blir verre, er det en god ide å ringe legen din for å gjøre en avtale. I de mest alvorlige tilfellene kan skaden til kneets sener kreve kirurgi og flere måneders hvile og fysioterapi.

Uavhengig av tyngdekraften, kan legen gi deg viktige tips om hvor lenge du skal hvile eller hvilke øvelser som kan hjelpe deg med å forhindre fremtidig skade. Legen din kan også lede deg til en fysioterapeut for å jobbe med eventuelle muskel ubalanser som kan bidra til dine skader.

Behandling og gjenoppretting

Din utvinning vil avhenge av graden av innsats. En liten belastning eller # 8220; Grade 1 & # 8221; Det helbreder lett inn dager. En komplett tåre eller en stubb av & # 8221; kan ta flere måned å forbedre.

I noen tilfeller kan legen be deg om å ha på seg en cue for immobiliseringsterapi. Dette vil holde benet i en nøytral posisjon slik at den kan hvile og helbrede helt.

Fysioterapi (PT) er A’annet alternativ du kan prøve etter at hevelsen er redusert. I PT vil du gjøre flere øvelser designet for å øke rekkevidden av bevegelse, fleksibilitet og styrke av musklene dine.

Kirurgi kan trenge å sy muskelen på plass hvis du har skjedd en 5217; sene avulsjon. En avlet skade oppstår når senen tårer fra # 8217; bein, dra beinet med det.

Når du er i helbredelse, kan du bruke krykker eller en verge for en PO & # 8216; Tid før du starter et PT-program. Din utvinning fra # 8217; intervensjon kan kreve hvor som helst fra tre til seks måneder.

Forebygging

Ikke alle kneetone-stammer kan forebygges. Du kan finne deg selv i en høyere risikogruppe, som en voksen eller en tenåring, eller oppleve en plutselig innvirkning som forårsaker skade. Når det er sagt, kan vanlige strekk- og styrkeøvelser hjelpe deg med å redusere risikoen for strekninger til bakre lårmuskler. Spør legen din eller treneren for å foreslå spesifikke øvelser som kan fungere bedre for din spesielle aktivitet.

Nedenfor er noen generelle forslag til forebygging:

 • Oppvarmet før trente eller gjør sport og deretter oppdatert.
 • Utøves regelmessig for å holde kardiovaskulær og muskuløs form. Dette vil hjelpe deg med å forhindre tretthetsskader.
 • Tilbring tid til å strekke og styrke muskler i din ukentlige treningsrutine. På denne måten er muskel ubalanser som kan forårsake skade forhindret.
 • Ta frie dager eller tilbringe fredelige dager mellom spesielt harde fysiske økter for å gi kroppen din en riktig hvile.
 • Prøv å legge til hastighetsarbeidet til rutinen for å forberede de bakre lårmuskulaturene for typer krefter som kan forårsake skade.

Ta bort

Smerten i kneetes sener kan være irriterende og flytte bort fra favorittsporter og andre aktiviteter. Det er sannsynlig at de fleste tilfeller av spenning er miturert om noen dager. Med litt og risting, is, kompresjon og høyde, bør du gå tilbake på kort tid.

Ikke nøl med å ringe legen din hvis du tror at skaden din er mer alvorlig. Først mottar hjelp, før du kan gå tilbake til dine favorittaktiviteter.

3 HIIT-bevegelser for å styrke de bakre lårmuskulaturene