10 spørsmål som din reumatolog vil at du skal møte Ptil

Du har blitt adressert til en revmatolog for psoriasisartrittet (AP). På dette tidspunktet har du hørt om hvordan denne typen spesialist er viktig for å diagnostisere tilstanden din, så vel som å behandle den. Imidlertid er du sannsynlig at du har mange spørsmål om denne prosessinformasjonen. Vurderer ideen om å bringe disse 10 spørsmålene med deg til din første avtale, og kontakt legen din om nødvendig.

1. Hva forårsaket min PSA forårsaket?

Den nøyaktige årsaken til PSA er ikke klar. Som en autoimmun sykdom kan AP manifestere seg når immunsystemet angriper sine sunne celler og stoffer. Autoimmune sykdommer er ofte arvelige og ikke alle familiemedlemmer har samme type. Så, for eksempel, hvis et familiemedlem utvikler reumatoid artritt, sjansene dine for å inngå AP øker.

Psoriasis forårsaker nødvendigvis PSA, selv om dette avslører deg for en større risiko. Personer med psoriasis kan utvikle andre former for leddgikt, mens andre ikke utvikler en arthritis;.

2. Hvordan diagnostisere tilstanden min?

Din reumatologen undersøker først postene dine for å se hvilke tester som er utført. De ber deg også om din familiehistorie, så vel som om du har psoriasis eller ikke.

Deretter utfører din reumatologen en fysisk undersøkelse. Søk noen tegn på plaketter Psoriasis og betennelse. De undersøker også leddene.

Endelig avhenger en diagnose av PSA i stor grad på testene for å sikre at den er feil diagnostisert med A’annen form for leddgikt eller en annen type tilstand av alle. En negativ blodprøve for en reumatoidfaktor er bare en PSA-indikator.

Det er ingen enkelt test for Ptil, så en korrekt diagnose avhenger ofte av eliminering av andre mulige forhold.

3. Hva er de vanligste symptomene på PSA?

Vedvarende ledsmerter er ofte den første indikatoren for mange typer leddgikt, for eksempel AP. Videre kan PSA forårsake:

 • Hevelse og ømhet av ledd
 • Redusert bevegelsesområde (spesielt om morgenen)
 • ryggsmerter
 • Endringer i fingrene på hender og føtter (spesielt i neglene)
 • konjunktivitt
 • Tretthet øker

4. Hva slags psa jeg har?

Ptil er bare en av former for leddgikt. Det har også flere subtyper som er basert på hvilke ledd som er interessert. Du kan ha en av følgende typer PSAer:

 • L’Lublerende leddgikt er en sjelden form som hovedsakelig påvirker hender og føtter.
 • L’distal interphalangeal artritt påvirker hovedsakelig leddene av føttene og fingrene (kalt distale ledd).
 • L’oligoartikulær artritt er en minste form enn å slå mindre ledd i en mer asymmetrisk ordning (begge sider av kroppen, men forskjellige ledd).
 • Spondylitt er en type PSA som påvirker ryggraden, forårsaker ryggproblemer og nakke.
 • L’Symmetrisk leddgikt treffer begge sider av kroppen og påvirker de samme leddene på hver side.

5. Hvordan vil du behandle tilstanden min?

Ptil behandles vanligvis med følgende:

 • De biologiske reseptbelagte legemidler som adalimumab (Humira) og etanercept (Enbrel) som retter seg mot immunforsvaret ditt for å hindre ham i å angripe sunne vev.
 • De modifiserende antirumatiske legemidlene sykdommen (DMARD) brukes i alvorlige tilfeller av PSA. Disse virker reduserer utviklingen av ledd og vevskader. (Mange biologiske er også dmard.)
 • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) virker ved å redusere smerte og # 8217; betennelse. Disse er tilgjengelige både i motform og i form av resept.
 • Behandlinger med små molekyler er et nytt stoff som kan justere betennelsen forbundet med AP.

Den valgte typen behandling er basert på alvorlighetsgraden av tilstanden din. Din behandlingsplan kan også endres basert på re-oppkjøp og progresjon av sykdommen.

Din reumatolog kan også anbefale fysioterapi fordi AP forårsaker fellesstivning, noe som fører til ubehag og smerte. Det er øvelser som er spesielt utviklet for leddene som bidrar til å lindre smerte, slik at du kan klare deg på en kontinuerlig basis.

6. Jeg kan ta benk-top-stoffer?

L’Enkelt type benk-top-stoffer for Ptil er noen typer fans. Disse inkluderer ibuprofen (Advil) og Aspirin. Mens benk-fans kan redusere smerte og # 8217; betennelse, løser de ikke problemene i immunsystemet som kan gjøre reseptbelagte legemidler.

Spør din revmatolog før du tar motvirkende medisiner for å sikre at de ikke samhandler med andre medisiner du tar.

7. Hvilke endringer i den anbefalte livsstilen?

Et næringsrikt kosthold kan gi deg mer energi og samtidig redusere betennelsen fra AP. Selv om alle’start er vanskelig, selv den vanlige øvelsen kan hjelpe. Moderate treningsøkter og lav påvirkning, hvordan du svømmer og går, kan bidra til å betingelse og styrke leddene.

Kostholdet og The Perlove kan også gjøre mye for å hjelpe deg med å gå ned i vekt om nødvendig. Overvekt kan øke smerte og skade på ledd.

Hvis du føler deg depresjon, stress og tretthet på grunn av din tilstand, vurderer det alternative øvelser som yoga. Selv går til sengs på samme tid hver natt kan gjøre en forskjell i dagtid tretthet.

8. Jeg må fortsatt se mine andre leger?

Selv om det er grunnleggende i behandlingen av Ptil, bør en revmatolog ikke være den ene typen lege du ser. En primær lege er fortsatt nødvendig for årlige kontroller, samt for enhver annen medisinsk nødvendighet utenfor PSA.

Hvis du har hatt psoriasis før du mottar en PSA-diagnose, må du fortsatt kontakte din dermatolog. Mens en revmatolog behandler den underliggende betennelsen i Ptil, er hudsymptomer best å håndtere en hudlege. Begge legene kan samarbeide med deg for å behandle en rekke aktuelle og indre symptomer: forsikret bare for å kommunisere med hver av dem på behandlingene du mottar.

9. Jeg blir deaktivert?

Se en revmatolog er det første skrittet for å hindre en funksjonshemming relatert til PSA. Over tid, L’slitasje på ledd kan forårsake permanent skade. Funksjonshemming er en langsiktig bekymring med AP for AP fordi de ødelagte leddene kan begrense mobiliteten betydelig.

Ptilet fører ikke nødvendigvis til funksjonshemming i alle tilfeller. Dine muligheter reduseres betydelig med behandlingen pågår.

10. Hvor lenge skal jeg ha PSA?

L’AP er en kronisk eller permanent tilstand og har ikke en kur. Imidlertid kan tilstrekkelig behandling minimere skadelige effekter som den underliggende betennelsen plasserer seg til ulike kroppsledd. Ptil kan variere i alvorlig tyngdekraften til grav. Typer av berørte ledd kan også gjøre en forskjell i form av daglige bevegelser og kvalitet på det generelle livet.