Knee gikt: symptomer, hjemmemedisiner, utløse faktorer og komplikasjoner

COS’er gikt?

Gikt er en smertefull form for inflammatorisk leddgikt som vanligvis slår kjeppen, men kan utvikle seg i en felles, inkludert en eller begge knærne. Det danner når kroppen din har høye nivåer av urinsyre. Denne syreformet skarpe krystaller som forårsaker plutselige angrep av smerte, hevelse og ømhet.

Når guten treffer kneet, kan det gjøre daglige bevegelser, for eksempel å gå eller stå, smertefull eller ubehagelig. Selv om det ikke er noen kur for gikt, er det flere behandlinger som kan bidra til å forhindre utvinning og kontroll smertefulle symptomer.

Fortsett å lese for å lære mer om gikt og hvordan det kan påvirke kneet.

Hva er symptomene på gikt på kneet?

Det viktigste kneet gikt symptomet er smerten og ubehag i # 8217; omgivende område. Husk at gikt ofte er uforutsigbar, uavhengig av’slående artikulasjon. Du kan passere uker eller måneder uten noen symptomer, bare for å våkne opp med en knebrennende.

I noen tilfeller starter gouten i en av Alluci før du bytter til andre områder, som kneet. Over tid kan disse flammene vare lenger enn tidligere episoder.

Andre symptomer du kan prøve på grunn av kne gikt inkluderer:

 • ømhet
 • opphovning
 • rødhet
 • Varme (til berøring)
 • Stivhet og begrenset bevegelsesstråle

Hva er årsakene og årsakene til giktet på kneet?

L’Akkumulering av urinsyre i kroppen er kjent som hyperuricemi. Kroppen din produserer urinsyre når purinene bryter. Disse er sammensatt i alle cellene dine. Du kan også finne puriner i forskjellige typer mat, spesielt rødt kjøtt og litt sjømat, så vel som alkohol og noen sukkerholdige drinker.

Vanligvis, L’urinsyre passerer gjennom nyrene, som bidrar til å eliminere overflødig urinsyre i urinen. Men noen ganger C’det er for urinsyre for nyrene dine å administrere. I andre tilfeller kan nyrer ikke behandle typiske mengder urinsyre på grunn av en underliggende tilstand.

Som et resultat sirkulerer mer urinsyre gjennom hele kroppen, og ender opp i kneet i form av urinsyrekrystaller.

Hvem har gikt på kneet?

Gutet påvirker seg om 4 prosent av voksne i USA. Har en tendens til å være mer vanlig hos menn fordi kvinner vanligvis har lavere nivåer av urinsyre. Men etter overgangsalderen begynner kvinner å ha høyere urinsyre nivåer. Som et resultat, har kvinner en tendens til å utvikle gikt i alderdom enn menn.

Eksperter er ikke sikre på hvorfor noen mennesker produserer mer urinsyre eller har problemer med å behandle den. Men C’rettssaken at tilstanden er ofte genetisk.

Andre ting som kan øke risikoen for å utvikle gikt inkluderer:

 • Konsumere mange matvarer med høyt innhold av puriner
 • Konsumere mat og drikke, spesielt alkohol, som øker produksjonen av urinsyre
 • overvektige

Å ha høyt blodtrykk eller hjertesvikt kan også øke risikoen for å utvikle gikt. Diuretika, som noen ganger brukes til å behandle disse forholdene, kan øke risikoen.

Hvordan diagnostisert kneet gikt er diagnostisert?

Hvis du tror du har gikt, men ikke har blitt diagnostisert, prøv å konsultere en lege mens du har symptomer. Gikt er lettere å diagnostisere når du er midt i en re-utnyttelse, spesielt den som forårsaker hevelse, rødhet og andre synlige symptomer.

I løpet av avtalen vil legen sannsynligvis stille deg flere spørsmål om kostholdet ditt, på stoffene du tar, og hvis du har en familiehistorie av gikt. Dette kan hjelpe deg med å ekskludere andre mulige årsaker til symptomer, inkludert A’infeksjon eller # 8217; reumatoid artritt.

Legen kan også foreskrive en blodprøve for å kontrollere urinsyre nivåer. Noen mennesker har høye nivåer av urinsyre og utvikler ikke gikt. Andre har typiske nivåer av urinsyre, men utvikler fortsatt gikt. Som et resultat vil legen også gjøre andre tester.

En røntgen, en magnetisk resonans eller et kneet TC kan bidra til å eliminere andre mulige årsaker til leddbetennelse. Avhengig av eksamen av & # 8217, kan legen også bestille en ultralyd for å sjekke tilstedeværelsen av krystaller i kneet.

Til slutt kan de utføre en felles væsketest. Dette innebærer tilbaketrekking av en liten prøve av felles væske fra kneet med en liten nål og Mikroskopets observasjon for noen urinsyrekrystaller.

Basert på resultatene av eksamenen og testene dine, kan de lede deg til en spesialist i inflammatorisk leddgikt kalt revmatolog for behandling.

Hvordan kneet gikt blir behandlet?

Det er ingen kur mot gikt, men en kombinasjon av narkotika og hjemmebehandlinger kan bidra til å håndtere knesmerter og redusere antall rehaustization du har.

Dressing

Narkotika som kan bidra til å redusere smerte fra en gikt-gikt forverret inkluderer:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som L’Ibuprofen (Advil)
 • Fans underlagt medisinsk resept, som celecoxib (celebrex) eller indometacin (indocin)
 • Kortikosteroider, som kan tas for oral eller injisert i # 8217; kneleddet for å lindre smerte og # 8217; betennelse
 • Colchicina (Colcles), en analgetisk som retter seg mot gikt, men noen ganger kan forårsake kvalme og andre bivirkninger

Legen kan også foreskrive en lav daglig dose kolchicin for å redusere risikoen for fremtidig rehabilitering.

Andre legemidler som kan bidra til å redusere antall fremtidig rehabilitering inkluderer:

 • Alloprinolo (zyloprim) og febuxostat (ulorisk), som begrenser produksjonen av urinsyre i kroppen og kan bidra til å redusere mulighetene for giktopplæring i andre ledd
 • Uricosuric, som Lesinurad (Zurampic) og Probenecid (Probano), som hjelper kroppen å eliminere overskuddet av urinsyre, selv om de kan øke risikoen for nyrestein

Husholdningsartikler

En av de mest effektive måtene å håndtere gikt er å begrense purinrike mat og drikke. Husk at kroppen din produserer urinsyre når purinet bryter.

Dette betyr at du bruker mindre:

 • rødt kjøtt
 • Kjøtt D’organ, som lever
 • Sjømat, spesielt tunfisk, kamskjell, sardiner og ørret
 • alkohol
 • søte drikker

Selv kutte noen av disse matvarene kan bidra til vekttap. Dette kan være en ytterligere fordel fordi du tar med ekstra vekt, er en risikofaktor for gikt.

Prøv å erstatte Purine Rich Foods med frukt, grønnsaker, hele korn og magert protein. Finn ut mer om hva du skal spise og hva du skal unngå når du har gikt.

Det er andre husbehandlinger du kan prøve, men disse har ikke blitt tilstrekkelig designet for å finne ut om de er effektive eller ikke. Imidlertid kan de tilby litt lettelse. Slik prøver du dem i person.

Hvor hardt gikt på kneet?

Gouts rehabilitering kan vare i flere timer om gangen, men du kan føle knesmerter i dager eller uker. Noen mennesker har bare en brann i deres liv, mens andre har flere ganger alle & # 8217;.

Husk at gikt er en kronisk tilstand, noe som betyr at det varer lenge og krever kontinuerlig ledelse. Endringer i kosthold og narkotika kan gjøre en stor forskjell, men du vil også risikere å ha en eksacerbasjon.

Husk at det også kan ta litt tid å finne den rette kombinasjonen av endringer i kostholdet og medisiner som fungerer for deg. Ikke bli motløs hvis ting ikke synes å forbedre umiddelbart.

Kan føre til komplikasjoner?

Hvis ikke forvaltet, kan gikt-relatert betennelse forårsake permanent skade på kneelæringen, spesielt hvis du har hyppige rehabiliteringer.

Over tid er det også klumper av urinsyre krystaller, kalt tofi kan også danne. Disse klumper er ikke smertefulle, men kan forårsake ytterligere hevelse og ømhet under en forverring.

Hva er perspektivet?

Gikt er en kronisk tilstand uten omsorg, så du vil sannsynligvis måtte holde den d’tid for litt & # 8216;. Selv om det kan være nødvendig å finne den rette ledelsen tilnærming, mener mange med gikt at en kombinasjon av mekling og livsstilsendringer er effektive.

Hvis du har en ny diagnose, bør du vurdere å se en revmatolog hvis du ikke har & # 8217;. Kan være i stand til å tilby flere forslag til hvordan du håndterer gikt symptomer.