Karbohydrater i poteter: Glycaemia Management Tips

Beskrivelse

Karbohydrater er den viktigste kilden til glukose (sukker) i kroppen. Kroppen din bruker glukose til å produsere energi.

Hvis du har diabetes, prediabetet eller bare å holde D’øye blodsukkernivået, er det viktig å være oppmerksom på’karbohydratinntaket: Karbohydrater øker blodsukkeret. Hvis blodsukkeret ikke er kontrollert, kan det forårsake problemer, som sløret syn, hodepine og tretthet.

Til tross for energiforbindelsen kan du motta fra potetene, inneholder de mye stivelse, en type karbohydrat. Det er viktig å sjekke størrelsen på delene.

Gjenkjenne de forskjellige typer karbohydrater og måten potetene påvirker blodsukkernivået, kan hjelpe deg med å unngå topper av blodsukker.

Hvordan amidaceae er potetene?

Poteter betraktes som en amidholdig grønnsak og et sunt karbohydrat. De er rike på fiber (hvis inkludert hud), lav i kalorier og inkluderer vitaminer og mineraler.

De fleste potetvarianter har en høyere glykemisk indeks (IG). L’Ig evaluerer forskjellige matvarer som høy (IG høyere enn 70), medium (IG fra 56 til 69) og lav (IG på 55 eller lavere. IG-poengene er basert på hvordan mat påvirker blodsukkernivået.

Ulike typer poteter har forskjellige Ig:

Potet type Glicemic Index Baket Ristet Potet 111 Instant Potato Puree87 Bollita White Potato82 (Gjennomsnitt) Potet Dolce70yam54

Selv om det er et komplekst karbohydrat, øker noen poteter blodsukkernivåer raskere enn andre typer komplekse karbohydrater. Dette skyldes at kroppen behandler komplekse karbohydrater med høy glykemisk indeks raskere enn de med lav eller middels glykemisk indeks.

For å unngå høyere glukose nivåer må du kontrollere størrelsen på delene. Du trenger ikke å fullføre potetene helt, men moderering er viktig.

En middels stor stekt stekt potet inneholder om 31 gram stivelse. For å beregne maten, finn de totale karbohydrater for et element og trekk matfiberen og sukkeret fra det nummeret for å bestemme mengden stivelse.

For en vekt voksen mellom 100 og 220 pounds som har et lavt nivå av blodsukker, mindre enn 70 mg / dl, er en generell regel at hvert 1. gram karbohydrater øker blodsukkeret på 3-4 mg / dL.

Det er viktig å merke seg at denne faktoren kan endres basert på nivået på resistens eller følsomhet, sove, stressnivå og andre konsumerte matvarer.

Basert på dette estimatet, kan en mellomstor takpotet som inneholder 33 g fordøyelige karbohydrater øke blodsukkernivået på opptil 99 mg / dl.

Hva er sunne og usunne karbohydrater?

Karbohydrater er den viktigste energikilden til kroppen og hjernen. Karbohydrater er delt inn i tre kategorier: fibre, stivelse og sukker.

Når noen mennesker bestemmer seg for å gå ned i vekt, kutter de ofte karbohydrater fra kostholdet deres. Men ikke alle karbohydrater er de samme. EN 2016 studio På mus har det også funnet at et lavt karbohydrat diett og høyt fettinnhold førte til en vektøkning og ukontrollert blodsukker i mus.

Noen studier på mennesker viser imidlertid lovende resultater. EN 2017 Gjennomgang av studier som involverer deltakere som følger lave karbohydratdietter (mindre enn 130 gram per dag) har funnet en forbedring i glukosekontroll, A1C, triglyserider og HDL-kolesterol.

Enten du vil gå ned i vekt eller holde blodsukker under kontroll, er det viktig å forstå de forskjellige typer karbohydrater og hvordan de skal gjøre dem riktig.

Dette vil ikke bare ha en positiv effekt på helsen din, men det vil også skape en langsiktig bærekraftig prosess for å oppnå dine helsemål.

L’stivelse og fiber er komplekse karbohydrater. Amidaceous karbohydrater fordøyes, mens fibrene nei.

Av denne grunn kan fiberrike matvarer skape en følelse av fylde, noe som bidrar til å forhindre overflødig mat. Komplekse karbohydrater inkluderer ikke-raffinert integrert frokostblandinger, bønner, frukt og grønnsaker amidaceae og ikke amidaceae. Eksempler inkludert:

 • svarte bønner
 • Søtpotet med peeling
 • bær
 • Linser
 • grønne erter
 • Hele hvetebrød og pasta
 • squash
 • agurk
 • brokkoli
 • spinat
 • selleri
 • Kikærter
 • Mel d’havre

Enkle karbohydrater finnes i frukt (som også inneholder komplekse karbohydrater), i meieriprodukter og søtningsmidler som sukker, honning og # 8217; agave.

De nedbrytes raskere og absorberes raskt av kroppen og brukes til å produsere energi. Det er best å konsumere enkle sukkerarter som naturlig finnes i hele matkilder, for eksempel frukt.

Enkle sukkerarter finnes også i raffinerte karbohydrater behandlet med en lavere mengde diettfibre. Overdreven forbruk av tilsatt sukker, spesielt i raffinerte og transformerte kilder, kan føre til vektøkning og sukker ubalanser i kroppen.

Eksempler på raffinerte og transformerte enkle karbohydrater er:

 • loff
 • hvit ris
 • Sukker mat som kaker og brownies
 • Sukker drikker som brus og juice

Hva er gode alternativer til poteter?

Vær oppmerksom på’total karbohydratrekruttering under en matbit eller et måltid med poteter er viktig. Erstatte andre grønnsaker med poteter kan hjelpe deg med å holde et sunt blodsukkernivå. Eller, hvis du spiser poteter, må du sørge for at du tar hensyn til størrelsen på delen og mengden karbohydrater i den delen.

I stedet for matlaging, koke eller steke normale poteter, lag søte poteter eller søte poteter. Begge er lave i fett, lavt kalori og bidrar til å stabilisere blodsukkeret.

I motsetning til poteter som har en høy Ig, har søte poteter og Ignami en lav-i-medium Ig basert på hvordan de er forberedt. Å holde huden på søte potetallene senke glykemisk indeks på grunn av fiberinnholdet.

Hvis du har en smak for potetmos, for å forberede puréen til søte poteter. Eller vurdere en «8217; annet alternativ: potetmos til blomkål.

Blomkålen i puree har utseendet og konsistensen av potetmos, men er en lav glykemisk indeksplate. Også gjør halvparten av blomkålpuré og halvmashed poteter, redusere toppen av blodsukker etter måltid.

Ta bort

Bare fordi du observerer blodsukkernivået ditt, betyr det ikke at du må miste favorittrettene dine. Trikset ser på hva du spiser og overvåker hvor mange karbohydraterforbruk.

Poteter inneholder mye stivelse og bør konsumeres i moderasjon, spesielt hvis du har diabetes eller prediabetet. Selv om du kanskje trenger å redusere potetinntaket, kan flere smakfulle alternativer tilfredsstille smakløkene dine.

Det viktigste er å klare hvor mange poteterforbruk i et måltid. Dette vil få større effekt på blodsukker og helse.