Jeg kjemper ikke min angst. Jeg omfavner det.

Kina McCarney var 22 år da han ble diagnostisert for første gang en D & # 8217-forstyrrelser; generalisert angst og en panikklidelse. Og i de neste åtte årene jobbet han utrettelig for å slette stigmaet rundt psykisk lidelse og for å knytte folk til de ressursene de trenger for å bekjempe det. Oppfordrer folk til ikke å kjempe eller ignorere deres forhold (som han hadde gjort), men å akseptere deres forhold som en del av det de er.

I mars 2017 grunnla Kina L’ingen profittorganisasjon Idrettsutøvere mot # 8217; angst og depresjon (AAAD). Jeg skjønte at jeg måtte ta ansvaret for å hjelpe en plattform der folk kunne dele sin historie & # 8221; sier. Jeg skjønte at jeg måtte bidra til å skape et fellesskap der folk hadde makt til å omfavne 100% hvis de var «8221;.

I sin første donasjonskampanje har AAADs & # 8217 samlet inn penger til å støtte Angst og depresjonsforening av Amerika (Adaa), som han tilskriver oppmerksomheten og den informasjonen han trengte for å møte sin høyhodede mental helse. Vi møtte Kina for å lære mer om sin tur med angst og hva bevisstheten om mental helse er ment for ham.

Når du begynte å lage for første gang, sliter du med angst?

Kina McCarney: Første gang jeg hadde et panikkanfall, var i 2009. Til det øyeblikket hadde jeg prøvd angst og normale nerver, men det panikkanfallet var noe jeg aldri hadde møtt. Jeg gikk gjennom mye stress med en overgang i karrieren min i baseball, og under en biltur i Nord-California følte jeg meg selv å dø. Jeg kunne ikke puste, kroppen min følte meg som om de brenner fra # 8217; interiør mot utsiden, og jeg måtte komme vekk fra gaten for å komme seg ut av bilen og ta fly og ta luft. Jeg gikk to eller tre timer for å prøve å gjenoppta før jeg måtte ringe min far fordi han kom for å ta meg. Det var en’touch-and-go-opplevelse fra den dagen for åtte år siden og et utviklende forhold til angsten.

Hvor lenge kjempet du alene før du fikk hjelp?

Cm: Jeg kjempet med # 8217; angst i mange år før du får hjelp. L’Jeg hadde møtt fra tid til annen, så jeg trodde ikke jeg trenger hjelp fordi det ikke var konsistent. Fra slutten av 2014 begynte jeg å møte # 8217; angst konsekvent, og jeg begynte å unngå de tingene jeg hadde gjort for livet. Tingene jeg likte for livet, begynte plutselig å skremme meg. Jeg skjulte i måneder og i midten av 2015 satt jeg i bilen etter å ha et panikkanfall og bestemte seg for at det var nok. Tiden var kommet for å få profesjonell hjelp. Den dagen jeg kontaktet en terapeut og begynte umiddelbart å gi meg råd.

Del på Pinterest

Fordi nøle med å bli åpnet om # 8217; angst eller for å få hjelpen du trenger?

Cm: Hovedårsaken til at jeg ikke ønsket å være åpen på # 8217; å ha angst er fordi jeg skammer meg og følte seg skyldig for å ha behandlet det. Jeg ønsket ikke å bli merket som & # 8220; ikke normal & # 8221; eller noe sånt. Vokser i # 8217; friidrett, du oppfordres til ikke å vise følelser og være Free of Emotions & # 8221;. L’Det siste du ønsket å innrømme var at du var engstelig eller nervøs. Det morsomme var at jeg følte meg på mitt valg i feltet. Jeg har ikke prøvd angst eller panikk på banen. Det var ute av feltet jeg begynte å føle meg alltid verre gjennom årene, og jeg gjemte meg på alle symptomene og problemene. Stigmaet forbundet med psykiske helseproblemer førte meg til å maskere usikkerheten til # 8217; angst misbruker alkohol og ledende en ensom livsstil.

Hva var brytepunktet?

Cm: Breaking Point for meg var da jeg ikke kunne utføre de normale daglige og rutinemessige aktivitetene, og da jeg begynte å leve en livsstil. Jeg visste at jeg trenger hjelp og starter reisen til den virkelige meg. Den reisen utvikler seg fremdeles hver eneste dag, og jeg kjemper ikke lenger for å prøve å skjule eller bekjempe min angst. Mye å omfavne ham som en del av meg og omfavne 100 prosent av meg selv.

Hvor overnatting var menneskene rundt deg til det faktum at du har en psykisk lidelse?

Cm: Det var en interessant overgang. Noen mennesker var veldig overnatting og andre nei. Folk som ikke kan forstå, blir eliminert av livet ditt, eller du sletter dem. Hvis folk øker stigmaet og negativiteten til et psykisk helseproblem, er ikke C & # 8217, det er ikke noe bra i det faktum at de er rundt. Vi har alle å gjøre med noe, og hvis folk ikke kan forstå, eller i det minste forsøke å være, vil stigmaet aldri forsvinne. Vi må styrke oss til den andre til å være 100% av oss selv, ikke forsøke å endre andres personligheter for å tilpasse dem til våre liv og våre ønsker.

Hva er nøkkelen til å beseire stigmaet forbundet med psykisk lidelse?

Cm: Forbedring, kommunikasjon og krigere som er villige til å dele sin historie. Vi må gi oss selv og andre til å dele våre historier om hva vi går gjennom. Dette vil begynne å bygge et fellesskap av folk som er villige til å kommunisere åpent og ærlig på deres mentale helsekamp. Dette vil tillate flere og flere mennesker å komme frem og dele sin historie om hvordan deres liv bor mens de også kjemper med et psykisk helseproblem. Jeg tror det er en av de største misforståelsene: Folk føler ikke at du kan leve et vellykket liv, samtidig som du kjemper mot et psykisk problem. Min kamp med angst er ikke over, tutt’andre. Men jeg nekter å suspendere livet mitt igjen og vente på å føle meg og # 8220; Perfekt & # 8221;.

Nylige studier viser at psykisk lidelse stiger, men at tilgangen til omsorg forblir et problem. Hva du tror du kan gjøre for å endre det?

Cm: Jeg tror problemet har å gjøre med folk som ønsker å bli behandlet. Jeg tror at stigmaet motvirker mange mennesker fra å lete etter den hjelpen de trenger. Av denne grunn er mange midler og ressurser blitt opprettet. I stedet blir folk behandlet alene og får ikke alltid den virkelige hjelpen de trenger. Jeg sier ikke at jeg er i strid med narkotika, jeg tror bare at folk vender seg til dette før du utforsker råd, meditasjon, ernæring og informasjon og ressurser som tilbys av organisasjoner som Healthline og Adaa.

Du tror du ville ha adressert din angst før ting kommer til hodet hvis selskapet som helhet hadde vært mer åpen på mental helse?

Cm: hundre prosent. Hvis voksen hadde vært mer utdanning og åpning på symptomer, fargesignaler og på hvor du skal gå når du har å gjøre med angst eller depresjon, tror jeg ikke at stigmaet ville være så alvorlig. Jeg tror ikke engang at medisineringstallene ville være så negative. Jeg tror folk ofte kommer inn i et privat medisinsk kontor som skal behandles i stedet for å lete etter råd eller snakke med dine kjære fordi de er flau og ikke C’er mye utdannelse i vekst. Jeg vet, for meg, dagen jeg begynte å føle meg bedre, var det da jeg forsto at # 8217; angst var en del av livet mitt, og jeg begynte å åpne historien min og mine vanskeligheter.

Hva vil du si til noen som nylig har blitt diagnostisert eller klar over et psykisk helseproblem?

Cm: Mitt råd ville ikke skamme seg. Mitt råd er å omfavne kampen fra den første dagen og innse at det er mange ressurser der ute. Ressurser som Healthline. Ressurser som L’Adaa. Ressurser som L’AAAD. Ikke vær flau eller føler deg skyldig og ikke skjul fra symptomene dine. Suksessliv og psykiatriske kamper trenger ikke å være skilt. L’en annen. Du kan kjempe mot kampen din hver dag, selv opplever et vellykket liv og jage dine drømmer. Hver dag er en kamp for alle. Noen mennesker kjemper med et fysisk slag. Noen mennesker kjemper en kamp for mental helse. Nøkkelen til å lykkes er å akseptere kampen din og konsentrere deg om å gjøre ditt beste hver dag.

Hvordan bevege seg fremover

Lidelser d’angst påvirker mer enn 40 millioner voksne Bare i USA & # 8211; ca 18% av befolkningen. Til tross for både den vanligste formen for psykisk lidelse, søker bare om en tredjedel av mennesker som lider av angst aldri behandling. Hvis du er engstelig eller du tror du kan gjøre det, kontakt organisasjoner som Adaa og lære av historiene om folk som skriver om dine erfaringer med tilstanden.

Kareem Yasin er en Healthline Writer og utgiver. Utenfor helse og velvære er det aktivt i samtaler på det vanlige media, dets hjemlandet på Kypros og Spice Girls. Å nå Twitter eller Instagram.