Prostata Nodule: Kreft eller Qualcos & # 039; andre?

Beskrivelse

Hvis legen din forteller deg at prostata eksamen har avslørt en knutepunkt på prostata, kan din første tanke være et tegn på kreft. Men en knutepunkt eller andre prostataendringer betyr ikke nødvendigvis at du har kreft. Fortsett å lese Lær mer om prostata noduler.

Hva forårsaker en prostata nodule?

En knutepunkt er et knutepunkt eller et hardhetsområde under prostataoverflaten. I noen tilfeller kan en prostatokalisering, som ligner en nyreberegning, bli hørt under overflaten. Det kan virke som en knute, men i virkeligheten er det en liten dannelse av kalsifiserte mineraler. Vanligvis er en stein ufarlig. En ekte prostata nodule er en unormal vekst av celler som kan være kreft eller ikke.

Nodule mot kreft

Du kan høre vilkårene og # 8220; nodules & # 8221; og & # 8220; tumorer & # 8221; Brukt utskiftbare. For det meste betyr de det samme: en unormal vekst av celler.

En & # 8220; nodule & # 8221; Det brukes vanligvis til å beskrive en svært liten masse celler, mens & # 8220; Tumor & # 8221; Det refererer vanligvis til større vekst. Legene har også en tendens til å bruke kreft når de beskriver en kreftvekst, men noen ganger er setningen også brukt & # 8220; Benign Tumor & # 8221;. Hvis du ikke er sikker på en setning som brukes av legen din, stopp og be om avklaring.

Benigno vs Maligno

En ondartet prostata nodule er kreftfremkallende. Dette betyr at celler i en ondartet nodule eller i en svulst kan spres i vev og nærliggende organer.

En godartet nodule er ikke kreft, noe som betyr at cellene ikke sprer seg.

Det er ikke alltid klart hvorfor de unormale cellene multipliserer og danner knuter og svulster. En godartet eller ikke-kreftlig prostata knute kan danne på grunn av en infeksjon eller reaksjon på en [8217; kroppsbetennelse. Det kan også være et tegn på godartet prostatahyperplasi (IPB), som er en ingrossata prostata. L’IPB øker ikke risikoen for kreft. En ondartet eller kreftnodul er et prostatakreftskilt.

En prostata nodule vil forårsake symptomer?

Alle’Start er usannsynlig at en prostata nodule forårsaker deg ingen symptom. Hvis du utvikler IPB, kan du ha problemer med å urinere eller ejakulere. Kreft kan være tilstede uten symptomer, så de er viktige vanlige prostataundersøkelser.

Tilleggstester

PSA-test

Hvis legen din finner en nodule, vil du sannsynligvis bestille et bestemt prostata antigen (PSA). Ptil er en type protein produsert av prostata celler. En enkel blodundersøkelse kan måle PSA i blodet. Høye nivåer tyder på tilstedeværelsen av kreft, men PSA-nivåer kan forhøyes av mange grunner. Du kan ha en status kjent som godartet prostatahyperplasi (IPB), som bare betyr at du har en ingrossata prostata. Videre har prostata av noen mennesker en tendens til å produsere mer Ptil av andre.

Ytterligere informasjon: 8 Ikke-kreftformige årsaker til høye nivåer av PSA »

Hvis nivåene dine er høyere enn normalt, kan legen din planlegge en annen test for å sammenligne resultater. En rask økning i PSA-nivåer antyder kreft. Hvis nivåene forblir mer eller mindre det samme, kan du bli rådet til å gå gjennom en periode på & # 8220; Watchful Waiting & # 8221;. I løpet av denne tiden vil legen sjekke prostata hvert år og sjekke eventuelle symptomer eller endringer i helsen din.

Biopsi

Hvis en knutepunkt eller en utvidelse av prostata virker mistanke om legen, kan du anbefale en prostatisk biopsi. Under en biopsi fjerner legen flere små prostatavevsprøver, som studeres i et laboratorium for tegn på kreftceller.

Andre mening

Legene sliter ofte med falske positiver under screening for prostatakreft. Det er viktig å spørre legen din muligheten for et falskt positivt resultat. Prostatakreftbehandlinger kan forårsake inkontinens og impotens. Om nødvendig, spør en annen mening. Ikke skynd deg inn i et testbatteri eller behandlinger før du føler at du har best mulig medisinsk rådgivning.

Outlook

En knutepunkt eller en prostataforstørrelse er vanligvis ikke et kreftskilt. Hvis nodulen er en kreft, vet at prostatakreft er svært behandlingsbar, spesielt hvis det er diagnostisert tidlig. Det er rundt 180.000 nye tilfeller av prostatakreft rapportert i USA hvert år, ifølge National Cancer Institute, med ca 26 000 dødsfall alle’år. Selv overlevelseshastigheter er ganske høye med prostatakreft.

Prostatakreft har en tendens til å være en langsom vekstkreft, så selv om du er diagnostisert med det, kan en vakker ventetid være den beste løsningen.

Spørsmål og svar: Dimensjoner av prostata Nodul

Spørsmål:

En stor eller mer nodule nodule øker sannsynligheten for at knuterne er kreftfremkallende stoffer?

TIL:

Ikke nødvendigvis, men det er ingen direkte studie av dette emnet i litteraturen. En knute kan være en del av en kreft der de fleste er under overflaten. Størrelsen og antall knuter er ikke tydelig forbundet med risikoen for prostatakreft.

Dr. Ricky Chen, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.