Arbeidsadministrasjon | Healthline

Induced Work Management

Travaglio er prosessen som barnet og placenta forlater livmor eller livmor eller # 8217;. Denne prosessen starter normalt rundt den 40. uken av graviditeten. I noen tilfeller er det imidlertid nødvendig med medisinsk inngrep for å starte Travaglio.

Legen din kan indusere arbeidskraft ved hjelp av medisiner og andre metoder for å provosere sammentrekninger. Disse sammentringene oppstår når musklene i livmorkontrakten og deretter slapper av. Bidra til å presse barnet ut av # 8217; livmor og oppmuntre livmorhalsen til å åpne for fødsel. Cervixen er livmoråpningen og # 8217 og ligger på toppen av skjeden eller leveringskanalen. Barnet ditt faller gjennom livmorhalsen og i skjeden under fødselen.

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging, Om lag 23% av fødselen i USA er indusert. Legen må kanskje indusere arbeidskraft hvis du og barnet ditt er i fare for komplikasjoner.

Grunner til å indusere arbeidskraft

En vanlig grunn til å indusere arbeidskraft er at barnet ditt er sent. Normale graviditeter varer ca. 40 uker. Når graviditeten varer mer enn 42 uker, regnes det som en graviditet på etterpåten. En graviditet etterpå kan være farlig for barnet ditt, siden moderkaken kanskje ikke gir mat og oksygen som er tilstrekkelig til barnet ditt etter 42 uker.

Andre vanlige grunner til å indusere arbeidskraft inkluderer følgende:

Noen kvinner ønsker å indusere arbeid før 40 uker for ikke-medisinske grunner. Imidlertid anbefaler de fleste leger det fordi barnet kanskje ikke er helt utviklet. Travaglio bør bare bli indusert for å beskytte helsen til deg og ditt barn. Legen kan bruke en rekke medisiner og medisinske teknikker for å indusere arbeidskraft.

Cervice modning

Cervice Modation er ofte det første skrittet for å indusere arbeidskraft. Cervikal modning innebærer å oppmuntre livmorhalsen til å bli mykere, tynnere og bredere. Normalt begynner livmorhalsen å utrydde og utvide seg naturlig alene under arbeidskraft. Dette gjør at barnet kan forlate livmoren og komme inn i fødselskanalen. Men hvis livmorhalsen ikke viser tegn på disse endringene, må legen måtte vedta noen skritt for å modne livmorhalsen.

Teknikkene for å modne livmorhalsen inkluderer:

Prostaglandinere

Den mest brukte metoden for cervikal modning er anvendelsen av et prostaglandin-basert stoff. Prostaglandiner er stoffer som ligner på naturlige hormoner som stimulerer noen endringer i livmorhalsen som modnes. De to viktigste prostaglandiniske stoffene som brukes i dag er dinoproston og misoprostol.

DoProston

Dinoproston er tilgjengelig som prepidil og cervidil. Prepidil er en gel som gnides på slimhinnen i livmorhalsen med en applikator. Cervidil er en lignende innsats til en wafer plassert på toppen av skjeden. En gang gelen eller # 8217; innsatsen er på plass, sakte frigjør prostaglandiner i nærliggende vev.

Prepidil og cervidil tar vanligvis fra seks til 12 timer for å få full effekt, hvorpå livmorhalsen blir revurdert for å se om du kan indusere arbeidskraft. Hvis livmorhalsen ennå ikke er modnet, kan legen foreskrive A & # 8217; annen medisinsk dose.

Dinoproston har få tilhørende bivirkninger. I sjeldne tilfeller kan kvinner imidlertid manifestere ipstimulering av livmor. Denne tilstanden blir opprørt livmoren for ofte.

Misoprostol

Misoprostolo (Cytotec) er et annet prostaglandin-basert stoff som brukes som en cervikal modningsmiddel. Legen vil plassere den i den øvre delen av skjeden hver tredje eller fire timer for å fremme arbeidskraft. Legemidlet kan også tas oralt, men det antas at vaginal street er den beste.

Misoprostol er normalt foreskrevet for behandling av magesår. Imidlertid har stoffet også vist seg å være nyttig i # 8217; indusere arbeidskraft. Det ser ut til å være effektivt og trygt som interprostonen, men billigere. Som diseroston er en potensiell bivirkning av misoprostol iPerstimuleringen av livmoren. Dette skjer imidlertid i en svært liten prosentandel av kvinner.

Gradvis utvidelse av livmorhalsen

Gradvise cervical dilatatorer hjelper moden livmorhalsen sakte absorbere væsken fra vev. Den mest brukte cervical dilatatoren er Japonica Laminaria. Dette er en stamme av tørkede alger som kan absorbere livmorhalsen ganske raskt i løpet av xnumx-xnumx timer.

Selv om de kan være effektive i # 8217; indusere arbeidskraft, er cervikal dilatatorer mer sannsynlig å utløse A & # 8217; infeksjon i livmorhalsen. Som et resultat er de mindre populære blant leger enn prostaglandinbaserte stoffer.

Distanse av cervical kateteret

Utgivelsen av Corteter av livmorhalsen innebærer bruk av et Foley-kateter. Dette kateteret er et langt og smalt latexrør med en ballongtips. Under katoteter dilatasjon, styrer legen det foley kateteret gjennom skjeden og i cervical kanalen. Swell deretter ballongen opp til en diameter på 2 til 3 tommer, oppmuntre livmorhalsen til å åpne opp.

Kateter dilatasjon kan hjelpe modne livmorhalsen, men regnes som en invasiv prosedyre. Legene bruker det bare i spesielle omstendigheter, eller når andre metoder for å indusere arbeidskraft har mislyktes.

Strip membranene

Fjerning av membraner kan akselerere L & # 8217; begynnelsen av arbeidskraft når livmorhalsen bare er delvis utvidet. Under denne prosedyren legger legen en utlånt finger i livmorhalsen og skiller forsiktig fosterposen, eller membranene, fra livmorveggen. Amniotisk pose er væsken som omgir barnet ditt i # 8217; livmor. Når dette fluidet frigjøres, produserer det hormoner som bidrar til å oppmuntre sammentrekningen.

Fjernelsen av membranene fungerer dårlig i graviditeter under 38-39 uker. Videre er det ikke en god metode som skal brukes når du presenterer A & # 8217; presserende leveringsbehov. Det tar omtrent et minutt og kan være smertefullt for kvinner som har sitt første barn.

Kunstig membran pause

Kunstig membranferie er også kjent som amniootomi. Under denne prosedyren bryter legen med vilje den fosterveske posen. Dette gjør at løsningen av den fostervennlige væsken. Bryte membranene eller posen d & # 8217; vann som omgir barnet, ble brukt til å indusere arbeidskraft i mange år.

Legene utfører regelmessig denne prosedyren når livmorkoblingene er sterke og hyppige tilstrekkelig. Men babyens hode må være mot livmorhalsen før membranene kan bryte. Navlestrengen må også være borte fra livmorhalskanalen før prosedyren. L & # 8217; Adopsjon av disse forebyggende tiltakene bidrar til å redusere risikoen for infeksjon i barnet.

Ossitocin (Pitocin)

L & # 8217; oksytocin er et lite protein produsert av vevet og kjertlene i hjernen. Dette proteinet utskilles under normal arbeid, spesielt nær fødsel. Når Travaglio er sen, kan legen administrere oksytocin for å oppmuntre livmoren til å starte kontrakt.

Administrasjon

Du kan få L & # 8217; oksytocin gjennom en vene ved hjelp av en kontrollert medikamentpumpe. Dosen som er nødvendig for å forårsake tilstrekkelig sammentrekninger, varierer sterkt fra en kvinne til den andre. Generelt er imidlertid målet å etablere tre til fem livmor sammentrekninger hvert 10. minutt.

Sterke og hyppige sammentrekninger hjelper livmorhalsen til å modne og la barnets hode gå ned. Den opprinnelige hastigheten til cervikal ekspansjon kan være sakte nok og kan til og med være mindre enn 0.5 centimeter alle & # 8217; nå. Når livmorhalsen er utvidet på ca. 4 centimeter, er linsen ca. 1 centimeter ALL & # 8217; nå eller mer. For å overvåke styrke og frekvens av livmor sammentrekninger, kan du sette inn et trykkkateter i skjeden. Disse katetre er laget av tynn og fleksibel plast og forårsaker ikke noe vesentlig ubehag.

Bivirkninger

L & # 8217; oksytocin forårsaker sjelden bivirkninger hvis det brukes riktig. Følgende er potensielle bivirkninger:

Ta bort

Legen din kan anbefale deg misvisende hvis graviditeten varer mer enn 42 uker, eller hvis du har et medisinsk problem som kan skade deg eller ditt barn. Indusere Travaglio er ofte den beste måten å holde deg og din barns helse. Imidlertid kan inducerende arbeidskraft foreliggende for ikke-medisinske grunner være skadelig, så det er bedre å la travaglio starte alene.

Det er tilrådelig å vente minst den 39. uken av graviditeten for å indusere arbeidskraft. Dette gir barnet ditt tid til at han trenger å vokse og utvikle seg helt før de blir født.

Spørsmål:

Det er naturlige måter å indusere arbeid på?

Anonym tålmodig

TIL:

L & # 8217; Øvelse, Seksuelle relasjoner og brystvorter Stimulering er noen naturlige måter å indusere arbeid på. L & # 8217; trening kan tillate barnets hode å presse mot livmorhalsen for å starte dilatasjon. En manns sperma inneholder prostagladin som kan hjelpe livmorhalsen til å utvide. Videre øker stimuleringen av brystvorter frigjøringen av oksytocin, som er et hormon som forårsaker uterin sammentrekning.

Deborah Weatherspoon, Ph.D, MSN, RN, CrNNASvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.