Isbrenning: symptomer, behandling og mer

Så «8217; det er en & # 8217; isbrenning?

A & # 8217; isbrenning er en lesjon som kan oppstå når isen eller andre kalde ting kommer i kontakt og ødelegger huden. Isbrenner oppstår vanligvis etter L & # 8217; langvarig eksponering ved temperaturer under null. For eksempel, hvis du bruker en kald pakke på huden, kan du få en isbrenning.

Hva er symptomene på A & # 8217; isbrenning?

A & # 8217; isbrenning ser ofte ut som andre typer brannsår, som solbrenthet. Du kan merke en endring i fargen på den slått huden. For eksempel kan det virke lys rødt. Det kan også ta en hvit eller gulaktig farge.

Andre potensielle symptomer inkluderer:

 • nummenhet
 • klø
 • kriblende følelse
 • smerte
 • blinkers
 • Uvanlig brus eller voksaktig hud

Hva forårsaker isbrenner?

A & # 8217; isbrenning oppstår når huden kommer i direkte kontakt med is eller quichos & # 8217; annet enn det er veldig kaldt i lang tid. Is eller kuldepakker som brukes til å behandle vondt muskler og skader kan forårsake isbrenning hvis de presses direkte på den nakne huden. Også langvarig kontakt med snø, kulde eller høyhastighets vind kan forårsake isbrenninger.

Når du får en isbrenning, fryser vannet i hudcellene. Formet iskystaller form, som kan skade hudcellestrukturen. Selv blodkarene i nærheten av huden begynner å krympe. Dette reduserer blodstrømmen til berørte områder, noe som forårsaker ytterligere skade.

Hva er risikofaktorene for isbrenner?

Du kan være i størst risiko for isbrenner og andre kaldinducerte lesjoner hvis du bruker mye tid i forhold med kaldt eller høyhastighets vind og ikke kle seg på riktig måte for disse forholdene.

Selv vaner og vilkår for livsstil som negativt påvirker sirkulasjon eller evne til å oppdage skade, kan øke risikoen for isbrenner. For eksempel er du mer i fare hvis:

 • å røyke
 • Ta medisiner som reduserer blodstrømmen til huden, for eksempel beta-blokkere
 • har diabetes, en perifer vaskulær sykdom eller andre forhold som kompromitterer sirkulasjonen
 • lider av perifer nevropati eller andre forhold som reduserer evnen til å oppdage skade

På grunn av deres skjøre hud, er selv yngre barn og eldre med størst risiko for å utvikle isbrenner.

Hvordan isbrenner er diagnostisert?

Hvis du tror at du har en isbrenner, fjern straks kaldkilden og ta skritt for å gradvis varme huden. Kontakt lege umiddelbart hvis ett av følgende oppstår:

 • Din hud forblir ufølsom og begynner ikke å brenne eller prikkende mens det varmer opp.
 • Din hud er hvit og gjenvinner ikke en rosenrødfarge mens den varmer opp.
 • Huden din er hvit, kald og varer når du berører den.

Disse kan være symptomer på alvorlig vevskader som krever behandling. Du kan også trenge medisinsk behandling hvis blæredutviklingen på et stort hudområde. Legen vil undersøke det berørte området for å bestemme en passende behandlingsplan.

Hvordan isbrenner behandles?

Å behandle en «isbrenning», fjern den kalde kilden og varmes langsomt huden for å bringe den tilbake til sin normale temperatur. Å varme huden din:

 • Dyp det området som er opptatt i varmt vann i 20 minutter. L & # 8217; Vann skal være ca. 104 ° F (40 ° C) og ikke mer enn 108 ° F (42.2 ° C).
 • Gjenta soaking-prosessen om nødvendig, og gjør en pause på 20 minutter mellom hver soaking.
 • Påfør varme eller tepper, i tillegg til behandlingene med varmt vann.
 • Vær forsiktig så du ikke bruker for mye varme. Dette kan forverre brannene dine.

  Hvis du vokser blærer eller et åpent sår, rengjør området og bandaging det for å holde det fri for smuss eller bakterier. Bruk en gasbind som ikke holder seg til huden. Det kan også være nyttig å påføre en beroligende salve på det berørte området.

  For å lindre smerte, bør du vurdere benken analgetisk. Når huden begynner å helbrede, kan du søke L & # 8217; aloe vera eller andre aktuelle geler for å lindre ubehag.

  Kontakt legen din dersom du manifestere tegn på alvorlig vevskader, som huden som forblir hvit, ufølsom, kald eller herdet etter å ha prøvd å varme den forsiktig. Legen din kan foreskrive medisiner, fjerne skadede stoffer eller anbefale andre behandlingsalternativer.

  Du bør også kontakte legen din dersom du utvikler symptomer på A & # 8217; infeksjon, som endringer i fargen på & # 8217; brenne, pus eller grønn sekresjon eller feber. Legen din kan foreskrive antibiotika eller andre behandlinger.

  Hva er perspektivet for isbrenner?

  Avhengig av tyngdekraften til # 8217; brenne, noen dager eller uker kan være nødvendig for å helbrede. Du kan ha et arr senere. I sjeldne tilfeller kan legen ha kirurgi det skadede vevet kirurgisk. Men i de fleste tilfeller kan du forvente en fullstendig utvinning.

  For å hjelpe helbredelsesprosessen, hold det brente området langt fra isen og dekket av solen.

  Hvordan kan du forhindre isbrenninger?

  For å unngå isbrenninger, hold et lag med plagg eller et håndkle mellom huden og de kalde kildene. For eksempel, ikke bruk en kald pakke på huden. I stedet pakk det først i et håndkle. L & # 8217; bruk av en frossen grønnsakerpose i stedet for en kald pakke kan også redusere risikoen for isbrenner.

  Det er også viktig å kle på riktig måte for kulde og beskytte huden mot høyhastighets vind.