Intestinal strenge i Crohn: Symptomer, behandling og mer

Beskrivelse

En av de vanligste komplikasjonene i Crohns sykdom er utviklingen av en intestinal stenose. En intestinal stenose er en innsnevring av # 8217; tarmene som gjør passasjen av mat vanskelig. Noen ganger kan det føre til en tarmblokk. I det minste en tredjedel av mennesker med Crohn vil utvikle en stenose innen de første 10 årene fra diagnosen.

Hvis du har Crohns sykdom, er det en god ide å gjøre deg kjent med tegn på en intestinal stenose i tilfelle du utvikler en. Fortsett å lese for å lære om årsakene til stenose, noen symptomer og risikofaktorer og hva er tilgjengelige behandlinger.

Våre initiativer

Det er to hovedklassifiseringer for intestinal stenose: inflammatorisk og fibrotisk. Inflammatorisk stenose er forårsaket av fordøyelsestrekningsbetennelsen som følger med forverring av en Crohn. Fibrotisk stenose er et resultat av cicatricial vevdannelse i # 8217; tarmen på grunn av lange perioder med betennelse.

De fleste Crohns intestinale stenences er en kombinasjon av begge disse klassifikasjonene. Den hovedsakelig fibrotiske stenosen har en tendens til å være mer alvorlig og krever generelt mer invasive former for behandling.

Symptomer

Symptomene på en intestinal stenose kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av blokken. For mild stenose til moderat inkluderer symptomene vanligvis:

 • Abdominal kramper
 • magesmerter
 • opphovning
 • tap av Appetit
 • utmattelse

I de mest alvorlige tilfellene kan symptomene inkludere:

 • Sterk magesmerter
 • kvalme
 • Han retched
 • forstoppelse
 • Abdominal og avslappende hevelse

Hvis du tror du har en av de mest alvorlige symptomene, kontakt legen din umiddelbart.

Risikofaktorer

Flere risikofaktorer kan øke sannsynligheten for å utvikle en intestinal stenose relatert til Crohn. For eksempel:

 • Hvis du mottar en diagnose av Crohns sykdom før 40 år
 • Hvis det krever behandling med steroider under den første Crohn-forverringen
 • Hvis du lider av perianal sykdom på tidspunktet for diagnosen
 • Hvis du hadde en’appendektomi før diagnosen

Noen genetiske faktorer kan også gjøre deg mer utsatt for intestinale stenoser. Sjekk med legen din dersom familiens medisinske historie øker risikoen.

Røyking er også en risikofaktor. Hvis du er en røyker, ta skritt for å stoppe så snart som mulig.

Behandling

Behandling for intestinal stenose varierer fra person til person, avhengig av type, lengde og stilling av stenose. Den innsnevrede hovedsakelig knyttet til betennelsen kan noen ganger behandles med reseptbelagte legemidler, for eksempel steroider, immunmodulatorer og anti-TNF-agenter. Men siden det meste av Crohn-stenosen er en blanding av inflammatorisk og fibrotisk, er disse behandlingene ikke alltid effektive av seg selv.

For intestinal stenose som ikke svarer på narkotika, kan endoskopisk behandling hjelpe deg med å forsinke eller unngå kirurgi. Den endoskopiske ekspansjonen av ballongen (EBD) er når en ballong brukes til å utvide den smale delen av # 8217;. Det er effektivt i behandlingen av enkelt og kort stenose tilgjengelig ved endoskopi og fri for komplikasjoner. Dessverre er gjentakelseshastigheten av intestinal stenose ganske høy. C’Det er også muligheten for at du trenger en annen EBD innen fem år.

Tarmstenosen som ikke reagerer på narkotika eller ikke kan nås med endoskopi, blir vanligvis behandlet med kirurgi. For kort og enkel stenose kan en bevaringsprosedyre av stenoplastikken utføres. I denne prosedyren er den skadede delen av # 8217; tarmen åpnes og ombygd. Når stenose er lengre og mer komplisert, utføres kirurgisk reseksjon. Dette innebærer fullstendig fjerning av den skadede delen av tarmen.

Kostholdsendringer

Hvis du har en intestinal stenose, må du kanskje midlertidig endre kostholdet ditt for å unngå å blokkere den begrensede delen av # 8217;. Prøv å lage små og hyppige måltider og sørg for at du tygger maten godt før du svelger. Du vil kanskje også unngå vanskelig mat å fordøye, som hakket kjøtt, valnøtter, frø, fruktskall og grønnsaker og bønner.

Du bør alltid konsultere legen din før du gjør viktige endringer i kostholdet ditt. Å eliminere noen ting kan føre til vitamin og mineralmangler som kan forverre symptomene.

Ta bort

Selv om intestinal stenoser er ganske vanlig blant folk med Crohns sykdom, hvis ikke behandlet, kan forårsake dødelige problemer. Hvis du tror du har en stenose relatert til Crohn, kontakt legen din umiddelbart.