Historie om & # 039; slag

Hva en COS’er et slag?

Et slag kan være en ødeleggende medisinsk begivenhet. Det skjer når blodet til en del av hjernen er kompromittert på grunn av blodpropp eller et ødelagt blodkar. På samme måte som et hjerteinfarkt, kan mangelen på oksygenrikt blod føre til vevsdød.

Når hjerneceller begynner å dø på grunn av redusert blodstrøm, oppstår symptomene i kroppsdelene kontrollert av disse hjernecellene. Disse symptomene kan omfatte plutselig svakhet, lammelse og nummenhet i ansiktet eller lemmer. Som et resultat kan folk som lider av et slag, ha problemer med å tenke, flytte og til og med puste.

Hjem Beskrivelse av’Stroke

Selv om leger nå kjenner årsakene og implikasjonene av et slag, har tilstanden ikke alltid blitt godt forstått. Hippocrates, The # 8220; medisin Fader & # 8221;, anerkjent for første gang L’Stroke for mer enn 2,400 år siden. Kalt apoplessia tilstanden, som er en gresk term som står for & # 8220; rammet av vold & # 8221;. Selv om navnet beskriver plutselige endringer som kan oppstå med et slag, overfører det ikke nødvendigvis hva som egentlig skjer i hjernen din.

Århundrer senere, i 1600, oppdaget en lege som heter Jacob Wepfer at noe avbrøt blodtilstrømningen i hjernen til folk som døde av apoplessi. I noen av disse tilfellene har A & # 8217 skjedd; stor hjerneblødning. I andre ble arteriene blokkert.

I etterfølgende årtier har medisinsk vitenskap fortsatt å gjøre fremgang om årsaker, symptomer og behandling av apopleksi. Resultatet av disse fremgangene var delingen av # 8217; Apoplexia i kategorier basert på årsaken til tilstanden. Deretter ble Apoplexia kjent med vilkår som slag og vaskulær cerebral ulykke (CVA).

Blåse i dag

I dag vet leger at det er to typer slag: iskemisk og hemorragisk. Et iskemisk slag, som er mer vanlig, oppstår når en blodpropp er deponert i hjernen. Dette blokkerer blodstrømmen i forskjellige områder av hjernen. Et hemorragisk slag, D’annen del, oppstår når et blodkar i hjernen bryter. Dette betyr at blodet samler seg. Alvorlighetsgraden av Stroke er ofte relatert til stillingen i hjernen og antall hjerneceller påvirket.

Ifølge National Stroke Association, L’Stroke er den viktigste femte årsaken til døden i USA. Imidlertid har rundt 7 millioner mennesker i Amerika overlevd et slag. Takket være utviklingen i behandlingsmetoder, kan millioner av mennesker som har lidd et slag, nå leve med mindre komplikasjoner.

Historien om behandlinger for hjerneslag

En av de første behandlingene som er kjent for strekningen skjedde i 1800, da kirurger begynte å utføre kirurgiske inngrep på karoten arterier. Dette er arteriene som gir det meste av blodet til hjernen. Coaguli utvikler seg i carotid arterier er ofte ansvarlige for å forårsake et slag. Kirurger har begynt å jobbe med carotid arterier for å redusere kolesterolakkumulering og fjerne blokker som derfor kan føre til et slag. Den første operasjonen All’dokumentert karoten arterie i USA var i 1807. Dr. Amos Twitchell utførte den nye Hampshire-intervensjonen. I dag er prosedyren kjent som carotid endoarterektomi.

Mens de kirurgiske inngrepene Alle’Carotenide arterien har sikkert bidratt til å forhindre slag, C’Det var få behandlinger tilgjengelig for å faktisk behandle et slag og redusere effektene. De fleste behandlinger var mer fokusert på’hjelpe folk å håndtere vanskeligheter etter et slag, for eksempel språkforstyrrelser, matproblemer eller varig svakhet på den ene siden av kroppen. Ingen mer effektiv behandling er implementert til 1996. Under Quell’USAs mat og narkotikaadministrasjon (FDA) godkjent bruken av Activator (nr. 8217, et stoff som bryter blodpropper som forårsaker iskemisk slag.

Selv om TPA kan være effektivt i behandlingen av iskemisk slag, må den administreres innen 4.5 timer fra ON / # 8217; oppstart av symptomer. Som et resultat, får du umiddelbar medisinsk behandling for et slag er viktig for å redusere og reversere sine symptomer. Hvis noen du kjenner, opplever symptomene på et slag, som plutselig forvirring og svakhet eller nummenhet på den ene siden av kroppen, ta den til sykehuset eller ringer 911 umiddelbart.

Fremgang i behandlinger for hjerneslag

Ischemical Stroke

TPA er den foretrukne behandlingsmetoden for iskemisk slag. Imidlertid er en nylig fremgang i behandling av disse typer slag mekanisk trombektomi. Denne prosedyren kan fysisk fjerne en blodpropp til noen som har iskemisk slag. Fra lanseringen i 2004 behandlet teknikken rundt 10.000 mennesker.

Imidlertid er ulempen at mange kirurger fortsatt må trent til mekaniske trombektomi, og sykehusene må kjøpe det nødvendige utstyret, som kan være veldig dyrt. Mens TPA fortsatt er den mest brukte behandlingen for iskemisk slag, fortsetter mekanisk trombektomi å øke i popularitet som flere kirurger er opplært til bruk.

Hemorragisk slag

Behandlinger for det hemorragiske slaget har en lang vei. Hvis effekten av et hemorragisk slag påvirker en breddel av hjernen, kan legene anbefale kirurgi i et forsøk på å redusere langsiktig skade og lindre press på hjernen. Kirurgiske behandlinger for hemorragisk slag inkluderer:

 • Kirurgisk klipping. Denne operasjonen innebærer posisjonering av et klipp på bunnen av # 8217; område som forårsaker blødning. Klippet avbryter blodet og bidrar til å forhindre blødningen av området;.
 • Innpakning. Denne prosedyren innebærer å kjøre en tråd gjennom inguine og opp til hjernen mens du setter inn små spoler for å fylle områdene svakhet og blødning. Dette kan potensielt stoppe blødning.
 • Kirurgisk fjerning. Hvis L’blødningsområde ikke kan repareres med andre metoder, kan en kirurg flytte en liten del av det skadede området. Denne operasjonen er imidlertid ofte den siste utveien fordi den vurderes med høy risiko og ikke kan utføres på mange områder av hjernen.

Andre behandlinger kan være nødvendig, avhengig av posisjonen og alvorlighetsgraden av blødning.

Fremgang i forebygging av # 8217; slag

Mens hjerneslaget fortsetter å være en av hovedårsakene til funksjonshemming, ca 80 prosent av slag er forebygges. Takket være nyere forskning og fremdrift i behandling, kan legene nå anbefale forebyggende strategier for de som er i fare for hjerneslag. Risikofaktorer som er kjent for hjerneslag, omfatter mer enn 75 år og har:

 • atrieflimmer
 • Kongestiv hjertesvikt
 • diabetes
 • Høyt blodtrykk
 • En historie om hjerneslag eller forbigående iskemisk angrep

Folk som har disse risikofaktorene, bør snakke med legen din hvordan de kan redusere risikoen. Legene anbefaler ofte følgende forebyggende tiltak:

 • slutt å røyke
 • Antikoagulerende stoffer for å hindre blodkoagulasjon
 • Narkotika for å kontrollere høyt blodtrykk eller diabetes
 • Et lavt natrium sunt kosthold og rik på frukt og grønnsaker
 • 40-xnumx dager en uke med trening for minst xnumx minutter om dagen

Selv om det ikke alltid er mulig å forhindre et slag, kan du utføre disse trinnene som kan hjelpe deg med å minimere risikoen så mye som mulig.

L & # 8217;

Et slag er en farlig medisinsk hendelse for livet som kan forårsake langsiktig langsiktig hjerneskade og funksjonshemninger. Søker en behandling umiddelbart kan øke sannsynligheten for at du eller en kjære mottar en av de innovative behandlingene som brukes til å behandle hjerneslag og minimere komplikasjoner.