Idromyelia: Symptomer, årsaker, diagnose og behandling

COS’er hydromyelia?

Hydromisieliaen er en unormal utvidelse av den sentrale kanalen, som normalt er en veldig liten sti som krysser halvparten av ryggmargen. Dette skaper et hulrom, kalt sprøyte, hvor cerebrospinalvæske (CSF) kan akkumulere og trene trykk på ryggmargen. Over tid kan dette skade ryggmargen nerver.

Har en tendens til å forekomme hovedsakelig i nyfødte og barn, men det er en lignende tilstand kalt Siringmielia som har en tendens til å manifestere seg hovedsakelig hos voksne. Syringomielia innebærer dannelsen av en cyste i ryggmargen som skader denne kroppsstrukturen mens de vokser med akkumulering av væsker. Dette kan også forårsake skade på ryggmargen nerver.

Hva er symptomene?

L’Mild Hydromielia forårsaker ikke alltid symptomer. Men da det utvikler seg, kan det forårsake:

 • Tap av følsomhet for hender og armer
 • nakke smerte og armer
 • Muskulær svakhet i hånd, armer og skuldre
 • Smerte eller ben stivhet

Uten behandling blir svakhet og stivhet vanligvis verre og til slutt gjøre bevegelse vanskelig.

Hva årsaken?

Legene er ikke sikre på den eksakte årsaken til # 8217; Idromielia. Men du tror at det mest sannsynlig er relatert til en blokk eller en § 8217; avbrudd i strømmen av CSF. Dette er ikke bra for sentralnervesystemet, da en tilstrekkelig cerebrospinal fluidstrøm er nødvendig og det tilhørende trykk for å beskytte hjernen og ryggmargen. Skader, underliggende forhold og noen problemer under utviklingen av hjernen og ryggmargen i # 8217; livmor kan forårsake problemer med strømmen av cerebrospinalvæske.

C’Det er også et sterkt bånd mellom Idromyelia og klare misdannelser. Dette er en type fødselsfeil som påvirker hjernens struktur. Gjør ofte cerebellum & # 8211; L’område på baksiden av hjernens kontrollbevegelse & # 8211; og noen ganger beveger også den encefaliske stammen nedover og oppstår i rommet som er reservert for ryggmargen. Dette blokkerer strømmen av CSF.

Andre forhold som er knyttet til Idromyelia, inkluderer:

 • Ryggmargs tumorer
 • Arachnoiditt, som er betennelsen i den arachnoid-membranen som omgir hjernen og ryggmargen
 • Meningitt, som er betennelsen i membranene (Meningi) som omgir hjernen og ryggmargen
 • Ryggmargen bundet, som refererer til vev vedlegg som involverer den nedre regionen av ryggmargen, som hindrer dem i å bevege seg i ryggraden som den skal

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Barnets lege vil starte med å stille spørsmål om medisinsk historie og barnets symptomer. De kunne også spørre barnet ditt om å utføre visse bevegelser og handlinger, slik at vi kan verifisere tilstedeværelsen av tegn på svakhet eller stivhet i kunsten.

For å bekrefte diagnosen, vil det mest sannsynlig bestille en magnetisk resonans. Dette bruker kraftige radiofrekvensmagneter og pulser for å skape svært detaljerte bilder og ikke C’er eksponering for stråling med MR-skanninger. Denne bildeprøven vil tillate legen å identifisere svulster eller andre anomalier i områdene i hjernen og ryggmargen.

Hvordan det blir behandlet?

Noen tilfeller av asymptomatisk hydromyelia kan overvåkes nøye uten behandling. Det er mulig, men sjeldent, at noen tilfeller av hydromyelia løser uten behandling. Men hvis det er betydelige symptomer som ikke forbedrer eller enda verre, kan barnet trenge kirurgi for å korrigere strømmen av CSF.

Typer av kirurgi inkluderer:

 • Manøver. Et dreneringssystem med en ventil brukes til å tømme CSF fra hjernens ventrikler til bukhulen.
 • Dekomprimering av den bakre gropen. En liten del av beinet på baksiden av den nedre delen av skallen og cervical Rachis (Laminectomy) er fjernet for å lette presset.
 • Tredje ventrikolostomi. Et hull er opprettet på bunnen av den tredje ventrikelen i hjernen for å avlede strømmen av cerebrospinalvæske.

Hvis barnet ditt trenger kirurgi, vil legen avgjøre den beste tilnærmingen basert på alvorlighetsgraden av barnets tilstand og hva som kan forårsake det. De vurderer også flere faktorer, inkludert barnets alder og generell helse, for å sikre at du velger det sikrere alternativet.

Fysioterapi kan også bidra til å håndtere symptomene på Idromyelia, øker styrke og fleksibilitet i armene eller bena.

Hva er perspektivet?

L’Hydromielia kan forårsake en rekke nevrologiske symptomer, for eksempel stivhet, tap av følsomhet, smerte og svakhet. Men ikke alle tilfeller produserer symptomer. Hvis du har et barn med moderat til alvorlige hydromyelia symptomer, vil legen sannsynligvis anbefale kirurgi for å forbedre strømmen av CSF for å redusere symptomene.