Hypoglykemisk og graviditet: Risiko, behandling, symptomer og mer

Beskrivelse

Insulinet er et hormon som beveger glukose eller blodsukker, fra blod til kroppsceller, hvor den deretter lagres eller brukes til å produsere energi. Under graviditeten din produserer kroppen din mer insulin for å hjelpe barnet ditt til å vokse. Samtidig kan graviditeten også gjøre deg mer motstandsdyktig mot insulinet. Dette er grunnen til at mange kvinner utvikler diabetes under graviditet (svangerskapsdiabetes).

Selv om høyt blodsukker (hyperglykemi) er mer vanlig i svangerskapet, endres i kroppen din under graviditet og hvordan å reagere på «8217; insulin kan også farlig slippe blodsukkernivået ditt. Dette forårsaker en tilstand som kalles hypoglykemi. En les av blodsukkeret i 60 milligram per decilitre (mg / dl) Det regnes som hypoglykemi. L’hypoglykemi under graviditet forekommer oftere hos kvinner med diabetes.

Våre initiativer

L’Vedvarende hypoglykemi hos gravide kvinner uten diabetes er sjeldent. Sukkernivåer kan redusere for mye under graviditet når en av følgende forhold oppstår:

Hypoglykemi og diabetes

L’hypoglykemi kan forekomme hos gravide uten diabetes, men det er veldig mye mer sannsynlig Å se hos kvinner som tar insulin. Hver av de følgende typer diabetes utsetter deg for en større risiko for hypoglykemi-episoder:

  • Type 1 diabetes
  • Type 2 diabetes
  • Svangerskapsdiabetes

Symptomer

Symptomer på’hypoglykemi er generelt det samme hos gravide kvinner og hos mennesker som ikke er gravid. De inkluderer:

Når blodsukkeret har økt, forsvinner disse symptomene.

Utbredelse

L’hypoglykemi under graviditet er ganske vanlig. Kvinner med diabetes har mange flere sjanser til kvinner uten diabetes for å lide av hypoglykemi. I et studio, 23 prosent av kvinner med type 1 diabetes har hatt et alvorlig hypoglykemisk angrep minst en gang under graviditeten, og mange har hatt forskjellige. Et alvorlig hypoglykemisk angrep oppstår når blodsukkeret faller så farlig å risikere å miste kunnskap.

I et eldre studio, noen 19 prosent 44 Gravide kvinner med diabetes av alle typer erfarne hypoglykemi.

Risikofaktorer

L’hypoglykemi kan forekomme når som helst under graviditeten. Noen ting vil imidlertid øke risikoen. Disse inkluderer:

Diagnose

Legen vil formulere diagnosen hypoglykemi basert på symptomer og glykemiske avlesninger. Det er mulig at du blir bedt om å gjøre forskjellige avlesninger om dagen og registrere dem. Legen din kan foreskrive et glykemi overvåkingssett eller du kan kjøpe en fra disken i et apotek. En enkelt lesing av lavt blodsukker betyr ikke at du har en «8217; pågående hypoglykemi.

Behandling og forebygging

Hvis du begynner å høre et av symptomene på # 8217; hypoglykemi:

Hvis du har diabetes, må legen din endre medisiner for å stabilisere blodsukkernivået. Sjelden kan du få resept for det som kalles et sett for glukagon. Dette settet vil inneholde en syntetisk form av glukagonhormonet og en steril sprøyte. Når den injiseres, vil glukagon stimulere leveren for å frigjøre glukosereserver. Dette øker i sin tur blodsukkernivået. Den brukes som redningsbehandling for den alvorlige hypoglykemi.

Nøkkelen er imidlertid å redusere risikoen for hypoglykemi først.

  • Lag små, hyppige og velbalanserte måltider for å holde blodsukkernivået konstant.
  • Fort mens du sover, så sørg for at du holder en matbit i nærheten av sengen slik at du kan spise hvis du våkner om natten eller først om morgenen.
  • Trening, med mindre legen ikke anbefales det, men ikke overskride det normale nivået. Effektene av overdreven trening på blodsukker kan vare opp til 24 timer.

Komplikasjoner

En sporadisk hypoglykemisk episode under graviditet vil sannsynligvis ikke forårsake skade på deg eller ditt barn. Når det er hyppig, kan det være problemer. Hjernen trenger glukose for å motta meldinger fra kroppen og tolke dem.

I de mest alvorlige tilfellene hos kvinner med diabetes, l’hypoglykemi kan føre til kramper, koma og til og med døden. Barnet ditt kunne ha de samme komplikasjonene hvis den er født med hypoglykemi eller utviklet den umiddelbart etter fødselen.

Outlook

L’hypoglykemi er sjelden under graviditet hvis du ikke har diabetes. L’sjeldne eller små hypoglykemi representerer vanligvis ikke betydelig skade for en mor eller hennes barn. Det er ingen ufeilbar måte å forhindre hypoglykemi, men du kan redusere risikoen. Spis regelmessig, og hvis du har diabetes, må du nøye kontrollere blodsukkernivået. Gjenkjenne tegnene på’hypoglykemi og hold legen din informert om eventuelle angrep du måtte ha.