Hva en så & # 039; er adenoiditt?: Årsaker, symptomer og diagnose

Cos’er adenoiditt?

L’Adenoiditt er A’betennelse i Adenoider forårsaket av Infeksjonens & # 8217. Adenoider er masser av lymfatisk stoff som hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner. Adenoider er i halsen, også kalt Pharynx, like bak nesen. Sammen med mandlene er adenoider den første forsvarslinjen mot bakterier og virus.

Lymfesystemet utfører forskjellige roller for å hjelpe deg med å beskytte deg mot infeksjoner. Adenoider er en del av lymfesystemet. Adenoider lagrer hvite blodlegemer og antistoffer som bidrar til å ødelegge mulige infeksjoner som truer helsen din. Hvis adenoider er betent, kan de ikke rette opp sin funksjon.

Hva er symptomene på’adenoiditt?

L’Adenoiditt kan starte som hevelse eller utvidelse av adenoider. Hevelsen kan blokkere eller begrense luftveiene. Det kan også gjøre det vanskelig å puste gjennom nesen.

Andre problemer knyttet til hovne adenoider inkluderer:

 • Nasally spiller når du snakker, som om du snakker gjennom nesen
 • Irritert eller tørr hals fra å puste gjennom munnen
 • Pust gjennom munnen blir mer komfortabel enn å puste gjennom nesen
 • snorking om natten eller hver gang du sover
 • Symptomer på infeksjon, som en cola nese som produserer grønt eller misfarget slim.

Hva forårsaker adenoiditt?

L’Adenoiditt kan være forårsaket av en «-bakteriell infeksjon», som infeksjonen med Streptococcus-bakterien. Det kan også skyldes en rekke virus, inkludert Epstein-Barr-virus, Adenovirus og rhinovirus.

De som er i fare for adenoiditt?

Noen risikofaktorer kan gjøre deg utsatt for adenoide vevsinfeksjoner. Disse kan inkludere:

 • Tilbakevendende infeksjoner i halsen, nakken eller hodet
 • Tonsile infeksjoner
 • Kontakt med virus, bakterier og bakterier som er tilstede i luften;

Barn er mer utsatt for adenoiditt. Dette skyldes at adenoider gradvis reduserer i barndommen. Når du kommer til sent ungdom, blir adenoider generelt forsvunnet.

Diagnose av adenoiditt

Legen din kan lede deg til en spesialist som heter Otorhinolaryngologist. En otolaryngologist er også kjent som en øret lege, nese og hals (orl). En ORL-lege har en opplæring spesialisert på infeksjoner, sykdommer og betingelser for # 8217; øre, nese og hals. Sannsynligvis din ent vil utføre en fysisk undersøkelse for å avgjøre hvor L’infeksjon. Vil også spørre informasjon om din familiehistorie for å avgjøre om tilstanden din er arvelig.

Andre tester kan inkludere:

 • Halseksamen som bruker pads for å få bakterieprøver og andre organismer
 • Blodprøver for å bestemme tilstedeværelsen av organismer
 • Nakke og hodet radiografier for å bestemme størrelsen på adenoider og # 8217; # 8217; infeksjon

Finn en lege

Hva er komplikasjonene av Dell’adenoiditt?

Du kan ha en rekke komplikasjoner på grunn av adenoiditt. Disse komplikasjonene kan forårsake en, kronisk eller alvorlig betennelse i adenoidvev som sprer seg i andre stillinger i hodet og nakken.

Infeksjoner i’øre

Infeksjoner i & # 8217 kan forekomme; mellomøret. Dine adenoider er plassert i nærheten av Eustachian Trumpets, som er rørene som tillater væsken å strømme fra ørene. Man hånden at adenoiditt blir mer seriøs, # 8217; betennelse kan blokkere rørene som fører til mediet. Dette kan forårsake infeksjoner og hørselsproblemer.

Øl igjen

Dette kan oppstå når slimet akkumuleres og blokkerer mellomøret. Generelt starter som en blokk med Eustachio-trompeter. Det vil få innvirkning på høringen din.

Brystproblemer (bihulebetennelse)

Sinushulen kan fylle opp med væske og infisere. Brystene er de tomme områdene ALLE’interiør av ansiktsbein rundt øynene og nesen som inneholder lommer D & # 8217;.

Brystinfeksjoner

Du kan ha en «8217; brystinfeksjon, som lungebetennelse eller bronkitt, hvis adenoider er sterkt infisert med et virus eller en bakterie. L’Infeksjon kan spre seg til lungene, bronkioler og andre konstruksjoner i luftveiene.

Behandling av adenoiditt

Hvis en bakterie forårsaket adenoiditt, kan legen foreskrive antibiotika. Bruken av antibiotika viser seg ofte å være effektive i behandlingen av betent adenoidvev. Hvis et virus har forårsaket adenoiditt, vil legen sette deg i en bestemt behandlingsplan for viruset.

Selv kirurgi for å fjerne adenoider kan være et alternativ for & # 8217;. Dette kalles adenoidektomi. Kirurgi brukes til å fjerne adenoider som:

 • Ikke forbedre med antibiotika
 • har gjentatte infeksjoner
 • Det er sammen med et helseproblem som er underliggende, som for eksempel kreft eller en svulst i halsen og nakken
 • Forårsake puste- og svelgingsproblemer

Outlook: Adenoiditt L & # 8217 forsvinner?

L’Adenoiditt forårsaket av en [8217; bakteriell infeksjon vil forsvinne med behandling med et antibiotika. Og pusten din og svelging vil bli bedre. L’Adenoiditt forårsaket av et virus løser vanligvis alene og kan ta opptil 2-3 uker for å løse helt.

Slik preight L’Adenoiditt?

Det er noen ting du kan gjøre for å prøve å forhindre adenoiditt. Spis sunn mat og drikke mange væsker er viktig. Også nok søvn kan hjelpe. L’bruk av god hygienisk praksis kan minimere muligheten for infeksjon.

Hvis barnet ditt har symptomer på adenoiditt eller halsproblemer, spør de barnelege rådene.