Høydrevet autisme: Forstå ulike nivåer av autisme

COS’er den høye drift autisme?

L’Høydrevet autisme er ikke en offisiell medisinsk diagnose. Det brukes ofte til å referere til personer med autistisk spektrumforstyrrelse som leser, skriver, snakker og administrerer livsferdigheter uten mye hjelp.

Autisme er en nevrologisk utviklingsforstyrrelse preget av vanskeligheter med det sosiale samspillet og kommunikasjonen. Hans symptomer går fra mild til alvorlig. Derfor er autisme nå angitt som autistisk spektrumforstyrrelse (ASD). L’Høydrevet autisme brukes ofte til å referere til de alle «8217; mer mildt spektrum slutter.

Fortsett å lese for å lære mer om’Høydrevet autisme og offisielle autisme nivåer.

Det er forskjellig fra Aspergers syndrom?

Opp til dagens revisjoner av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM), ble en tilstand kjent som Aspergers syndrom anerkjent som en tydelig tilstand. Mennesker med Aspergers diagnose av syndrom presenterte forskjellige symptomer Alle’autisme uten forsinkelser i # 8217; bruk av språk, i kognitiv utvikling, i utviklingen av tilstrekkelig selvhjelpskompetanse ALL’alder, i adaptiv oppførsel og I nysgjerrighet for miljøet. Deres symptomer var ofte milde og hadde mindre sjanse til å påvirke deres daglige liv.

Noen mennesker anser de to forholdene det samme, selv om L’høyfungerende autisme ikke er en formelt anerkjent tilstand. Når autismen er blitt ASD, har andre nevrologiske utviklingsforstyrrelser, inkludert Aspergers syndrom, eliminert av DSM-5. I stedet er autismen nå klassifisert basert på tyngdekraften og kan ledsages av andre nedskrivninger.

Hvilke autisme nivåer er?

L’American Psychiatric Association (APA) opprettholder en katalog av lidelser og betingelser identifisert. Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser har blitt brukt i flere tiår for å hjelpe leger til å sammenligne symptomer og diagnostisere. Den nyeste versjonen, DSM-5, ble utgitt i 2013. Denne versjonen kombinerte alle forholdene knyttet til 8217; autisme under en enkelt term & # 8211; ASD.

I dag, L’ASD er delt inn i tre nivåer som reflekterer tyngdekraften:

 • Nivå 1. Dette er det minste nivået av ASD. Folk på dette nivået har generelt små symptomer som ikke forstyrrer for mye med arbeid, skole eller relasjoner. Dette er hva de fleste refererer til oss når de bruker høyoperativ autisme eller asperger syndrom.
 • Nivå 2. Folk på dette nivået krever mer støtte, for eksempel taleterapeuter eller opplæring på sosiale ferdigheter.
 • Nivå 3. Dette er det mest alvorlige nivået av ASD. Folk på dette nivået krever maksimal støtte, inkludert heltidsassistenter eller intensiv omsorg i noen tilfeller.

Som ASD-nivåer er bestemt?

Det er ingen enkelt test for å bestemme ASD-nivåer. I stedet vil en lege eller en psykolog tilbringe lang tid å snakke med noen og se på deres atferd for å få en bedre ide om dem:

 • Verbal og følelsesmessig utvikling
 • Sosial og følelsesmessige ferdigheter
 • Ikke-verbal kommunikasjonsferdigheter

De vil også prøve å vurdere hvor godt noen er i stand til å skape eller opprettholde betydelige relasjoner med andre.

L’ASD kan allerede bli diagnostisert 18 måneder. Imidlertid kan mange barn, og til og med noen voksne, ikke bli diagnostisert til lenge senere. Diagnose i avansert alder kan gjøre behandlingen vanskeligere. Hvis du eller barnelæren til barnet ditt tror at det kan ha ASD, ta hensyn til å gjøre en avtale med en ASD-spesialist. L’Ikke-profitt organisasjon autisme snakker har a instrument Hvem kan hjelpe deg med å finne ressurser i din stat.

Hvordan forskjellige nivåer behandles?

Det er ingen standardiserte behandlingsanbefalinger for forskjellige ASD-nivåer. Behandlingen avhenger av de unike symptomene på hver person. Personer med forskjellige nivåer av ASD kan trenge all den samme typen behandling, men de med nivå 2 eller 3 ASD vil trolig trenge en mer intensiv og langsiktig behandling enn de med nivå 1 ASD.

Potensielle ASD-behandlinger inkluderer:

 • Logg ut. L’ASD kan forårsake en rekke språkproblemer. Noen mennesker med ASD kan ikke snakke i det hele tatt, mens andre kan ha problemer med å snakke med andre. Talterapi kan hjelpe deg med å møte en rekke språkproblemer.
 • Fysioterapi. Noen mennesker med ASD har problemer med motoriske ferdigheter. Dette kan gjøre ting vanskelig å hoppe, gå eller løpe. Personer med ASD kan ha vanskeligheter med noen motoriske ferdigheter. Fysioterapi kan bidra til å styrke muskler og forbedre motoriske ferdigheter.
 • Arbeidsterapi. Arbeidsterapi kan hjelpe deg med å lære å bruke hender, ben eller andre kroppsdeler mer effektivt. Dette kan forenkle daglige aktiviteter og arbeid.
 • Sensorisk trening. Personer med ASD er ofte følsomme for lyder, lys og berøring. L’Sensorisk trening hjelper folk til å føle seg mer komfortabel med sensoriske innganger.
 • Anvendt atferdsanalyse. Dette er en teknikk som oppfordrer positiv oppførsel. Det finnes forskjellige typer anvendt atferdsanalyse, men de fleste bruker et belønningssystem.
 • Legemiddel. Selv om det ikke er noen stoffer designet for å behandle ASD, kan noen typer bidra til å håndtere spesifikke symptomer, som depresjon eller høy energi.

Mer informasjon om de ulike typer behandling som er tilgjengelig for L’ASD.

Bunnlinjen

L’Høydrevet autisme er ikke en medisinsk begrep og har ikke en klar definisjon. Men folk som bruker dette begrepet, refererer nok til noe som ligner på nivå 1 ASD. Det kan også sammenlignes med Asperger syndrom, en tilstand som ikke lenger er anerkjent av & # 8217;.