Daryl Hall snakker om samliv med Lyme’s Disease | Healthline

Sangeren / komponisten Daryl Hall er en overlevende All’Soul i alle sanser. Med John Oates har dannet hall & Oates, den mest vellykkede rekordduoen hele tiden, og skaper en skråning av enkeltpersoner i utgangspunktet, inkludert & # 8220; Rich Girl & # 8221; & # 8220; kyss på min liste & # 8221; og & # 8220; Sara smil & # 8221; I seks påfølgende multiplatinalbum i årene og # 8216; 1 og’70.

Mer nylig ble han reinvented for # 8217; det var digitalt ved å samarbeide med en blanding av nyere legender og kunstnere, inkludert Smokey Robinson, dørene, Todd Rundgren, Train, Rob Thomas, Chromeo og Eric Hutchinson i hans vinnende prisvidde Bor fra Daryl House. Men den største utfordringen i hallen ble samlet i sitt personlige liv. I kølvandet på hans siste utgave ler du å gråte, snakket Hall ærlig til Healthline av hans femårige kamp med Lyme Sykdom, hvordan han lyktes i å håndtere sykdommen og være sterk og gjenværende ung på 65 år.

Daryl, du har blitt diagnostisert med Lyme’s sykdom for omtrent fem år siden, og du er alltid villig til å snakke om det offentlig. La oss starte fra # 8217;. Hvordan gjorde Lyme’s Disease Contract?

Jeg forstår hvordan alle forstår det. Jeg bodde i landet i mange, mange år & # 8211; på grensen mellom New York og Connecticut; Det er et utbrudd av hjort og andre ville dyr. Jeg ble bitt gjennom årene så mange ganger, og jeg tror at han endelig nådde en kritisk masse og falt og brent for omtrent fem år siden.

Hva var symptomene dine?

Jeg trodde jeg hadde allergier, fordi jeg hadde feber. Jeg ville måle temperaturen min og noen ganger ville det være under normalt; Noen ganger ville det være litt & # 8216; over det normale. Og jeg husker å tenke det var litt og jeg trodde at feberfølelsen var bare min kropp som reagerte på allergi.

Og så begynte jeg å ha merkelige allergier mot ting jeg aldri hadde vært allergisk først. Plutselig hadde jeg denne virkelig opprørende allergi i selleri, hvor mine øyne og ansiktet mitt beltet som et gresskar, og jeg spiste selleri hele mitt liv, så jeg trodde det var rart. A’andre ganger min venstre arm og hånden min begynte å riste og jeg begynte å ha tremor. Da begynte denne merkelige tingen å skje med alkoholen. Jeg er ikke en sterk drikker, men plutselig hadde jeg en større følsomhet på # 8217; alkohol, hvor jeg ville ha drukket en drink, og jeg ville gå til månen.

Og så en dag hadde jeg en veldig høy feber, min nakke stivnet, jeg hadde alle slags smerter og smerter, og jeg hadde virkelig dårlige tremor. Jeg visste ikke hva det var, så jeg gikk for å gjøre tester og # 8217; Ehrlichia & # 8211; som er en zecch sykdom & # 8211; dukket opp i det første testresultatet. Omtrent en uke senere lærte jeg å ha seks eller syv sykdommer overført av flått.

Mer informasjon om symptomene på Lyme’s sykdom.

Daryl Hall og John Oates (Photos Courtesy of Mick Rock) Hva slags reaksjon du hadde etter å ha oppdaget diagnosen din?

Ærlig talt var min første reaksjon av lettelse, fordi jeg ikke visste det bedre. Jeg husker å tenke: & # 8216; OK, nå vet jeg hva jeg har; Jeg har Lyme’s sykdom! Eh, han høres ikke så alvorlig; Nå må jeg bare kvitte seg med det. La deg fortelle henne & # 8230; Jeg hadde ingen anelse om.

Som du fortsatte derfra og da du lærte alvorlighetsgraden av sykdommen?

Jeg hadde fortsatt inntrykk av at det ikke var et stort problem, men jeg ønsket å ta vare på det umiddelbart. Jeg gikk online for å gjøre forskning og så gikk for å se en lege som var en av de beste i hans felt. Det gjorde meg tilstrekkelige tester og forklarte nøyaktig hva det betyr å ha Lyme’s sykdom, hva det var involvert og hvordan fremtiden min ville være.

Jeg må være ærlig; Det var alt ganske deprimerende. I løpet av tiden jeg skulle til ham, så jeg noen av sine pasienter i rommet D & # 8217, venter og det jeg så var bare et mareritt. Disse var folk som gråter, skrek, håret deres falt, alle slags ting. Det jeg så på disse menneskene var de verste scenariene av denne sykdommen og var skummelt.

Til slutt at legen flyttet til forskningsområdet, så jeg hadde en ny lege og siden da er jeg med ham.

Du sa at du har krysset de verste delene av sykdommen umiddelbart etter den første diagnosen. Hvordan det påvirker deg i dag?

Noen ganger bryr jeg meg ikke i det hele tatt, men vender deretter tilbake til fasene. Akkurat nå er de i en fase der den går og kommer med litt og # 8216; mer enn regelmessighet, og når jeg forteller ham, mener jeg at jeg får en ting som heter Herxheimers reaksjon, som er en slags itinerant-gruppen av symptomer. Det slår forskjellige mennesker på forskjellige måter og slår meg på forskjellige måter hver gang jeg mottar den.

For å gi et eksempel, om en måned siden hadde jeg plutselig slike artritiske smerter på bena som jeg knapt kunne sove. Det varte om en uke og gikk så bort. Etter det begynte jeg å ha hjertebanken, og så gikk det også bort. Og så begynte jeg å prøve følelser som ligner på hodepine, men da forsvant jeg.

Så alle disse symptomene vandrer; bevege seg. Så hvis noen har symptomer og endres eller fortsetter å forandre, kan det være lurt å gjøre testen for Lyme’s sykdom fordi symptomene etterligner så mange andre ting.

Ja, jeg var bare for å si at alt du nettopp har nevnt, kan være symptomatisk med andre ting. Du er aldri bekymret for at noen av disse symptomene gjenspeiler en ikke-relatert sykdom?

Se, dette er den merkelige tingen å ha denne sykdommen. Jeg mener, hvordan vet du? Eller hvordan kan du ikke vite det? Når noen har hjertebanken, bare går til en kardiolog, ville han vite om han har en syk eller ikke hjerte. Og jeg var fra en kardiolog, og jeg vet at jeg ikke har et dårlig hjerte, og jeg vet at jeg hadde hjertebanken før, og jeg vet at det går bort.

Så Lyme’s Disease er absolutt noe som du begynner å lære å leve sammen, og vanligvis hvis et symptom imiterer et annet symptom / # 8211; Uansett hva som er & # 8211; Og så beveger den seg, og gjør noen qualces’andre, det er vanligvis ikke det sanne symptomet på en «8217 en annen; Han handler vanligvis med flått. (Foto etter snill konsesjon av Mark Maglio)

Dette er fascinerende. Etter den første diagnosen, C’det har noen gang vært et øyeblikk når du ikke kunne utføre?

Ja, umiddelbart etter den første diagnosen måtte jeg avbryte en tur. Da han slo meg for første gang, var det så stygg at jeg måtte ta stoffene med en gang, og jeg var virkelig nede. Jeg prøvde virkelig å jobbe med den over # 8217; start og jeg kom til et show i Phoenix, men jeg kollapset. Det var da jeg skjønte at jeg måtte stoppe. Så jeg stoppet, og jeg måtte avbryte turen, og jeg var ute av drift i et par måneder og tok ganske tunge doser av ulike stoffer.

Men da var jeg helt i stand til å komme tilbake, og nå anser jeg det og under kontroll. Som jeg sa, har jeg ulike ombygginger, men de virker ikke som ødeleggende; Disse flammene er ikke noe som jeg ikke kan leve på scenen. jeg kan gjøre det.

Jeg selv vokste opp i landlige områder av New Jersey, og på grunn av den store befolkningen av hjort, ble publikum advart om Lyme’s sykdom. Men meldingene var begrenset til den grunnleggende forebyggingen; Vi ble bare fortalt å sørge for at du sjekker ticks. Etter å ha hørt detaljene i sykdommen på dette tidspunktet & # 8211; i stor grad for første gang & # 8211; Jeg er nysgjerrig på å vite om du tror det er nok publikums bevissthet om sykdommen.

C’Det er så mye kontrovers og forvirring rundt Lyme’s sykdom, og jeg tror at alle som forstår jeg, jeg kan ikke forstå årsaken.

På grunn av forvirring og tvister, kommer alle slags teorier ut; alt, fra regjeringen konspirasjoner til forsikring, etc. Jeg vet egentlig ikke svaret, men jeg tror det kan være noen som har en interesse som er oppkjøpt for å holde det stille. Lyme’s sykdom er ikke gjenkjent av senteret for sykdomskontroll som en kronisk sykdom, og for alle som lever med Lyme’s sykdom, er det faktum at de ikke gjenkjenner det som sådan nesten en dårlig vits.

Jeg forstår egentlig ikke hvorfor CDC ikke har anerkjent, og ingen har noen gang gitt meg et svar som tilfredsstiller meg på hvorfor dette ikke egentlig ble behandlet eller anerkjent. Alle de som lider av Lyme’s sykdom er alene.

Finn ut hvilke områder som er utbrudd for Lyme’s sykdom.

For noen år siden nevnte du noe om å sjekke hjort i forhold til hvordan det kunne bidra til å kontrollere Lyme sykdom.

Jeg snakket om det på Howard Stern Show, og før du snakker om det her, vil jeg understreke at noen kan motbevise denne historien og gjenta at jeg bare gjentar historien jeg hadde hørt.

Ok, jeg hørte at for noen år siden hadde folk lidd av Lyme sykdom til høyre og venstre på Monhegan Island, i Maine, og at staten tok den radikale posisjonen til å ta kontroll over situasjonen, og har det laget av dreper all hjort . Og jeg hørte det en gang de gangene de gjorde det, stoppet praktisk talt spredningen av sykdommen i det området.

Jeg er ikke sikker på at det er sant, men poenget er at hvis du blir kvitt hjorten, kan du hjelpe deg med å kvitte seg med sykdommen. Se, merker virkelig trenger større dyr for å fullføre sin reproduksjons syklus, og de kan ikke gjøre det på mus og ekorn, så hjort er virkelig det største problemet vi har når det gjelder denne sykdommen i USA. Den gjennomsnittlige hjorten har ca 1000 ticks på dem; De er bokstavelig talt riddled med ticks.

Hver gang du er på Howard Stern Show, joked du og han om hvor mye du hater hjorten på grunn av din sykdom. C’Det er noe i verden du har mer hjort?

Egentlig hater jeg ikke den fattige hjorten! Jeg beklager den fattige hjorten! Jeg hater bare når de nærmer meg! [Ler].

[Ler]. OK, vi skal fullføre med et annet emne. Jeg så bare deg utføre, og jeg var sjokkert i # 8217; Lære at du er 65 år gammel. Du er grundig bra. Hvordan gjør du det?

Bra takk. Men jeg forteller deg, det er alt i gener! Bare fungerer i familien. Jeg har bare fantastiske foreldre! Mine foreldre er veldig, veldig unge i deres sinn og i sine kropper, akkurat som mine brødre, og jeg arvet sine gener. Jeg kan ikke seriøst ta noen fortjeneste for dette.

Men jeg tror også at din mentale tilstand har mye å gjøre med dette, og jeg tror det er veldig aktivt, gjør det jeg gjør og være den typen person som gjør jobben jeg gjør er bra for meg når det gjelder min firmaness fysikk. Men det jeg gjør for å leve, holder også hjernen min som en kanon!

Gi en titt på de 10 beste matene for sunn hud.

Daryl Hall med Rob Thomas (Photo Courtesy of Mark Maglio)

Siste spørsmål. I din webserie, bor du fra Daryl’House, du hadde en utrolig liste over gjestekunstnere (dørene, Rob Thomas, Todd Rundgren, etc.) Som kom til ditt landsted og utført med deg. Gjør tilskuerne hørt som om de bodde på naboen og kan bare bruke tid på verandaen og se på et gratis show. Hvem ville være din drømmelig gjest?

For å være ærlig, nesten alle de jeg ber om hverandre! Seriøst, vanligvis sier alle & # 8220; Ja, men det er bare logistikken for å få alles program på sporet. Så jeg har egentlig ikke en ønskeliste. Jeg vet at folk vil komme og leke; Det er bare logistikk.

Men jeg tror at Bob Dylan kommer til å spille, ville være interessant, bare fordi det ville være rart og interessant på samme tid.