Cervice stengt: hva det betyr hvis jeg ikke er gravid?

Hva er livmorhalsen?

Cervice er døren mellom skjeden og livmoren og # 8217;. Er den nedre delen av livmoren din på toppen av skjeden din og ser ut som en slags liten doughnut. L’Åpning i sentrum av Cervice kalles OS.

Ceips fungerer som en gatekeeper, som sjekker hva som er og ikke er tillatt gjennom operativsystemet.

Når du ikke er gravid, produserer livmorhalsen slim, kjent som vaginale tap. I det meste av måneden produserer cervice en tett slim som hindrer operativsystemet, noe som gjør det vanskelig å spekere inn i livmoren.

Når eggløsninger imidlertid produserer livmorhalsen en tynn og glatt slim. Cervice kan også myke eller endre posisjon og operativsystemet kan åpne litt. Dette er alt en innsats beregnet for å lette sperma-inngangen i livmoren din.

I dagene før syklusen starter, kan cervice herdes eller endre posisjon. Operativsystemet kan krympe og forberede seg til å lukke i tilfelle graviditet. Hvis ikke C’Det er en graviditet, vil livmorhalsen slappe av og operativsystemet åpnes for å tillate belegget i kroppen gjennom kroppen gjennom skjeden.

En lukket livmorhals kan noen ganger forekomme midlertidig i en del av hver menstruasjonssyklus. Andre ganger kan livmorhalsen virke alltid lukket. Dette er kjent som cervikal stenose. Det skjer når operativsystemet blir uvanlig tett eller helt låst. Noen kvinner er født med cervikal stenose, men andre utvikler seg senere.

Hva er symptomene på en lukket livmorhals?

Avhengig av din alder, og hvis du prøver å bli gravid, kan du ikke ha stengt cervical symptomer eller cervikal stenose.

Hvis du ikke har gått inn i overgangsalderen, kan du merke at periodene dine blir mer uregelmessige eller smertefulle. En lukket livmorhals kan også forårsake infertilitet fordi sperma ikke kan reise i # 8217; livmor til å befrukt et egg.

Hvis du allerede har overskredet overgangsalderen, kan du ikke ha noe symptom. Men komplikasjoner kan forårsake magesmerter. Du kan også høre en knute i bekkenområdet.

Hva forårsaker en lukket livmorhals?

Selv om du kan bli født med en lukket livmorhals, er det mer sannsynlig å bli aktivert av en qualcos’andre.

Mulige årsaker inkluderer:

 • Kirurgiske inngrep eller livmorprosedyrer, inkludert endometrial ablation
 • Cervical prosedyrer, inkludert keglebiopsi og andre prekantbehandlinger
 • Livmorhalskreft
 • Cyster eller unormale vekst
 • Strålingsbehandlinger
 • arr
 • endometriose

Hvordan en lukket livmorhals er diagnostisert?

For å diagnostisere en lukket livmorhals, må gynekologen din utføre en bekkenundersøkelse med et verktøy som heter Speculum. De vil sette inn spekulumet i skjeden din, slik at de kan se livmorhalsen din. Det vil nøye undersøke størrelsen, fargen og konsistensen. De kan også søke etter cyster, polypper eller andre tegn på noe uvanlig.

Hvis operativsystemet ser stramt ut eller på annen ellers ser det ut, kan de prøve å tilbringe en sonde gjennom den. Hvis de ikke kan, kan du få en diagnose av cervikal stenose.

Hvordan en lukket livmorhals blir behandlet?

Behandling for en lukket livmorhals avhenger av en rekke faktorer, inkludert:

 • din alder
 • Uavhengig av om det skal ha barn eller ikke
 • Dine symptomer

Hvis du ikke skal ha barn, og du har ingen symptomer, vil du sannsynligvis ikke trenge omsorg.

Men hvis du prøver å bli gravid eller har smertefulle symptomer, kan legen din anbefale L’bruk av cervical dilatatorer. Dette er små enheter plassert i livmorhalsen. De ekspanderer sakte over tid, strekker livmorhalsen.

En lukket livmorhals kan forårsake komplikasjoner?

Å ha en cervikal stenose kan føre til forskjellige komplikasjoner, inkludert:

 • infertilitet
 • uregelmessige perioder
 • Akkumulering av væsker

En lukket livmorhals kan også bringe til hematometri, som oppstår når menstrual blod samler seg i # 8217; livmor. Dette kan forårsake endometriose, en tilstand der livmor-stoffet vokser på steder utenfor livmoren.

Cervical Stenosis kan også forårsake en tilstand som kalles piometer. Piometer er en opphopning av pusteri alle. Hvis dette skjer, vil du føle smerte eller ømhet i # 8217; Abdomen.

Bunnlinjen

En lukket livmorhals har en tendens til å forekomme under graviditet, men det kan også skje hvis du ikke er gravid. Flere ting kan forårsake dette, så det er viktig å konsultere legen din for å forstå den underliggende årsaken.