Kløende mellom tærne: Vanlige årsaker og behandling

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Mange ting kan utløse en kløe blant tærne. Kanskje du hadde ulykken å møte en sopp eller et insekt med en «8217; affinitet for huden din. Eller kanskje du har utviklet en kronisk tilstand som eksem.

Ikke la kløen mellom tærne deg irritere deg. Finn ut hva som kan forårsake det og hva du kan gjøre for å behandle det, utforske noen av mulighetene nedenfor.

Mulige årsaker

Hvis kløen mellom tærne er seriøst nok, kan du være mer hensikt på å brastere det for å finne ut hva årsaken. Men det er viktig å vurdere den mest sannsynlige årsaken til kløe mellom tærne for å kunne klare det effektivt.

Foten av # 8217; atlet

Tinea Pedis er det vitenskapelige navnet på tilstanden som de fleste vet hvordan de skal holde en idrettsutøver. Er en’smittsom soppinfeksjon som kan forårsake rødt og sprukket hud mellom tærne og foten anlegget.

Det kan også forårsake kløe og brennende mellom fingrene på føttene ganske intense. Hvis soppinfeksjonen sprer seg, kan kløe spre for mye og brennende.

Foten av’idrettsutøveren behandles vanligvis med:

 • Bench Antifungal Drugs (OTC). Det er flere OTC-antifungale behandlinger som du kan søke på de berørte områdene mellom tærne. Disse er tilgjengelige som pulver, kremer og sprayer.
 • Medisin på resept. Hvis OTC-behandlingene ikke virker, kan legen foreskrive en aktuell antifungal eller et oralt antifungalt legemiddel.

Mens du tar vare på infeksjonen, jobber du hardt for å holde føttene rene og tørre, spesielt mellom tærne. Pass på at du tar noen få minutter å tørke mellom tærne etter å ha tatt en dusj eller et bad.

I løpet av dagen, bruk et antifungal støv for å absorbere svette i strømper og sko.

For å hindre fremtidige infeksjoner:

 • Bruk flip flops eller andre sko for å unngå å gå barfot på offentlige steder.
 • Unngå å dele strømper, sko eller håndklær med andre mennesker.
 • Endre sokker regelmessig hvis føttene svelger.
 • La føttene puste når du er hjemme iført flip flops eller går barfot.

DISKYDROCH ECZEMA

L’dehydrotal eksem, eller dehydrose, er en vanlig type eksem hos voksne i alderen 20 og 40 år.

Det karakteristiske tegn på det dyshydriske eksemet er en serie av pruriginøs blære og full av væske som vises på tærne og fotplanter. Du kan også prøve rødhet og tonehøyde eller sprekk på huden. Du kan også utvikle disse blærene på hendene dine.

Selv om eksperter ennå ikke har bestemt den nøyaktige årsaken til Dhehydrofisk eksem, indikerer en mulig kobling med sesongens allergier. Stress, allergier og fuktige føtter kan alle utløses.

L’eksem betraktes som en kronisk tilstand, som kan styres, ikke herdes. Så du må kanskje lære å håndtere disse blærene, som kan vare noen uker før de begynner å tørke opp.

Du kan prøve å bruke en kald pakke eller booth dem i kaldt vann et par ganger om dagen. En tung fuktighetsgivende krem, som vaselin, kan også bidra til å lindre kløe hvis det gjelder det etter bruk av en kald pakke.

Botox kan hjelpe? EN Liten studie av 2002 Først har Botulinum tokxin bidratt til å redusere kløe og svette med en relatert tilstand, # 8217; Dhehydrotisk hånd eksem. For nå, Undersøkelser På de potensielle fordelene som reduserer kløen av botulinumtoksin kan være lovende, men er fortsatt begrenset.

Kontakt dermatitt med sko

Og hvis du var skoene dine for å gjøre tesolen din? Det er ganske mulig, siden mange mennesker opplever kontaktdermatitt når huden deres er utsatt for visse materialer og kjemikalier.

Kontakt dermatitt er en’utslett som utvikler seg når huden er irritert av noe som berører. Du kan faktisk være allergisk mot materialet til et bestemt par sko, eller det kan være et resultat av en eksponering for en liten irriterende substans over tid.

Noen typer sko kan være mer problematiske enn andre.

TIL 2007 studie Analyserte allergener i mer enn 10.000 mennesker og oppdaget at en type harpiks som brukes som et klistremerke i noen sko, var den vanligste skulpriten av sko kontaktdermatitt. Men gummien var også et problem for mange mennesker.

Hvis ditt problem med kløende ligger i joggeskoene dine eller décolleté, kan det være på tide å forlate de skoene og investere i noen nye.

Insektbitt

Nesten alle slags insekter som biter eller straffer, kan slå føttene eller tærne. Kvaler, lopper, lopper og mygg kan også ta deg for å distrahere deg selv med de pruriginøse blåmerker som etterlater seg.

Noen ganger kan du forstå den mest sannsynlige skyldige fra størrelsene på leksjonen.

For eksempel kan du legge merke til grupper på tre små røde biter gruppert sammen på føttene. Den mest sannsynlige skyldige: Flea Bites. Du har kanskje fått dem fra en tur i # 8217; høyt gress eller tilbringe tid på den tiden.

Til sammenligning vil en myggpunktur være like pruriginøs, men fremspringet blir større.

Vanligvis kan du håndtere insektbitt hjemme med en anti-klurig krem, for eksempel lotionen på blekksprut eller krem ​​alle «8217; hydrokortison. Selv en oral antihistamin kan redusere kløefaktoren. Noen ganger kan en kald pakke også gi midlertidig lindring.

Men hvis bittene er svært smertefulle eller smittet, kontakt legen din. Hvis du utvikler feber eller urtikaria, ikke vent på å søke medisinsk hjelp.

Hookworm

L’Anchilostom er ikke den mest sannsynlige årsaken til kløe mellom tærne eller foten.

Hookworm er ikke veldig vanlig i USA. Men hvis du reiste i et tropisk eller semi-aktivt område med et varmt og fuktig klima og dårlig hygiene, vil du kanskje ikke ekskludere # 8217; ankelostom som en årsak til A’pruriginøs utslett på fot.

Hookworm er en intestinal parasitt som kan trenge inn i huden din gjennom føttene, hvis du kommer til å gå på en forurenset bakke fra larver av anchilostoma.

Symptomer starter vanligvis med kløe og A’utslett der larver av ankylostomene har kommet inn i huden. Dette blir oftere etterfulgt av diaré og andre symptomer som kvalme, smerte eller magekramper og feber.

Ankylostomene kan forårsake en infeksjon som kalles krypende utbrudd eller kutan migrant larver. L’Infeksjon ser ut som en pruriginøs utslett med blærer.

Hvis legen din bestemmer at problemet er ankelostommen, vil du sannsynligvis måtte ta et plantevernmiddel med å eliminere det.

Hjemme behandling

Noen ganger kan du behandle kløe hjemme uten problemer. Andre ganger, men du kan trenge legen din mening. Dette er fordi den beste behandlingen vil avhenge av den virkelige årsaken til kløe. Et reseptbelagte legemiddel kan være pålagt å behandle noen infeksjoner.

Men du kan ikke alltid være sikker på årsaken til kløen din. Av og til vil noen forhold imitere hverandre.

For eksempel, et tilfelle av eksem som treffer foten din, ser ut til å være foten D’atlet, men du vil ikke behandle begge forholdene på samme måte. L’eksem reagerer ikke på en antifungal krem ​​og en behandling for eksem kan ikke være i stand til å slå sammen foten av # 8217; idrettsutøver.

Men hvis du vet hva det forårsaker kløe, kan du kanskje behandle det hjemme.

Foten av’atleten reagerer godt på antifungal narkotika, men du kan prøve andre hjemme rettsmidler, for eksempel:

 • Olje Dell’Tea Tree. Det kan være et effektivt middel for noen mennesker, ifølge 2002 studie.
 • Neem olje. Sekund 2015 Studio, Den har antifungal kvalitet.

Du kan få lindring fra kløen forårsaket av kontaktdermatitt eller fra & fra 8217; eksem med:

 • En kald pakke påført på huden.
 • Tunge fuktighetskrem. Kjøp produkter som Vaseline, Lubriderm eller Eucerin online eller på ditt lokale apotek.
 • Anti kløe kremer. Kjøp lotionen på blekksprut eller alle’hydrokortison online eller på din lokale apotek.
 • Et antihistamin-stoff. Kjøp produkter som Benadryl eller Claritin online eller på din lokale apotek.

Når skal du se en lege

Hvis du ikke er sikker på hva som forårsaker kløe mellom tærne og ikke gå eller bli verre, kontakt legen din. De kan hjelpe deg med å identifisere den underliggende årsaken og hjelpe deg med å velge den beste behandlingen.

En annen god praksisregel: Hvis huden din har blitt revet fra riper, kan det øke risikoen for en infeksjon i & # 8217;. Hvis det riperområdet virker hovent eller begynte å miste væske, kan det bli smittet. Pass på at du konsulterer en lege hvis du tror du har en & # 8217;.

Bunnlinjen

Kløen blant tærne kan utløses av mange ting. Foten D’atleten er en av de vanligste årsakene. Men det dyshydriske eksemet, kontaktdermatitt og insektbitt kan ofte også forårsake pruriginøs rehabilitering.

Uansett hva, prøv å motstå pulsen om å skrape de pruriginøse punktene mellom tærne. Skrapet kan rive huden og la deg sårbare for infeksjoner, som kan legge til smerte for å kløe.

Hvis Domicraft-behandlinger som anti-kløe lotioner, hjelper kalde pakker og fuktighetskrem ikke å lindre kløe, eller hvis det klare seg eller sprer seg, sørg for at du kontakter legen din for å få riktig behandling.