Hvorfor har jeg vondt i hodebunnen?

Er ringorm farlig?

Ringorm kan behandles med soppmidler. Uten behandling kan infeksjonen vedvare lenge og kan spre seg til andre deler av kroppen eller til andre personer.

Hva gjør man med tørr hodebunn?

Gode råd for å forebygge mot flass og tørr hodebunn

Velg en mild sjampo tilpasset ditt hår og hodebunn. Få sjampoen til å skumme i hendene før du masserer den inn i håret, så irriteres hodebunnen mindre. Skyll hodebunnen nøye etter sjamponering og eventuelt etter bruk av balsam.

Hva er follikulitt?

Hvert enkelt hår på kroppen vokser i en egen hårsekk, follikel. Follikulitt betyr at det er en bakterieinfeksjon i en eller flere slike hårsekker. Slike infeksjoner kan være overflatiske eller dype. Overflatiske betennelser gir ubetydelige plager.

Hvordan vet man om man har tørr eller fet hodebunn?

Ved tørr hodebunn løsner det oftere døde hudceller fra det ytterste hudlaget enn normalt. Dette feiltolkes ofte som flass. Forskjellen på flass og tørr hodebunn er at flakene ved tørr hodebunn er mye mindre enn flakene som oppstår ved flass, og de drysser lettere ned på skuldrene.

Hva betyr de forskjellige hodepinene?

Kjente faktorer som stress, lite søvn, lite mat eller for mye alkohol kan utløse hodepine, og den vanligste formen for hodepine er spenningshodepine. Denne typen hodepine er episodisk eller kronisk. Hodepinen setter inn i forbindelse med stress. Du kan forebygge og lindre smertene selv.

Hvorfor gjør det vondt i håret?

Selv om hårstrået er dødt, er det et nervesystem i hodebunnen, så nervene som dras i blir ømme, sier hun. Hårets naturlige vokseretning er jo nedover, så når du fester det i motsatt vei, altså opp i en oppsats, påvirkes nervesystemet og blir ømt.

Hva hjelper når man har vondt i hodet?

Litt ekstra hvile og et kaldt omslag på pannen hjelper ofte. Søvn er som regel god hjelp for mange. Hvis disse tiltakene ikke hjelper kan du forsøke å bruke reseptfrie smertestillende (se neste del). Varmebehandling kan noen ganger være til hjelp hvis hodepinen skyldes stiv nakke.

Kan ringorm gå over av seg selv?

Ringorm på hud forsvinner sjeldent av seg selv, og bør derfor behandles. Hvis du aldri har hatt ringorm før eller du er usikker på hva utslettet kommer av, anbefales det at du tar kontakt med lege først. Barn som er plaget bør alltid få stilt sikker diagnose av lege før behandling.

Er ringorm vanlig?

Ringorm (tinea) har ingenting med orm å gjøre, men er en vanlig og ufarlig hudinfeksjon forårsaket av flere ulike typer sopp. Navnet skyldes det karakteristiske ringformede utseende på utslettet.

Kan man bli kvitt ringorm?

Ringorm kan behandles med soppmidler. Uten behandling kan infeksjonen vedvare lenge og kan spre seg til andre deler av kroppen eller til andre personer.

Hva er årsaken til tørr hodebunn?

Tørr hodebunn er kjennetegnet med små tørre hudflak, små som støvkorn med/uten kløe. Årsaken kan for eksempel være klimaendringer, kjemikalier fra sjampo, hårstylingprodukter, kosthold og overdrevet vasking. Det er viktig at det som kan se ut til å være flass, kan være tegn på tørr hodebunn.