Hva er Labrumskade?

Hva er Bicepstenotomi?

Ved artroskopisk bicepstenotomi er den lange bicepssenen løsnet fra leddleppen og dradd utenfor leddet. Det er normalt med en del ømhet/smerter etter denne operasjonen. Bicepsmuskelen kan dra seg til en liten kul på overarmen.

Hvor lenge var du sykemeldt etter skulderoperasjon?

For dem med letere fysisk arbeid, vil det være vanlig med 2 måneders sykemelding, for dem med langtrukkent forløp i den første den eter operasjon og/eller i llegg har tungt, ma- nuelt arbeid, kan sykemeldingen bli oppl 12 måneder.

Hvilke tre ledd består skulderen av?

De tre bena som utgjør skulderleddet er kragebenet (clavicula), skulderbladet (scapula) og overarmsbenet (humerus). Skulderen har to ledd som samarbeider for å sikre armens bevegelser. Akromioklavikularleddet, AC-leddet, er et glideledd mellom kragebenet og akromion.

Hva er labrum hofte?

Labrum består av fiberbrusk som ligger på kanten av acetabulum og slår seg broformig over incisura acetabuli. Dermed utgjør hele acetabulum noe mer enn en halvkule. Labrums funksjon er å stabilisere hofteleddet og å fordele vektbelastningen til et større område. Dermed reduseres belastningen på brusken.

Hvordan bli kvitt slimposebetennelse i hofta?

Tilstanden går ofte over av seg selv. Å begrense aktiviteter som forverrer plagene, er gjerne den eneste nødvendige behandlingen. Ved behov for aktiv behandling er kortisoninjeksjon og/eller bruk av et betennelsesdempende medikament (NSAID) nyttig. Tøyningsøvelser som strekker utsiden av låret/hoften kan være gunstig.

Hva er Tendinose i Supraspinatussenen?

En irritasjon eller betennelse i senen til supraspinatusmuskelen er den vanligste seneskaden i skulderen. Supraspinatusmuskelen er ansvarlig for å løfte skulderen og armen ut til siden for kroppen. Skade i muskelsenen kan oppstå som følge av både ensidig og gjentakende arbeid.

Hvor lang tid tar en skulderoperasjon?

Operasjonen varer i 30 til 60 minutter, og du må bli værende på oppvåkning 30 minutter etter. Operasjonene blir utført i narkose eller lokalbedøvelse. Det vil være en eller to kirurger, en anestesilege, en operasjonssykepleier og en anestesisykepleier tilstede under operasjonen.

Hvor lang opptrening etter skulderoperasjon?

Unngå rykk og brå bevegelser de første 12 ukene. Ingen vekttrening før tilnærmet normal bevegelighet, og tidligst 12 uker etter operasjon. Tung vekttrening og tungt arbeid bør ikke starte før etter ca. 6 måneder etter operasjonen.

Hva er Acromionreseksjon?

Den vanligste skulderoperasjonen er en acromionreseksjon. Ved denne operasjonen lager kirurgen bedre plass for senene over skulderleddet. Man fjerner da noen millimeter av beinet under acromion (det benete skulderfremspringet) med en fres, og samtidig fjernes slimposer og annet irritert/betent vev.

Når kan jeg kjøre bil etter skulderoperasjon?

Når du kan begynne å kjøre bil er avhengig av smerte og funksjon. Det kan ta flere uker før du kan kjøre igjen. Du kan ikke kjøre bil når du er påvirket av medisiner og har redusert reaksjonsevne.

Hvor lenge skal plaster være på etter kikkhullskirurgi?

Stingene er dekket med hudplaster. Du kan dusje, men det er viktig at du holder plasteret tørt. Når sårene er tørre, kan du fjerne plasteret helt, vanligvis etter to til fem dager.