Hvor lenge kan man gå med bakteriell vaginose?

Er det farlig å ikke behandle bakteriell vaginose?

Bakteriell vaginose er en infeksjon i skjeden (skjedekatarr). Infeksjonen kan være plagsom, men er ikke farlig. Bakteriell vaginose behandles med antibiotika.

Hvorfor oppstår bakteriell vaginose?

Årsaken til bakteriell vaginose er en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden. Vanligvis domineres bakteriefloraen av melkesyrebakterier (laktobasiller). Disse bidrar til lav pH og ingen plager fra underlivet. Når balansen endrer seg kan andre bakterier slippe til og symptomene oppstå.

Kan man bli kvitt GBS?

En vaksine kan være en trygg og effektiv metode å bli kvitt problemet på, men det betyr ikke at det er helt enkelt likevel. – GBS påvirker såpass få, så det er et kost-nytte spørsmål ved helsefordelene her. Hvis man skal vaksinere alle vil det ta ressurser fra andre helsetiltak.

Hvordan får man Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.

Hvordan vet jeg om jeg har bakteriell vaginose?

Symptomer på bakteriell vaginose

De vanligste symptomene på bakteriell vaginose er gråhvit og tyntflytende utflod som lukter fisk, særlig under menstruasjon og rett etter samleie. Noen kan også kjenne irritasjon og ubehag i underlivet, samt lett kløe og rødhet.

Hva hjelper mot skjedekatarr?

Behandling av bakteriell vaginose (skjedekatarr)

Bakteriell vaginose behandles med tabletter, vagitorier («stikkpiller til skjeden») eller med krem/gel. Virkestoffene (stoffene som utøver effekten man ønsker å oppnå) i medisinene man benytter i behandling av bakteriell vaginose er metronidazol eller klindamycin.

Hvordan bli kvitt streptokokker?

Behandling av streptokokker

Streptokokkinfeksjon kan behandles med antibiotika av typen penicilliner, eventuelt erytromycin ved penicillinallergi, eller klindamycin ved gjentagende infeksjoner. Ved bruk av antibiotika oppleves ofte rask bedring, gjerne innen et døgn. Antibiotikabehandling hindrer også videre smitte.

Kan en urinveisinfeksjon gå over av seg selv?

En blærekatarr går ofte over av seg selv innen tre dager til en uke uten behandling, men skjer ikke dette, hjelper det med en kort antibiotikakur hos de fleste. Er du plaget med flere enn to urinveisinfeksjoner i året, over noen år, er det sannsynlig at du uten forebyggende behandling vil få flere infeksjoner.

Hvordan får man gruppe B streptokokker?

Gruppe B streptokokker (GBS) er bakterier som cirka 25-35 prosent av alle gravide er bærere av. Disse bakteriene kan overføres til barnet under fødsel. GBS-infeksjon som starter tidlig hos nyfødte, kan gi alvorlig sykdom.

Hvordan behandle bakteriell infeksjon?

De fleste bakterielle infeksjoner bør og kan behandles med antibiotika, men internasjonalt er det et økende problem at mange bakterier har utviklet resistens mot tidligere effektive antibiotika. Blant annet takket være relativt fornuftig antibiotikabruk er resistensproblemet i Norge foreløpig av begrenset omfang.

Hvordan bli kvitt bakteriell vaginose naturlig?

Underlivet trives best med varmt vann og intimprodukter som er tilpasset bakteriefloraen i skjeden, og med riktig pH-verdi. Ved ubalanse i bakteriefloraen kan du bruke bruke lokal behandling av melkesyrebakterier eller andre produkter som bidrar til å gjenopprette pH-verdien og dermed ubalansen i skjeden.