Hvordan vet jeg om jeg har adenomi?

Hva en så’adenomyy?

Det adenomi liv er en tilstand som involverer invasjonen, eller bevegelse, av det endometriske vevet som dekker livmoren i musklene i # 8217;. Dette gjør uterine vegger tykkere. Kan forårsake rikelig eller lengre menstrual blødning enn vanlig, så vel som smerte under menstruasjonssyklus eller samleie.

Den eksakte årsaken til denne tilstanden er ukjent. Imidlertid er det forbundet med en økning i østrogen nivåer. Adenomying forsvinner vanligvis etter overgangsalderen (12 måneder etter 1217; siste menstruasjonssyklus av en kvinne). Dette er når østrogen nivåer reduseres.

Det er flere teorier om hva som forårsaker adenomytere. Disse inkluderer:

 • Ekstra stoffer i livmorveggen, tilstede før fødselen, som vokser under voksenlivet
 • Invasiv vekst av unormale stoffer (kalt adenomi) fra endometrialceller som skyver inn i livmor-muskelen & # 8211; Dette kan skyldes en Gravering i # 8217; livmoren under operasjonen (som i en keisersnitt) eller under normal livmor operasjon
 • Stamceller i livmorens muskelvegg
 • uterin betennelse som oppstår etter fødselen & # 8211; Dette kan ødelegge de vanlige grensene til celler som er livmor

Risikofaktorer for adenomyose

Den nøyaktige årsaken til adenomyen er ukjent. Imidlertid er det faktorer som setter kvinner i større risiko for tilstanden. Disse inkluderer:

 • Har 40 eller 50 år (før overgangsalderen)
 • sønn
 • Å ha lidd kirurgi alle’uterus, som en keisersnitt eller kirurgi for å fjerne fibroider

Symptomer på adenomyose

Symptomene på denne tilstanden kan være fra mild til alvorlig. Noen kvinner kan ikke oppleve dem i det hele tatt. De vanligste symptomene inkluderer:

 • Utvidet menstruasjonskramper
 • identifisere mellom perioder
 • tung menstrual blødning
 • Normale lengste menstruasjonssykluser
 • Blodkoaguli under menstrual blødning
 • smerte under sex
 • Ømhet i bukområdet

Diagnose av adenomyose

En komplett medisinsk vurdering kan bidra til å bestemme det beste behandlingskurset. Legen din vil først utføre en fysisk eksamen for å avgjøre om livmoren din er hovent. Mange kvinner med adenomytere vil ha livmor som er dobbelt eller trippelen av normal størrelse.

Andre tester kan også brukes. A’ultralyd kan hjelpe legen diagnostisere tilstanden, til og med unntatt muligheten for svulster alle & # 8217;. A’ultralyd bruker lydbølger for å produsere bevegelige bilder av dine indre organer, i dette tilfellet livmoren;. For denne prosedyren vil ultralydet (ultralyd) posisjonere en ledende flytende gel på # 8217; Abdomen. Deretter vil de liste en liten bærbar sonde på # 8217; området. Sonden vil produsere bevegelige bilder på skjermen for å hjelpe Ultra-Svolipaper til å se alt’livmor interiør.

Legen kan bestille en magnetisk resonans for å få bilder med høy oppløsning av livmoren hvis det ikke er i stand til å lage en diagnose ved hjelp av en ultralyd. En magnetisk resonans bruker en magnet- og radiobølger for å produsere bilder av dine indre organer. Denne prosedyren planlegger å holde seg veldig virkelig på et metallbord som vil glide inn i skanningsmaskinen. Hvis du har planlagt en magnetisk resonans, må du kontrollere at du informerer legen din om C & # 8217, det er noen sjanser du er gravid. Også, sørg for at du informerer legen din og magnetisk resonanstekniker hvis du har metalldeler eller elektriske enheter, i kroppen din, som en pacemaker, piercinger eller metallplinter fra et sår fra skytevåpen.

Behandlingsalternativer for adenomyose;

Kvinner med milde former for denne tilstanden kan ikke kreve medisinsk behandling. Legen kan anbefale behandlingsalternativer hvis symptomene forstyrrer daglige aktiviteter.

Behandlingene som er rettet mot å redusere symptomene på adenomi-produktene, inkluderer følgende:

Anti-inflammatoriske stoffer

Et eksempel er L’ibuprofen. Disse stoffene kan bidra til å redusere blodstrømmen under syklusen, som lindrer alvorlige kramper på samme tid. De Mayo Clinic Anbefaler å starte to eller tre-dagers antiinflammatoriske stoffer før syklusen starter og fortsetter å ta den under syklusen. Du bør ikke bruke disse stoffene hvis du er gravid.

Hormonelle behandlinger

Disse inkluderer orale prevensjonsmidler (prevensjonspille), prevensjonsmidler basert på kun progestin (oral, injeksjon eller intrauterin enhet) og GnRH-analoger som LUPRON (Leuprolide). Hormonelle behandlinger kan bidra til å kontrollere østrogennivåene som kan bidra til symptomene. Intrauterine enheter, som Mirena, kan vare opptil fem år.

Endometrial ablation

Dette innebærer teknikker for å fjerne eller ødelegge endometriumet (uterinhulebelegget). Det er en poliklinisk prosedyre med en kort gjenopprettingstid. Imidlertid kan denne prosedyren ikke fungere for alle, siden adenomying ofte invaderer muskler mer dypt.

Embolisering av # 8217; uterinarterien

Dette er en prosedyre som forhindrer visse arterier i å levere blod alle «8217;. Med tilstrømningen av blod avbrutt, adenomi vitner smalner. L’embolisering av livmorarterien brukes vanligvis til å behandle en annen tilstand, kalt uterinfibroider. Prosedyren utføres på et sykehus. Det innebærer vanligvis overnatting. Fordi det er minimalt invasivt, unngår dannelsen av arr i # 8217; livmor.

Fokusert ultralydkirurgi drevet av MR (MRGFUS)

MrGfus bruker høy intensitetsbølger fokusert på presisjon for å skape varme og ødelegge det målrettede stoffet. Varmen overvåkes ved hjelp av MR-bilder i sanntid. utdanning De viste at denne prosedyren vellykket gir lettelse fra symptomer. Imidlertid er det behov for videre studier.

Hysterektomi

L’eneste måte å kurere helt denne tilstanden er å gjennomgå en’hysterektomi. Dette innebærer fullstendig kirurgisk fjerning av livmor;. Det regnes som en viktig operasjon og brukes kun i de mest alvorlige tilfellene og hos kvinner som ikke har til hensikt å ha andre barn. Eggstokkene dine påvirker ikke adenomi og # 8217; de kan bli igjen i kroppen din.

Potensielle komplikasjoner av adenomytere

Adenomying er ikke nødvendigvis skadelig. Imidlertid kan symptomene påvirke livsstilen negativt. Noen mennesker har en «8217; overdreven blødning og bekkenpine som kan hindre dem i å utføre normale aktiviteter som samleie.

Kvinner med adenomytere driver større risiko for anemi. L’anemi er en tilstand som ofte forårsakes av jernmangel. Uten nok jern, kan kroppen ikke produsere ganske røde blodlegemer for å bære oksygen til kroppsvev. Dette kan forårsake tretthet, svimmelhet og dårlig humør. Blodtapet forbundet med adenomytere kan redusere jernnivået i kroppen og bære anemi.

Tilstanden var også knyttet til angst, depresjon og irritabilitet.

Langsiktig prospekter

Adenomying er ikke farlig for livet. Mange behandlinger er tilgjengelige for å lindre symptomene. A’hysterektomi er den eneste behandlingen som helt kan eliminere dem. Imidlertid forsvinner tilstanden ofte alene etter overgangsalderen.

Adenomyens adenomi er ikke den samme av endometriosen. Denne tilstanden oppstår når endometrialvev er implantert all & uterus eksteriør;. Kvinner med adenomyose kan også ha eller utvikle endometriose.