Duodenal Cancer: Typer, symptomer og mer

Cos’det er duodenal kreft?

Duodenum er den første og den kortere delen av Dell ‘& # 8217; tynntarmen. Den ligger mellom magen og faste, den neste delen av tynntarmen din. Duodenum har formen på en hestesko og mottar mat delvis fordøyd av magen.

Dette organet spiller en nøkkelrolle i fordøyelsessystemet. Kjemiske sekresjoner og galle tømmes i tolvfingertarmen for å bryte ned mat forbi fra magen. Det er her at vitaminer og andre næringsstoffer begynner å absorbere i kroppen før maten går raskt.

Duodenal kreft, selv om det er sjeldent, kan påvirke denne fordøyelsesprosessen og hindre at kroppen absorberer mineralene som trengs for å fungere skikkelig.

Symptomer på duodenal kreft

Duodenal kreft er En sjelden form for kreft I mage-tarmkanalen. Når tumorceller begynner å danne i tolvfingertarmen, kan tumorer blokkere passasjen av mat gjennom fordøyelseskanalen.

Når maten ikke klarer å gå gjennom L’tynntarmen eller når kroppen ikke er i stand til å absorbere de nødvendige vitaminene, kan det oppstå en rekke symptomer:

 • Abdominal kramper
 • kvalme
 • forstoppelse
 • Han retched
 • sure oppstøt
 • Vekttap
 • avføring

I de fleste tilfeller vil symptomene på duodenal kreft vises i de påfølgende faser av sykdommen når svulsten har vokst nok til å blokkere passasjen av mat. På det tidspunktet kan du merke en abdominal masse.

Typer av duodenal kreft

Duodenal Cancer kan klassifiseres i fem hovedtyper:

Adenokarcinom Denne form for kreft påvirker kjertelceller som er ansvarlige for produksjon av fordøyelseskemikalier, slim og andre kroppsvæsker fra indre organer. Sarcoma En sarkom er en type ondartet svulst som danner i bein eller myke vev i kroppen som fett, blodårer og muskler.Lymfomathe type kreft oppstår i immunforsvaret.Gastrointestinale stromale tumor svulster fra denne form for kreft i veggene i mage-tarmkanalen (GI). De kan også spre seg til andre steder og kroppsorganer.

Diagnose av denne sykdommen

Diagnosen av duodenal kreft kan være vanskelig fordi symptomene oppstår i de påfølgende faser av sykdommen. Dette kan også gjøre behandling vanskelig.

Duodenal kreft kan diagnostiseres i fem forskjellige faser:

Stage 0 kreftceller er inneholdt i veggene i’organ 1 kreftceller er bare funnet i tolvfingertarmen og har ikke spredt seg til lymfeknutene trinn 2 kreft har vokst gjennom lagene på # 8217; tarmen opp til bindebeskyttelsen vev, til muskler og lymfeknuter Trinn 3 Tumorceller utvidet til naboorganer eller andre deler av’Penue fase 4 bøyle leveren eller bukspyttkjertelen.

Noen prosedyrer for å oppdage kreft i # 8217; tynntarmen inkluderer:

 • Test genererer detaljerte bilder av mage-tarmkanalen, for eksempel en magnetisk resonans eller en TC
 • Endoskopi, som består i # 8217; undersøke det indre av mage-tarmkanalen ved hjelp av et fleksibelt rør med et lite tilkoblet kamera
 • Fjerner en liten mengde stoff for analyse, kalt biopsi
 • Bary svelging, som er en røntgenprosedyre som undersøker den øvre mage-tarmkanalen

Behandling av duodenal kreft

Behandling for denne sjeldne kreften avhenger stort sett på scenen der den ble diagnostisert. Imidlertid er L’mer vanlig og effektiv behandlingsalternativ er kirurgi alene eller ledsaget av kjemoterapi, radioterapi eller begge deler.

Legene vil forsøke å fjerne svulster i tolvfingertarmen for å tillate passasje av mat fra magen. A’Annet kirurgisk alternativ er den whipple-prosedyren, som fjerner tolvfingertarmen, galleblæren og en del av bukspyttkjertelen.

A’alternativ til kirurgi er kjemoterapi for å ødelegge ondartede tumorceller. Denne metoden for behandling kan imidlertid forårsake en rekke bivirkninger, inkludert:

 • hårtap
 • kvalme
 • Han retched
 • utmattelse
 • Vekttap

Noen velger å delta i flere holistiske behandlinger, som ofte inkorporerer hjemmemedisiner og urter i sin daglige rutine. Noen urtemedisiner kan hjelpe deg med å minimere kreftformige svulster og forbedre irriterende symptomer. Snakk med legen din hvis du vil prøve å bruke disse behandlingene. De kunne ha forslag til å prøve eller tvile på reaksjoner som kan oppstå med stoffene du antar.

Utsikter for duodenal kreft

Duodenal Cancer påvirker den første delen av Wall Typesens første del. Det kan være farlig for livet hvis det ikke er behandlet. Fordi det er så sjeldent, er søket fortsatt i gang for å finne mer effektive behandlinger og måter å oppdage kreft først.

Duodenal kreft kan være vanskelig å behandle fordi symptomene oppstår senere i sykdommen. Hvis familien din har en historie med kreft, eller hvis du begynner å vise uregelmessige symptomer, kan du gå til legen din. Tidlig diagnose kan gi den beste muligheten til å behandle og eliminere kreft.