Hvordan tamme min crespo hjalp meg til å takle kreft

Mitt selvbilde kom fra håret mitt, ikke fra brystet mitt.

Del på Pinterest

Jeg var foran badet speilet, klar til å starte mitt oppdrag.

Bevæpnet med det minste røykejernet i verden, en rund børste og et utvalg av balsammer og kremer, lanserte jeg meg selv i en episk kamp med den ville massen av korte krøller og pannekaker som spire fra hodebunnen min.

Mitt mål var klart: disse opprørsgraidene måtte bli fudged for å sende dem.

Jeg har ikke alltid hatt krøllete hår. For mye av livet mitt hadde jeg lang og litt bølget hår jeg elsket. Alt har forandret seg noen måneder før når, All’Alder 37, fant jeg et brystnodul og jeg ble diagnostisert med et invasivt duktal karsinom i trinn 2.

Videre var jeg positiv til mutasjonen av BRCA2-genet. Dette er det som forårsaket brystkreft for å ta foten i en så ung alder. Han satte meg også i fare for andre svulster, inkludert eggstokk, peritoneal og bukspyttkjertelen.

Så har et grusomt kjemoterapi regime kommet som fikk meg til å miste mitt elskede hår, etterfulgt av et bilateralt regime mastektomi med utvinning og rekonstruksjon av lymfeknuter.

Kort tid etter lærte jeg at kreften min hadde fullstendig reagert på behandling, og jeg mottok den strålende diagnosen av & # 8220; ingen sykdomstest & # 8221;.

Selv om dette var det beste mulige resultatet, fant jeg det som gikk videre etter at kampen min mot kreft er nesten like vanskelig som behandlingen.

Alle andre syntes å trekke et sukk av lettelse, men jeg var fortsatt engstelig og redd. Hver tett enn ryggsmerter, hodepine eller hoste gjorde meg til å snu til spiral, skremt at kreft var tilbake eller utbredt til bein, hjerne eller lunge.

Jeg var på utkikk etter Google Symptomer nesten hver dag, og prøvde å avlaste min frykt for at det jeg prøvde var mer enn bare en daglig smerte. Alt jeg gjorde var redd enda mer med de forferdelige mulighetene.

Det viser seg at dette er en felles opplevelse, men ofte oversett, for kreftoverlevende.

& # 8220; Når behandlingen din er over, er din erfaring absolutt ikke ferdig og sier Dr.SSA Marisa Weiss, bryst onkolog, medisinsk direktør og grunnlegger av Brystkreft.org, En ideell organisasjon som gir informasjon og støtte for brystkreft.

«De fleste ser brystkreft som et fjell for å skalere og overvinne raskt, og alle tenker og forventer at du kommer tilbake til det normale, og du nei. Depresjon er like vanlig på slutten av behandlingen, da det er alt «8217, sier Weiss.

I en ny kropp

Jeg var ikke bare sliter mentalt. Kom til vilkår med min nye post-kreft kroppen viste seg for å være like utfordrende.

Selv om jeg umiddelbart hadde en rekonstruksjon etter mastektomi, virket brystet mitt, og jeg følte meg ikke en gang. Nå var de groumosi og ufølsom på grunn av intervensjonen.

Busten min var dekket med arr, fra kaninens røde kutt under min klaver hvor min kjemiske dør hadde blitt satt inn på begge sider av magen min hvor postkirugiske utslippene ble hengt opp en gang.

Så C’de var hår.

Da min skallede hodebunn begynte å spire et tynt lag av myke hår, ble jeg elektrifisert. Å miste håret var nesten vanskeligere for meg som mistet hennes bryster i sin naturlige tilstand; Jeg strakte mye mer bilde enn meg fra håret mitt som fra brystet mitt.

Før kreft. Bilder via Jennifer Brutle

Det jeg i utgangspunktet ikke forstod var hvordan kjemo ville ha forandret håret mitt.

Når disse spirene begynte å tykkere og forlenge, ble de tette og grove krøller ofte angitt som & # 8220;Chemo krøller& # 8220; i kreftfellesskapet. Dette håret som jeg hadde forventet så lenge hadde ingenting å gjøre med flettene jeg hadde før kreft.

«Mange mennesker som har opplevd denne situasjonen, føles som skadede varer. Hårtap er dypt sjokkerende og brystforandringen eller tapet, så vel som passasjen for mange mennesker til overgangsalderen på grunn av behandling eller fjerning av eggstokkene & # 8211; Og den eneste kunnskapen om å være en person som hadde kreft? Endre måten du ser verden og din kropp på, sier Weiss.

Mens jeg prøvde å forme mitt nylig voksne hår, lærte jeg at alle teknikkene som fungerte på min gamle mindre krøllete mane, ikke lenger ble brukt. L’tørking og børsting har forvandlet det til et puffy rot.

Selv mitt lille jern, kjøpt med håp om å være i stand til å klare mine still tråder, kunne ikke konkurrere med disse krøllene. Jeg innså at jeg måtte helt revidere min tilnærming og endre teknikken min for å tilpasse den til håret jeg hadde nå, ikke håret jeg hadde før kreft.

Etter kreft.

Fungerer med det du har

I stedet for å bekjempe krøller, trengte jeg å jobbe med dem, tilpasse seg deres behov og akseptere dem.

Jeg begynte å be om råd til krøllete venner og søkte på Pinterest hvordan å gjøre det for anti-crespo. Jeg har investert i noen fantasifulle produkter designet spesielt for krøllete hår, og jeg forlot hårføner og tallerkenen for luften og scrunching;.

Da jeg gjorde disse endringene, skjønte jeg noe. Håret mitt var ikke det eneste som ble rammet av kreft og # 8211; praktisk talt alt har endret seg etter min erfaring med sykdommen.

Jeg har hørt en ny følelse av frykt og angst for døden som har farget slik jeg så verden og til og med limt meg i lykkelige øyeblikk.

Jeg var ikke lenger den samme personen, kroppen eller sinnet, og jeg trengte å tilpasse seg den nye meg på samme måte som jeg ville akseptere mitt krøllete hår.

Akkurat som jeg hadde prøvd nye verktøy for å tømme mine crestiske rikdom, trengte jeg å finne forskjellige måter å behandle det jeg hadde gått på. Jeg var motvillig til å be om hjelp, fast bestemt på å enkelt administrere min angst etter kreft og kroppsproblemer alene.

Det er det jeg alltid har gjort i fortiden. Til slutt innså jeg at, akkurat som med den lille hårplaten, brukte jeg feil verktøy for å løse problemet mitt.

Jeg begynte å se en terapeut spesialisert seg på # 8217; hjelpe kreftpasienter bla i livet etter sykdommen. Jeg lærte nye coping teknikker, som meditasjon for å rolige engstelige tanker.

Selv om jeg i utgangspunktet var irritert all’ideen om å legge til en og en annen pille til mitt daglige regime, begynte jeg å ta medisiner for følelsene som terapi og meditasjon ikke kunne.

Jeg visste at jeg måtte gjøre noe for å lindre den undertrykkende frykten for gjentakelse som hadde blitt en seriøs omveltning i mitt liv.

Akkurat som håret mitt, er mentaliteten min på etterkreft et arbeid pågår. Det er dager da jeg fortsatt kjemper med angst og frykt, akkurat som det er tider der mitt ikke-samarbeidende hår er feid under en lue.

I begge tilfeller vet jeg at med de riktige verktøyene og en liten hjelp, kunne jeg tilpasse seg den nye, akseptere og blomstre. Og jeg skjønte at lidelse i stillhet med min angst hadde så mye mening å anvende mine tidligere glatte hårteknikker på mine knapt krøllete tråder.

Lær å akseptere at livet mitt hadde endret seg & # 8211; Jeg hadde endret seg & # 8211; Det var et flott skritt mot forskning, ikke bare en ny følelse av normalitet etter kreft, men også av den typen glade og fornøyde liv som jeg trodde jeg var tapt for alltid på grunn av sykdommen.

Ja, ingenting er det samme. Men til slutt skjønte jeg at det er greit.

Jennifer Bringle skrev for glamour, god housekeeping og foreldre, blant annet salgssteder. Han jobber med en Memoir-bok på sin etterkreftopplevelse. Følg den opp Twitter Og Instagram.