Hvordan stoppe svapare: 9 trinn for suksess

Del på Pinterest

Hvis du har tatt nikotin Svapo vanen, kan du revurdere ting mellom forholdene mellom lunge Svapos lesjoner, hvorav noen er i fare for livet.

Eller kanskje du vil unngå noen av de andre negative helseeffektene forbundet med Svapo.

Uansett hva du har grunnen til, har vi forslag og strategier for å hjelpe deg med å stoppe.

Først av alt identifiserer det grunnen til at du vil stoppe

Hvis du ikke allerede gjør det, gi deg en liten bit & # 8216; av tid til å tenke på hva som motiverer deg til å stoppe. Dette er et første viktig skritt. Å bestemme disse grunnene kan øke sjansene for suksess.

En viktig grunn til å slutte å røyke kan være bekymret for mulige effekter på SVAPOs helse. Fordi elektroniske sigaretter fortsatt er ganske nye, bestemte medisinske eksperter ikke helt effekten på kort og langsiktig helse.

Imidlertid eksisterer eksisterende forskningsmessige kjemikalier til elektroniske sigaretter til:

Hvis helsemessige grunner ikke er en stor motivasjon, kan du også tenke på:

 • Pengene du vil spare ved å stoppe
 • Beskytt dine kjære og kjæledyr mot passiv røyking
 • Friheten ikke å føle seg rørt når du ikke kan unnslippe, som en lang flytur

Ikke c’har rett eller feil grunn til å slutte. Det handler om å forstå hva som er mer for deg.

Tenk på timingen

Når du har en’klar ide om hvorfor du vil stoppe, er du klar for neste trinn: Velg en startdato (eller en utgivelsesdato, hvis du skal gå til Tyrkia).

Slutte å røyke kan være vanskelig, så vurder å velge en tid når du ikke vil bli utsatt for et sterkt ekstra stress. Med andre ord, halvparten av den siste uken eller dagen før din årlige gjennomgang, kan ikke være de ideelle datoene.

Når det er sagt, er det ikke alltid mulig å forutsi når livet vil være utfordrende eller komplisert.

Når du forplikter deg til å slutte, kan du starte hver gang du vil. Husk at du kanskje trenger en liten ekstra støtte i stressperioder. Det er normalt og ikke C’Det er ingenting å skamme seg.

Noen mennesker finner nyttige å velge en dag med en viss betydning. Hvis bursdagen din eller en annen dag du liker å huske, nærmer du deg, avslutter eller rundt den dagen, kan det gjøre det enda mer signifikant.

Planlegg på forhånd

Ideelt sett, prøv å sette inn en dato som er minst en uke så langt å ha tid til å:

 • Identifiser noen alternative håndteringsfunksjoner
 • Fortell dine kjære og spør supporten
 • Bli kvitt SVAPO-produkter
 • Kjøp tyggegummi, harde candies, tannpirkere og andre ting du kan bruke til å bekjempe ønsket om Svapo
 • Snakk med en terapeut eller gjennomgang Online ressurser
 • utøves for å slutte å gjøre en & # 8220; testtur & # 8221; en eller to dager om gangen

Forbedre motivasjonen din ved å se på datoen på kalenderen din, dedikere en spesiell side i agendaen din eller gi deg noe på den dagen, som en middag ute eller en film du ønsket å se.

Kaldt Tyrkia vs Stopp gradvis: det er bedre?

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at metoden & # 8220; kaldt Tyrkia & # 8221; eller stoppe svapare på en gang, kan være den mest effektive måten å stoppe for noen mennesker.

I henhold til resultatene av a 2016 studio som undersøkte 697 sigarettrøykere, de som har stoppet kaldt kalkun, var mer sannsynlig å være rad på punktet 4 uker sammenlignet med de som har sluttet seg gradvis. Det samme var gyldig for oppfølging av 8 uker og 6 måneder.

TIL 2019 Gjennomgang av tre randomiserte kontrollerte studier (betraktet «8221; av forskning) har også funnet tester som tyder på at folk som plutselig har stoppet de var mer sannsynlig å slutte med suksess fra de som prøvde å stoppe gradvis å redusere.

Når det er sagt, slutte å gradvis fortsatt jobbe for noen mennesker. Hvis du bestemmer deg for å følge denne veien, husk å holde ditt endelige mål å helt stoppe i sikte.

Anser erstatningen av nikotin (nei, det er ikke en idiot)

Det er verdt å gjenta det: slutte å røyke kan være veldig vanskelig, spesielt hvis du ikke har mye støtte. Så C’er hele utgaven av tilbaketrekking, som kan være ganske ubehagelig.

Nikotin erstatning terapi & # 8211; nikotin patcher, tygge dekk, pads, sprayer og inhalatorer & # 8211; kan hjelpe noen mennesker. Disse produktene gir nikotin til en konstant dose, for å unngå nikotinløpet som er oppnådd fra SVAPO mens man oppnår lettelse fra avholdenhetssymptomene.

Legen din eller apoteket kan hjelpe deg med å finne den rette dosen. Noen produkter til SVAPO gir mer nikotin av sigaretter, så du må kanskje starte NRT til en høyere dosering enn når tradisjonelle sigaretter røkt.

Eksperter anbefale Starter nrt dagen du stopper svapo. Husk bare at NRT ikke hjelper deg med å møte følelsesmessige Svapo-utløsere, så snakk med en terapeut eller få støtte fra et program for å slutte, er alltid en god ide.

Husk at NRT ikke anbefales hvis du fortsatt bruker noen form for tobakk sammen med SVAPO.

Og sigaretter?

Etter å ha hørt om de lunge lesjonene som er forbundet med SVAPO, kastet du bort SVAPO-utstyret, og du har bestemt deg for å gi opp. Men ønskene og avholdningen kan gjøre det vanskelig å forbli trofast mot din beslutning.

Gi alle ukjente på SVAPO, overgangen til sigaretter kan virke som et tryggere alternativ. Det er ikke så enkelt, skjønt. Tilbake til sigaretter kan redusere risikoen for sykdommer knyttet til SVAPO, men du vil fortsette å:

 • Møte muligheten for nikotinavhengighet
 • Øk risikoen for andre alvorlige helseeffekter, inkludert lunge, kreft og dødsykdommer

Identifiser dine viktigste utløsende faktorer

Før vi starter avbruddsprosessen, anbefaler vi også å identifisere utløsningsfaktorene: Signalene som får deg til å svapo. Disse kan være fysiske, sosiale eller følelsesmessige.

Trigger varierer fra person til person, men vanlige inkluderer:

 • Følelser som stress, kjedsomhet eller ensomhet
 • Gjør noe som kobler deg til SVAPO, hvordan du går ut med venner som vapake eller ta en pause på jobben
 • Se andre mennesker som vapan
 • Manifering symptomer på avholdenhet

Modellene i din bruk og følelser som gjør det løsnet bruken, er gode ting å være klar over når du vurderer forholdet ditt med en gitt substans eller du prøver å gjøre endringer, ifølge Egel.

Vær oppmerksom på potensielle utløsende faktorer Når du forventer å avslutte, kan du hjelpe deg med å utvikle en strategi for å unngå dem eller håndtere dem.

Hvis dine favoritt venner, for eksempel, kan du ha flere problemer med å stoppe hvis du bruker mye tid med dem, men ikke å vurdere hvordan du kan ta fristelsen til å rømme med dem.

Å anerkjenne følelser som utløser impulser av SVAPO, kan hjelpe deg med å gjøre mer produktive skritt for å håndtere de følelsene, hvordan du snakker med dine kjære eller skriver om dem.

Ha en strategi for avholdenhet og cravings

En gang stoppet, kan den første uken (eller to eller tre) være litt & # 8216; hardt.

Du kan oppleve en kombinasjon av:

Som en del av tilbaketrekningen, vil du sannsynligvis også prøve blader eller et sterkt behov for å svaple.

Forbered en liste over ting du kan gjøre for å møte et ønske om øyeblikket, for eksempel:

 • Øv dyp pusting
 • Prøver en kort meditasjon
 • Ta en kort spasertur eller gå ut for å endre landskap
 • tekstmelding Slutte å røyke programmet
 • Spille eller løse et krasj eller numerisk puslespill

Ta vare på fysiske behov som sult og tørst spise balansert mat og gjenværende hydrert kan også hjelpe deg med å håndtere trang med mer suksess.

La de som er nær deg med din plan

Det er normalt å føle seg litt og # 8216; nervøs i å fortelle sine kjære at du har tenkt å stoppe Svapo. Dette gjelder spesielt hvis du ikke vil at de skal tenke at du dømmer dem for å fortsette til Svapo. Du kan spørre deg om du også skal fortelle ham.

Det er viktig å ha denne samtalen, men selv om det virker som det kan være vanskelig.

Venner og familie som vet at du stopper, kan tilby oppmuntring. Deres støtte kan gjøre det lettere å ta opp suspensjonsperioden.

Del din beslutning Åpner også døren til en samtale på grensene dine.

Du kan for eksempel:

 • Be venner om ikke å rømme rundt deg
 • La vennene dine vite at du vil unngå stedene hvor de vapalfolkene

Din beslutning om å stoppe svapare er bare din. Du kan vise respekt for vennens valg ved å konsentrere seg utelukkende på din erfaring når du snakker om å slutte:

 • & # 8220; Jeg vil ikke bli en nikotinavhengig.& # 8221;
 • & # 8220; Jeg kan ikke fange pusten din.& # 8221;
 • & # 8220; Jeg er bekymret for denne stygge hosten.& # 8221;

Noen mennesker vil nok være mindre gunstige enn andre. Hvis dette skjer, kan du prøve å bekrefte grensene dine igjen og deretter ta litt og # 8216; tid vekk fra forholdet.

Egel forklarer at når det bringer en viktig endring i livsstilen, hvordan å stoppe Svapare, må du kanskje begrense noen relasjoner for å ære din beslutning om å forlate nikotin.

Alle har en situasjon og unike behov og sier, men en stor del av gjenopprettingsprosessen er å ha en sosial sirkel som støtter ditt valg & # 8221;.

Vet at du sannsynligvis vil ha noen feil, og okay

Ifølge L’American Cancer Society, bare en liten prosentandel av mennesker & # 8211; mellom 4 og 7 prosent & # 8211; Vellykket slutte i et gitt forsøk uten narkotika eller annen støtte.

Med andre ord, feilene er svært vanlige, spesielt hvis du ikke bruker NRT, eller du har ikke et sterkt støttesystem. Hvis du ender med Svapo igjen, prøv å ikke gi deg en vridd tråd.

Heller enn:

 • Husk deg selv hvor langt du har kommet. Enten det er 1, 10 eller 40 dager uten en Svaple, er du fortsatt på vei til suksess.
 • Tilbake på hesteryggen. Lær deg å stoppe igjen kan holde motivasjonen sterk. Også minne deg selv hvorfor du vil stoppe kan være D’hjelp.
 • Gjennomgå dine håndteringsstrategier. Hvis noen strategier, som dyp pusting, synes ikke å hjelpe deg veldig mye, det er godt å forlate dem og prøve noe / # 8217; andre.
 • Rist rutinen din. Varierer din vanlige rutine kan hjelpe deg med å unngå situasjoner som gjør at du vil svaple.

Vurder ideen om å jobbe med en profesjonell

Hvis du røyker, røyker du nikotin (eller noe annet stoff), trenger du ikke å gjøre det selv.

Medisinsk assistanse

Hvis du vurderer NRT, er det tilrådelig å snakke med en helsepersonell for å finne den rette dosen. De kan også hjelpe deg med å håndtere fysiske symptomer, gi forslag til suksess og komme i kontakt med ressurser for å slutte å røyke.

Noen reseptbelagte legemidler, inkludert bupropion og vareniklin, kan også hjelpe folk å overvinne en alvorlig nikotinavholdenhet når NRT ikke er kuttet.

Følelsesmessig støtte

Terapi kan ha mange fordeler, spesielt når du har bakgrunnsproblemer du vil jobbe.

En terapeut kan hjelpe deg:

 • Identifisere potensielle grunner til å slutte å røyke
 • Utvikle håndteringsfunksjoner for å håndtere trangene
 • Utforsk nye vaner og atferd
 • Lær å håndtere følelser som bidrar til SVAPO

Du kan også prøve støtten som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, hvordan du kommer ut av servicelinjer (test 800-quit-nå) eller App for smarttelefonen.

Bunnlinjen

Stopp Svaple, eller et hvilket som helst produkt til nikotin, kan være tutt’annet enn lett. Men folk som etter hvert stopper, er generelt enige om at det var verdt det.

Husk at du aldri må stoppe alene. Å få en profesjonell støtte, øke sjansene dine for å slutte med hell.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.