Hvordan stoppe nesen Cola: 7 Husholdningsartikler Arbeid

Få en løpende nese

Cola nesen skjer med oss ​​alle, en tilstand vi lett kan møte hjemme.

Det er noen grunner til at du kan ha nesen som kjører. Den vanligste er en viral brystinfeksjon, generelt forkjølelse.

I andre tilfeller kan cola nesen skyldes allergi, høen kald eller andre årsaker.

Stopp nesen som går med hjemmelagde rettsmidler

Hvis du foretrekker å bruke naturlige rettsmidler, er det mange alternativer som kan hjelpe deg. Utforsk følgende hjemmebehandlinger for å se om det fungerer for deg og din cola nese.

1. Drikke mange væsker

Drikke væsker og holde seg hydrert når du har å gjøre med Cola-nesen, kan være nyttig hvis du også har nasal overbelastningssymptomer.

Dette sikrer at slimet i brystene bryter mot en konsistens som kjører og er lett å utvise. Ellers kan det være tett og klebrig, noe som fryser nesen fritt.

Unngå drinker som dehydrerer i stedet for å hydrere. Dette inkluderer drinker som kaffe og alkoholholdige drikker.

2. Varm te

D’Andre deler, varme drikker som te kan noen ganger være mer nyttig enn kalde. Dette skyldes deres varme og damp, som bidrar til å åpne og decongest luftveiene.

Noen te kan holde urter som er decongestant blid. Søkete som inneholder antiinflammatoriske og antihistamin urter, som kamille, ingefær, mynte eller nettle.

Forbered en kopp varm urtete (helst uten koffein) og inspirerer dampen før du drikker. Sår halsen følger ofte nesen som Cola: Drikker en varm urtete kan også bidra til å berolige ondt i halsen.

3. Ansiktsdamp

Det har vist seg at den varme dampen inhalasjonen bidrar til å ta vare på den løpende nesen. EN 2015 Studio Personer med forkjølelse har vist at dampinnåndingen var ganske effektiv. Redusert gjenopprettingstid fra sykdommen på omtrent en uke i forhold til # 8217; fravær av dampinhalasjon.

I tillegg til å inhalere damp fra en kopp varm te, prøv en damp for ansiktet. Det er hvordan:

 • Varm rent vann i en ren panne på ovnen. Lei det nok til å lage damp – ikke kok det.
 • Sett ansiktet ditt over damp i 20-30 minutter om gangen. Gjør dype puste gjennom nesen. Gjør pauser hvis ansiktet ditt blir for varmt.
 • Senere blåser nesen for å bli kvitt slimet.
 • Hvis du ønsker, legg til noen dråper essensielle oljer decongestanti alle’ansikts dampvann. Omtrent to dråper for OZ D & # 8217 er tilstrekkelig;.

  Eukalyptusoljer, peppermynte, furu, rosmarin, salvie, grønn mynte, melaleuca (melaleuca) og timian er gode alternativer. Forbindelsene av disse plantene (som Menthol og Timol) finnes også i mange benk-toppdekstranter.

  Hvis du ikke har disse essensielle oljene, bruk disse urter i en tørr form i stedet. Slå ansiktsdampen din til en urtete og inhalske damper: Du vil få fordelene selv.

  Finn forretters kit av essensielle oljer på nettet.

  4. Varm dusj

  Du trenger en rask lettelse? Prøv en varm dusj. Akkurat som en varm te eller en damp til ansiktet, kan sprayen for dusjen bidra til å lindre nesen lukket og den cola.

  Plasser ansiktet og brystene direkte i dampen og sprutene i dusjen for å få de beste resultatene.

  5. jeg kan ikke

  L’bruk av et pent fartøy for nesen vanning (også kalt nesevask) er en vanlig tilnærming til brystproblemer. Dette inkluderer problemer med å kjøre nese og ubehag.

  Nettruppene er små beholdere som ligner på tekanner med en tut. Legg til en varm saltvann eller saltvann til potten. Så bruk potten til å helle løsningen gjennom en nesebor og utenfor # 8217;. Dette skylles brystene dine ganske dypt.

  Kjøp et kit av Neti Pot på apoteket, butikken eller på nettet. Pass på at du følger instruksjonene for din Neti Pot. Feil bruk av nettfartøyene kan, men sjelden, forverres nesen som kjører eller forårsaker brystinfeksjoner.

  Pass på at du bruker sterilt og destillert vann i stedet for vann fra springen.

  6. Spis krydret mat

  Krydret mat kan gjøre en rennende nese verre. Men hvis du også har nasal overbelastnings symptomer, kan spise krydret mat være D’hjelp.

  Hvis du kan tolerere en fin varm & # 8216; mat i maten, prøv det. Hvis du ikke er vant til den krydrede, kan du prøve alt & # 8216; av krydret krydder for å se om det hjelper.

  Krydret krydder som cayenne pepper, spøkelse pepper, habanero, wasabi, pepperrot eller ingefær er gode alternativer. Disse krydderene, i tillegg til å skape en følelse av varme når de blir spist, utvider passasjer i kroppen og kan lindre brystproblemer.

  7. Capsaicin

  Capsaicin er kjemikaliet som gjør paprika krydret. Det har blitt brukt til å behandle smerte i nerver og psoriasis, men hvis det gjelder på nesen, kan det hjelpe deg med en cola nese forårsaket av overbelastning.

  Flere studier De fant at capsaicin er mer effektivt i å behandle nesen som cola sammenlignet med budsonide counter medisinen.

  Bunnlinjen

  Det er mange hjemme rettsmidler som du kan prøve å få lettelse fra løpende nese uten å bruke narkotika.

  Ingen av disse rettsmidler er designet for å faktisk behandle eller helt eliminere årsakene i bunnen av Cola-nesen, det vil si forkjølelse, virusinfeksjoner eller allergier.

  Disse tilnærmingene vil bare gi deg lettelse. Pass på at du ser etter en mer direkte behandling hvis du lider av kulde, virus og allergier.