8 gode øvelser for COPD: Hva er det beste for deg?

Beskrivelse

Åndedrettsproblemer kan få folk til å føle seg med kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) for ikke å kunne trene. Men legen kan oppmuntre til fysisk aktivitet, da det kan forbedre mangelen på pust og andre KOL-symptomer.

L’Inaktivitet kan derimot forårsake en nedgang i kardiovaskulær funksjon og muskelmasse. Over tid kan du finne deg selv mer og mer pustløs hver gang du trener.

Som et resultat kan vanlige aktiviteter som å rense huset eller leke med barn forårsake hoste og hissende pust. Dette kan påvirke livskvaliteten, noe som medfører stadig betent oppføringer, tap av uavhengighet og til og med depresjon.

Hvordan hjelper deg med å håndtere KOL-symptomer

L’Øvelse kan ikke omverge lungeskade, men kan forbedre din fysiske styrke og styrke åndedrettsmuskulaturen. Dette kan hjelpe deg å føle deg bedre fysisk og mentalt, og du vil kunne delta i flere aktiviteter uten å miste pusten eller trøtt.

Det tar tid å utvikle kardiovaskulær motstand og styrke respiratoriske muskler. Det er viktig å være konsistent og etablere en vanlig treningsrutine.

Noen mennesker begår feilen for å avbryte treningsøktene når de puster bedre. Hvis du kommer tilbake til inaktiviteten, vil mangelen på pusten trolig komme tilbake.

De beste øvelsene for COPD

Før du starter ny type trening, må du kontrollere legen din. Hvis du lider av moderat til alvorlig KOL, kan legen din først lede deg til Pulmonal rehabiliteringsprogram.

Også, hvis du bruker oksygen, kan legen din tilby instruksjoner om hvordan du øker hastigheten på oksygenstrømmen under treningsøktene for å sikre at kroppen din mottar nok oksygen.

Før du starter et treningsprogram, er det nyttig å øve pusteøvelser for folk som bor med KOL. Fakta regelmessig, de kan bidra til å gjøre den fysiske innsatsen enklere og mer komfortabel.

Velg deretter et par typer øvelser eller aktiviteter du virkelig liker. Finn en trening følgesvenn som du møter regelmessig. Dette vil gjøre en stor forskjell i din evne til å beholde den.

Gode ​​valg for personer med KOL inkluderer aerobic eller kardiovaskulære øvelser, samt motstand mot overkroppen eller vektopplæringen for å styrke hjertet, lunger og omgivende respiratoriske muskler.

Følgende er åtte typer øvelser som er gode alternativer for personer med KOL:

 • Stående
 • jogge
 • hoppetau
 • sykling
 • skøyter
 • Lav effekt aerobic
 • jeg svømmer
 • Motstandsøkt (med håndvekter eller bånd)

Alltid oppvarmet og strekker seg før trent og deretter oppdatert. Dette reduserer stress om hjerte, muskler og ledd.

Start sakte og gradvis øker L’intensitet og varighet av treningsøktene dine. Du kan starte med L’å jobbe opptil 30 minutter, fire ganger i uken.

Anslått oppfattet innsats skala (RPE)

RPE-skalaen er utformet for å måle intensiteten av øvelsen din. Det er en enkel måte å evaluere vanskelighetsnivået på for en bestemt fysisk aktivitet. Dette kan hjelpe deg med å overvåke innsatsen din, bo i det trygge området og overvåke dine forbedringer.

COS’er KOL?

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) refererer til en gruppe progressive lungesykdommer som blokkerer luftstrømmen og gjør pusten vanskelig. Disse lunge sykdommene inkluderer:

 • Emphysema
 • kronisk bronkitt
 • Ikke-reversibel ildfast astma

Symptomene på COPD inkluderer kortpustethet, hyppig hoste og en følelse av undertrykkelse til brystet. I følge KOL-grunnlaget, Denne tilstanden påvirker rundt 30 millioner mennesker i USA.

KOL-stoffer

Når COPD har blitt diagnostisert, vil du sannsynligvis ta reseptbelagte legemidler for å kontrollere symptomer og forbedre pusten. Ulike typer medisiner kan foreskrives, for eksempel piller, bronkodilatorer og kortikosteroider inhalatorer.

Disse stoffene bidrar til å slappe av muskler rundt luftveien og redusere betennelse. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din, kan du trenge oksygenbehandling for å sikre at det er nok oksygen i blodet.

Risikofaktorer for KOL

Så langt som 90 prosent BPCO-tilfeller er forårsaket av sigarettrøyk. Men enda andre faktorer kan spille en rolle.

Selv L’langsiktig eksponering for visse typer støv, kjemikalier og røyk (ofte på arbeidsplassen) kan øke risikoen.

KOL kan også utvikle seg hos mennesker som aldri har røkt eller har blitt utsatt for forurensende stoffer. Sykdommen kan utvikle seg hvis du har mangel på et bestemt protein i blodet. Hvis kroppen din mangler dette proteinet, kan hvite blodlegemer angripe lungene, noe som forårsaker lungeskader.

Ta ut mat

Den rette øvelsen kan bidra til å forbedre KOL-symptomer og livskvalitet. Men snakk med legen din før du starter en ny rutinemessig øvelse. De kan gi deg spesifikk informasjon om hvordan du trygt trening basert på din individuelle helseprofil.

Du bør sikte på å opprettholde hjertefrekvensen 50-80 prosent av maksimal hjertefrekvens (som er 220 minus din alder) under treningen. Dette kan være vanskelig for folk med KOL, men det bør fortsatt være et mål å jobbe med.

Det er aldri en dårlig ide for alle som overvåker hjertefrekvensen under treningen.