Hvordan snakke effektivt av smerte med legen din

Slik overbeviser det å overbevise leger om å ta smerte på alvor

Del på PinterestIllustrasjon av Alexis Lira

Jeg har ikke mange to-dagers minner brukt på sykehuset etter min dobbelmastektomi l’i fjor. Men en som skiller seg ut er at jeg gjentatte ganger beregner sykepleierne til å gjøre noe for min forverring, uutholdelig smerte.

Hver halvdel’Nå ba de meg om å evaluere min smerte på en skala fra 1 til 10. Etter å ha fortalt dem & # 8220; 7 & # 8221; Og ba om et stoff, ventet jeg mer enn en og # 8217; nå som noen ville ta meg.

Når en & # 8217 endelig er kommet, sykepleier, spurte jeg deg om det. Det han sa senere ville ha forfulgt meg i flere måneder:

& # 8220; Jeg trodde du sa at smerten din var bare en syv.& # 8221;

Bare en syv! & # 8220;, nå er de ni & # 8221;, jeg klarte å si.

På slutten kom stoffet. Men da det skjedde, hadde smerten min rømt kontrollen og det var ikke nok.

Min erfaring har vært uvanlig for mange verser og har skjedd etter en viktig operasjon. Men mange mennesker, spesielt de som håndterer kronisk smerte, sliter med å overbevise sine leger om å ta det på alvor, undersøke det og behandle det.

Jeg skrev denne veiledningen for å hjelpe deg med å forsvare deg selv når du snakker om smerte med legen din. Her er noen måter å gjøre disse samtalene enklere på:

1. Hold en dagbok av smerte

Nei, jeg mener ikke den rolige dagboken som du holdt som en tenåring. (Selv om de ikke er en dårlig ide.) En smerte dagbok er i utgangspunktet et symptomregister, men det viktigste symptomet du overvåker er smerten.

Smerternivåovervåking kan gi en nyttig kontekst til legen din, og hjelper den til å identifisere modeller og forstå hvordan smerten din påvirker livet ditt. Og hvis avtalen foregår på en dag når smerten er lav eller uten smerte, kan dagboken din vise legen din at smerte fortsatt er et problem, selv om du ikke uttrykker det i det øyeblikket.

Du kan holde en smerte dagbok på papir ved hjelp av et hvilket som helst antall forskjellige formater. Dette er et flott regneark som også inneholder nyttig informasjon om hvordan du identifiserer og registrerer smerte.

Du kan også bruke A’app. Apps kan sende varsler for å minne deg om å skrive inn en stemme. De kan også holde oversikt over maler for deg og eksportere dataene dine til et komfortabelt regneark for å bringe til legen din.

Prøv noen og se hvilken som fungerer best for deg!

2. Lær mer presise ord for å beskrive smerten din

Det kan være veldig vanskelig å finne språket for å beskrive fysiske opplevelser, og du vil sannsynligvis aldri finne et ord som synes å tilpasse seg perfekt. Men lærer mer om de forskjellige ordene som språket ditt har for smerte, kan hjelpe deg med å kommunisere mer effektivt. Det kan til og med hjelpe legen din diagnostisere årsaken til smerte.

Her er noen vanlige ord for å beskrive smerte. Legg merke til hvilken de resound med deg:

 • i smerte
 • Pungent
 • Fiery
 • krampe
 • kjedelig
 • gnaw
 • tung
 • krydret
 • penetrerende
 • klype
 • skarp
 • skudd
 • Motbydelig
 • sår
 • splitting
 • stabbing
 • konkurranse
 • prikking
 • pulsering

For flere ressurser på hvordan du kommuniserer med legen din følelsen av smerte, sjekk noen av forbindelsene nederst i denne artikkelen.

3. Forklarer nøyaktig hvordan smerten din begrenser livet ditt

Legene tar noen ganger smerten mer seriøst når de ser det som påvirker din evne til å jobbe, holde relasjoner, ta vare på deg selv eller ha en akseptabel livskvalitet.

Din smerte reduserer din evne til å fokusere på ting? Spill med barna dine? Kjør eller bruk offentlig transport? Du er sen på jobb fordi det gjør vondt, du kommer ut av sengen? Unngå å trene eller gå ut for å se venner?

Som du vet, hvis den ubehandlede alvorlige smerten har en innvirkning praktisk talt på alle deler av våre liv, uavhengig av kroppens deler som påvirker. Vi dekk lettere og bli sint raskere. Vi slutter å gjøre ting som å trene, lage mat og rengjøring, som trengs for helse og selvhjelp.

Hvis skjeene metafor resononerer med deg, kan du bruke den til å vise legen din, du må gjøre kompromisser hver dag når du bestemmer deg for å gjøre med dine begrensede skjeer: Dusj eller Klesvask? Gå på jobb eller være en forelder eller en forsiktig ektefelle? Ta en kort spasertur eller lag et sunt måltid?

Smerter er ikke bare en [8217; ubehagelig opplevelse. Fører til en kaskade med tvungen og kompromitterte valg som reduserer våre liv. Pass på at legen din vet det.

4. Forklar hva tallene på smerteskalaen betyr for deg

Du er sikkert kjent med skalaen som medisinske fagfolk bruker til å evaluere smerte. Bare evaluer smerten din fra 0 til 10, hvor 0 indikerer smerte og 10 & # 8220; den verste smerten Mulig & # 8221;.

Som mange leger og sykepleiere har understreket, har denne skalaen potensialet for misforståelser og fordommer for å krype. Som en person med livmor har jeg alltid følt at medisinske fagfolk ignorerer mine uttalelser om smerte fordi jeg aldri opplevde fødsel. & # 8211; Så hva skal jeg vite om Real Pain ™?

Åpenbart opplever alle fødsel og andre smertefulle ting annerledes, og du kan egentlig ikke sammenligne. Men dette er en kommentar som jeg har hørt så langt fra medisinske fagfolk og lekhet gjennom min voksenliv.

Hvis legen din bruker smerteskala, gi dem en kontekst på hva du mener når du bruker den til å beskrive hva du føler.

Av & # 8216; de er den verste smerten du noensinne har prøvd og hvordan sammenligninger med det. Forklar dem at du ikke nødvendigvis leter etter en & # 8220; 0 & # 8221; de forteller dem at terskelen din skal kunne håndtere smerte alene, uten narkotika eller bare med tylenol eller ibuprofen.

For eksempel, når jeg sier & # 8220; 5 & # 8221;, mener jeg vanligvis at det er der og distraherer, men det er ikke helt uhåndterlig. Når jeg sier & # 8220; 6 & # 8221;, jeg trenger definitivt en slags stoff. Men for å kunne jobbe mer eller mindre, bør det være & # 8220; 4 & # 8221; eller mindre.

5. Vær oppmerksom på potensielle fordommer og løft dem proaktivt

Hvis du er en kvinne, en transperson eller en farge eller hvis du har en funksjonshemming, en psykisk lidelse eller en type form som vurderes «8220; usunn & # 8221; I vårt samfunn kan du allerede være klar over det faktum at legene også er menneskelige.

Og mennesker har ofte forhindret holdninger som de kanskje ikke er klar over.

Folk med større kropper oppdager ofte at legene ignorerer symptomene sine, inkludert smerte, sier dem fra & # 8220; å miste vekt & # 8221;. Noen grupper av mennesker er stereotype som & # 8220; for mye dramatisk & # 8221; O & # 8220; Overfølsom & # 8221; Og deres smertestillende rapporter er noen ganger likviderte av leger som & # 8220; Hysterics & # 8221;.

Farge kvinner har spesielt gjort det Han kjempet for å gjenkjenne og behandle smerte fra leger, som nesten sikkert har å gjøre med vår nasjon Lang og skammelig arv av medisinsk misbruk og vold mot svarte, spesielt kvinner.

I 2017, A’bilde av en side av en populær sykepleie lærebok har blitt viral online. Du har kanskje sett det. Siden var tilsynelatende ment å lære sykepleie studenter på & # 8220; kulturelle forskjeller i smerte respons & # 8221; og inkluderte edelstener som & # 8220; jøder kan være vokal og be om hjelp & # 8221; og «svarte ofte en» -intensitet av større smerte enn andre kulturer «.

Selv om læreboken er revidert etter den offentlige protesten, var det en hard påminnelse for de av oss med kroniske helseproblemer at dette er den typen ting som våre leverandører blir undervist om oss.

Og # 8217; år senere, da jeg gjorde det Min post-kirurgiske traumatiske opplevelse, Disse setningene på jøder var aldri langt fra mine tanker.

Ikke nøl med å snakke med legen din om disse bekymringene proaktivt. Kan hjelpe deg med å sørge for at legen din er forpliktet til å gi god omsorg for alle sine pasienter.

Det kan også hjelpe leger til å kontrollere sine privilegier og fordommer, og det er en viktig påminnelse om leger som ennå ikke har jobbet gjennom sine skadelige holdninger som vi observerer, og at deres fordommer vil bli lagt merke til.

Du er velkommen til å bringe statistikk om medisinske resultater for folk som deg og spør legen din: «Hva du tror du gjør for å sikre at du ikke blir en av disse statistikkene?& # 8221; Ikke å overbevise dem bare for å ta deg seriøst, men overbeviser du om at de er.

6. Bringer noen til å støtte deg

Ha en venn, en partner eller et familiemedlem som kommer til avtale og # 8220; garantier & # 8221; Dine symptomer kan hjelpe hvis legen din er skeptisk, eller hvis du har en’høy smerte toleranse og ikke & # 8220; ser & # 8221; Syk som du egentlig er.

Siden en av smerten skalaer som leger som vanligvis bruker, er bokstavelig talt basert på ansiktsuttrykkene til pasientene for å evaluere deres nivå av smerte, ikke overraskende at folk som ikke bruker smerte i ansiktet, har flere problemer med å oppnå den omsorg de trenger.

Jeg kommer fra en lang slægt av folk som opplevde sin smerte & # 8211; Fysisk og følelsesmessig & # 8211; Med tålmodighet og stoicisme. Dette er hva du måtte gjøre i Sovjetunionen, hvorfra familien min kommer.

Jeg skjønte under behandling av kreft som leger og sykepleiere noen ganger egentlig ikke forstod det jeg lider fordi de ville forvente noen som rapporterte mine smertestillende nivåer selv gråt eller skrikende. Jeg er bare ikke den personen.

Jeg er den personen som, som et barn ved et uhell slått fingeren mot en tung dør, så på neglen som var raskt skjult og sa: «EH, det er veldig dårlig, jeg burde sette det under # 8217; kaldt vann. & # 8220;

Din backup følgesvenn bør være noen som er kjent med det du går gjennom og villig til å ringe deg hvis du minimerer symptomene dine og # 8211; noe som mange av oss gjør, ofte ufrivillig.

Inntil vårt medisinske system vil bli bedre i å gjenkjenne alles smerte, uavhengig av rase og kjønn, kan dette være en virkelig nyttig strategi.

Hvis du noen gang har følt håpløs for behandling av smerten din, forstår jeg det. Anch / # 8217; Jeg følte meg som dette.

Mest av grunnen til at jeg skriver dette er å sørge for at ingen burde bruke det jeg brukte. Og selv om det noen ganger kan virke uten håp, er det ikke.

Ingen bør leve med en undeclared smerte. Selv om ting er bedre på en eller annen måte for smertepasienter, har vi fortsatt en lang vei å gjøre.

Til da, diskutere smerte med legen din effektivt er en av de beste måtene å forsvare deg selv og sørge for at du får den omsorg du trenger, ikke bare for din smerte, men for din generelle helse.

Miri Mogilevsky Det er en forfatter, lærer og praktiserende terapeut i Columbus, Ohio. De har en grad i psykologi på Northwestern University og en mastergrad i sosiale tjenester på Columbia University. Jeg ble diagnostisert med brystkreft i stadion 2A i # 8217; oktober 2017 og fullførte behandlingen våren 2018. Miri har ca 25 forskjellige parykker fra deres dager med kjemo og nyter å distribuere dem strategisk. I tillegg til kreft, de også skrive mental helse, queer identitet, sex og tryggere samtykke og hagearbeid.