Hvordan opereres navlebrokk?

Når kan man løfte etter brokkoperasjon?

Etter operasjonen skal du unngå tunge løft i ca. 4-6 uker. Det anbefales at du starter med lett fysisk aktivitet så snart som mulig etter operasjonen.

Hvor lenge vondt etter brokkoperasjon?

Du må regne med en del smerter og litt stramming på operasjonsstedet de første dagene. Du vil få resept på smertestillende tabletter. De 2 første ukene etter operasjonen må du ta det litt med ro og unngå brå bevegelser, hoste og unngå tunge løft inntil 6 uker etter operasjon.

Når operere navlebrokk?

Dersom brokket ikke er gått tilbake innen seksårsalderen, kan vi vurdere operasjon – også av kosmetiske grunner. Voksne som får navlebrokk kan forsøke å presse tilbake utbukningen ved å trykke lett på den, men hvis det blir inneklemt, og må det opereres.

Hvordan trene etter brokkoperasjon?

Kirurgene sier et par måneder, men min kliniske erfaring tilsier at man skal være forsiktig med å trene situps, løfte ben når du ligger på gulvet, bære tungt, løfte store vekter osv, i nesten et halvt år, for å være sikker. Det betyr ikke at du ikke kan gå turer, mosjonere ellers og gjerne trene overkropp som vanlig!!

Kan man trene bort navlebrokk?

Trening kan hjelpe noe

Dog, i noen tilfeller med delte magemuskler, kan navlebrokk oppstå. Enkelte studier tyder på at trening kan hjelpe noe, men her er det viktig å få veiledning i forhold til hvilke øvelser som hjelper.

Hva er Gilmores Groin?

Selv om tilstanden betegnes som idrettsbrokk, så er det egentlig ikke noe brokk, men en skade på muskulaturen og bindevevet der dette fester seg på beinet i lysken. På engelsk har tilstanden fått navnet «Gilmore’s groin» etter kirurgen Jerry Gilmore som først beskrev syndromet i 1980.

Hva er Stomibrokk?

Hva er et brokk i stomiområdet? Et brokk i stomiområdet oppstår på grunn av en svakhet i bukveggen som gir en utposing av et organ eller en del av et organ (vanligvis tarmen). Svakheten er årsaken til at brokk i stomiområdet oppstår som en utbuling rundt stomien.

Hvor lenge blir man sykemeldt etter brokkoperasjon?

Etter operasjonen

Etter åpen operasjon kan det være behov for sykmelding opptil 10 dager dersom arbeidet er lett, opptil 4-6 uker for personer med tungt kroppsarbeid. Behovet for sykmelding vurderes individuelt.

Hva er tunge løft etter operasjon?

Sykmeldingingens lengde varierer mye med type arbeide. Personer med lett kontorarbeide kan begynne å arbeide etter 3-4 uker, mens kroppsarbeidere som skal løfte tungt må være sykmeldt opp mot 6 måneder. Tunge løft over 5-6 kg og samleie bør unngås den første tiden.

Hvor tungt kan man løfte etter operasjon?

Operasjonssåret tåler ikke full belastning før det er gått 6-8 uker. I denne tiden skal du gå ut av sengen slik du har lært på sykehuset. Du bør la være å sette deg i dype lenestoler, fordi det kan være vanskelig å komme opp igjen uten å belaste magen. Du må ikke løfte eller bære mer enn 2-4 kilo.

Kan brokk komme tilbake etter operasjon?

Noen får en oppsamling av væske under huden. Dette skjer hos 3 av 100 som gjennomgår åpen kirurgi, og hos dobbelt så mange etter kikkhullskirurgi. Det er også en liten risiko for at et nytt brokk dannes etter operasjonen. I tilfelle kan man opereres om igjen.