Hvordan holde føttene sunne: tips, øvelser og mer

Våre føtter dra oss gjennom tusenvis av trinn om dagen. Likevel legger vi seg i spisse pumper, vi slår dem på fortauet, og vi har ofte en tendens til å gjøre dem vare når det gjelder å ta vare på seg selv.

Ved 2014 avstemming Utstilling om at 8 amerikanere ut av 10 har hatt problemer ved foten, definert som alt, fra en’Unghia legemliggjort til kronisk smerte i foten. Og avhengig av hvor lenge fotproblemet kan potensielt ha innvirkning på livskvaliteten og den generelle helsen. Hvis du har smerte i føttene eller til og med en liten irritasjon av huden, er det mer sannsynlig å unngå øvelsen, for eksempel.

I hovedsak, hvis føttene faller tilbake, du også.

& # 8220; de holder oss outfurnational & # 8221; sier podiatristen Michael J. Trepal, Vice-president for akademiske saker og dekan i New York College of Podiatrisk medisin. Folket som ikke er i stand til å flytte, lider av mange fysiske, psykologiske og sosiale lidelser som et direkte eller indirekte resultat av fot dysfunksjon & # 8221;.

Selv blant vennene dine blir du kjent for å ha de delikate føttene til Cinderella, eller den høye jenta som spøker som føttene som ski, er føttens helse grunnleggende. & # 8220; det er ikke bare deres utseende, men måten de jobber som teller mer & # 8221; sier Trepal.

Finn ut mer om de riktige sålene, på Hygiene og andre livsstilsvalg for å gi føttene den støtten de ga deg.

10 enkle måter å behandle føttene på riktig måte og uten smerte

Vær en god venn av føttene dine, og unngår disse skadelige vaner:

Fothelse 101

 • Ikke bruk sko for stramt.
 • Ikke del sko.
 • Ikke del verktøyene for pedikyr med vennene dine.
 • Ikke skjul faded negler med emalje. La det puste og behandle det underliggende problemet.
 • Ikke barbere callene.
 • Ikke kjør & # 8220; DIY kirurgi & # 8221; På en’kryptert spiker.
 • Prøv det Ben Yoga Pose opp Etter en lang dag eller en hard trening.
 • Få en fotmassasje eller bestill en Refleksologi økt.
 • Rull en tennisball under føttene dine.
 • Lenzi le’irritasjon med et fotbad Alle’eddik.
 • Hvis du lurer på om sokker i sengen er fine, av grunner til hygiene eller for den generelle helsen til føttene, er det svaret på ditt brennende spørsmål: Ja, det er ok å bære sokker i sengen! Jeg er ikke et problem, med mindre de er for mye stramme og constrictive & # 8221; sier Trepal of Night Socks. & # 8220; Selvfølgelig burde de ha endret seg hver dag.& # 8221; Men husk at kronisk kalde toots kan være et tegn på en tilstand nedenfor.

  Pass på at skoene dine er et fottøy

  Del på Pinterest

  Mange mennesker har en større fot av # 8217; Annet, og hvis dette gjelder for deg, husk å tilpasse skoene dine til din største fot. Passformen kommer først og fremst på tidspunktet for # 8217; kjøp. Ikke stole på et vakkert par for å strekke eller på 3220 ideen; bryte dem og # 8221; rundt huset.

  De Amerikansk ortopedisk fot og ankel samfunn Den har disse retningslinjene for en skikkelig sko sokk:

  Passer perfekt

 • Fotanlegget skal komfortabelt tilpasse seg den bredeste delen av skoen.
 • Du bør ha en tilstrekkelig dybde slik at tærne ikke gni tipsene.
 • Stå opp med sko og sørg for at du har en halv tommel (om fingerbredden) mellom din lengre finger og forsiden av skoen.
 • Gå med sko og sørg for at du ikke lider av gnidning eller glidende.
 • Hvis du forhører på de nyeste trendene i fottøyet, sier Trepal stoffet kickers, som bomullslip-on eller lerret sneakers, er fine. Bare ikke bruk dem til å løpe, gå på tur eller aktivitet som krever fotbeskyttelse.

  Når det gjelder mani av minimalistiske løpesko, vil du ikke endre for fort. Disse skoene tar sikte på å etterligne turen barfot å oppfordre et skudd på # 8217; toaletter (foten av foten som slår jorden først) i stedet for hælens slag som er bygget eller amortisert oppmuntre. En nylig studie Viser at denne endringen av fotstøtte kan gjøre noen mer effektive løpere, men tilbringe for fort fra tradisjonelle sko til de minimalistiske, kan forårsake kalv eller tibia smerte.

  Ting å gjøre

  • Ikke forlat dine vanlige joggesko.
  • Gjør litt kort en uke med minimalistiske sko og ser ut som du passer.
  • Øk bruken av minimalistiske joggesko over tid.

  Bærer hæler som om de var verdt millioner, sparsomt

  Vi kunne elske måten hælene strekker våre ben og får oss til å føle oss kraftige, men når vi bruker dem, ofrer vi vår helse. 52 av menneskenes bein er faktisk i våre føtter og i anklene. Høye hæler, som vipper oss fremover, modifiserer den naturlige posisjonen til foten mot ankelen.

  Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at dette utløser en kjedereaksjon gjennom bena og den nedre delen av ryggraden, noe som kan føre til kronisk smerte i kneet, alle «8217; hofte eller rygg. Hvis du ikke er villig til å skille fra dine hæler, velg de rimelige og slitne ut som sparsomt. & # 8220; hvis de trenger å bli slitt og # 8221; Finn en sko med en bredere hæl som mulig for å øke kontaktflaten mellom skoen og bakken og § 8221;.

  Kontroller alltid skoene dine

  Uavhengig av typen sko i skapet ditt, må du inspisere dem regelmessig for slitasje.

  Kontrollisten over & # 8220; gode sko & # 8221;

 • 1. Erstatt løpesko hver 300 miles.
 • Du kan vanligvis ordne gode lave sko eller støvler, men vær oppmerksom på crepe på toppen, alle «8217; mykning av såler og skade på fingrene.
 • Kontroller de høye hælene for de samme bekymringene, så vel som for hyllene, en indikator du trenger en ny hælløfting.
 • Kontroller sandalene for løs eller ruter.
 • Reparasjon, resirkulere eller kaste bort når det er hensiktsmessig.
 • Hold føttene rene og tørre

  Del på Pinterest

  Hva er den beste måten å håndtere grov hud og calluses?

  Vi vasker tennene våre og gni dimplene, men ofte ignorerer vi den delen av fingrene på # 8217; hygiene fra hodet til tå. Trepal observerer tre regler: «Bruk tilstrekkelige måle sko, vask daglig og begrense forholdene for overdreven fuktighetsinnhold i sko og # 8221;.

  Gatene og calluses er fortykkede hudområder som følge av unormalt trykk eller gnidning og rubbing / # 8221, sier Trepal. & # 8220; de er ikke problemet, men snarere resultatet av en unormal fotstruktur eller funksjon.& # 8221;

  Dårlige sko vil forårsake

  • ring oss
  • ring oss
  • blinkers
  • Graverte negler
  • Andre kilder til irritasjon

  Anbefaler å bruke en pimpstein og mykner hvis den herdede huden forstyrrer deg. Men Trepal anbefaler ikke stilig føtter peeling eller ringer fjerning med gater for samtaler. Aldri gjør det og ikke la pedicuristen gjøre det. Dette kan forårsake alvorlig skade på foten, spesielt hvis du har diabetes eller dårlig sirkulasjon.

  Men husk, behandling av symptomet vil ikke løse den underliggende årsaken. Grov og tykkere hud rundt foten er resultatet av en knappe skoett. Profesjonelt forslag: Når det gjelder å fjerne callusene, mantitt enkelt og unngå gadgets. For ekstreme tilfeller, gå til podiater.

  Og de uunngåelige blærene?

  Hvis du er en løper, en treningsmus eller du liker å kjøpe nye sko (som ikke gjør det?), Du er sannsynligvis ikke fremmed for blisteren. & # 8220; store blærer kan kontrolleres hvis du gjør det med et rent verktøy og sier trepal. «De burde aldri bli oppdaget. Etter punkteringen, bruk en aktuell antiseptisk og deksel med et bandasje for å beskytte det. & # 8220;

  Tips: For å unngå inngrodde negler, kutt dine rette negler. Ikke runde opp kantene. Hvis du har en eller # 8217; smertefull unghiah, ikke kjør & # 8220; DIY kirurgi & # 8221; på den. Legg det til fagfolk.

  Slik sletter du’Feet Luften?

  Bade hver dag og tørk huden mellom fingrene bidrar til å forhindre lukt og bakterie- og soppinfeksjoner som foten D’atlet. Tips: Hvis du finner deg selv med fryktet kløe, prøv å suge linjer.

  Ta vare på føttene dine gjennom århundrene

  Våre øyne kan være vinduene i vår sjel, men våre planter er ofte vinduene i vår generelle helse. Føttene har en tendens til å reflektere kroppen når folk i alderen og # 8221, sier Trepal. & # 8220; La oss se ting som en nedgang i sirkulasjon, hudfortynning, skjøre bein, muskuløs atrofi, leddgikt, etc. Mange av disse forholdene kan i utgangspunktet manifestere seg i foten og ankelen & # 8221;.

  Hold D’øye dine føtter for endringer, smerte, irritasjon og noe annet. Igjen, vær oppmerksom på hva du står.

  & # 8220; unge mennesker ofte ofre smerte og funksjonalitet for stil & # 8221; sier trepal sko. & # 8220; med alderen i alderen, synes det å være en forskyvning for komfort og funksjonalitet med hensyn til stil.& # 8221; Ikke vent på smerte og ubehag for å nå deg senere i livet. Føttene er tilgjengelige i alle former og størrelser og Og bokstavelig talt alle sosiale klassene & # 8211; Men hvis du prøver en smerte i føttene som ikke forsvinner eller et problem som forstyrrer dine daglige aktiviteter, kan du konsultere en podiater og ta vare på dine tapere nå.

  Jennifer Chesak er en Freelance Book Editor basert i Nashville og Writing Lærer. Det er også forfatter av Travel D’eventyr, fitness og helse for forskjellige nasjonale publikasjoner. Han ble uteksaminert i journalistikk på nordvestlige’s medill og jobber med sin første fiksjons roman, satt i sin julestate, North Dakota.