Hvordan hjelpe noen med depresjon |

Det er aldri lett å håndtere depresjon. Av en rekke grunner kan deprimerte mennesker motstå å søke etter hjelp.

Gamle fordommer om psykisk lidelse kan motivere noen mennesker til å unngå diagnose og derfor ikke å lete etter omsorg. Andre pasienter kan rett og slett ikke se at de ikke oppfører seg som de selv. Det er her at dine kjære kommer inn i spill. De kan være folket nærmest den deprimerte personen til å strenge dem vennlig for å lete etter profesjonell hjelp.

Ut av # 8217; skyggen

Nye terapier for depresjon og en bredere kulturell bevissthet om den medisinske karakteren av denne tilstanden har bidratt til å frigjøre depresjon fra # 8217; skyggen.

Personer med stor depresjon kan bli for deprimert for å ta initiativet og søke hjelp. Blant symptomene på depresjon er det en negativ visning og en følelse av fortvilelse. Disse symptomene kan gjøre det vanskelig for en pasient å forestille seg å være bedre.

I disse tilfellene er det viktig at partneren, partneren, vennen eller familiemedlemmet vennlig insisterer, men fast, slik at den elskede mottar hjelp. Snakk med dem om deres symptomer i en ikke-dom. Tilbud om å gjøre en avtale med en familie lege eller en mental helse profesjonell og sørg for at de er til stede på & # 8217;. Til slutt kan du ikke tvinge den kjære til å søke hjelp, men du kan tilby støtte og oppmuntring.

Hvis du går videre, hjelper det den kjære til å forberede de medisinske spørsmålene og holde styr på legenes anbefalinger.

Depresjon er ikke en tegnfeil

Depresjon er ingen feil, og det er heller ikke noe valg. Depresjon er en sykdom.

Folk med klinisk depresjon er ikke i stand til å & # 8220; kom ut & # 8221; Solbriller. Noen ganger manifesterer depresjon seg på uventede måter. Generelt kan en person bli sløv eller trukket tilbake, for søvn (eller kjempe mot søvnløshet), føl deg maktesløse eller håpløse eller vise tegn på hat for seg selv, skyld eller følelser av ubrukelighet. Andre kan bli agitated, irritabel, rastløs og til og med sint. I disse tilfellene kan de skynde seg mot folk nærmest dem. Husk at disse angrepene ikke er personlige. Personen trenger fortsatt hjelp, til tross for at hans insistering skal være alene.

Etter at den kjære begynner å behandle, om det er medisinering, ordterapi eller begge, er det viktig å være involvert. De vil nok trenge kontinuerlig støtte og oppmuntring. Vær villig til å lytte og skeptiske til å presse for mye. Du må også være årvåken. De første ukene etter begynnelsen av behandlingen er for eksempel spesielt viktige, siden selvmordstanker kan øke for en PO & # 8216; i denne perioden.

Moderne antidepressiva narkotika krever ofte flere uker for å nå full effektivitet. I mellomtiden kan en deprimert person motvirke enda mer, og tenker at ting aldri vil bli bedre. Det er opp til en elsket å holde den i vei, oppmuntre det og betryggende.

Det er også viktig å overvåke eventuelle endringer i verre. L’økning i depresjon kan være seriøs og kan be om en samtale til en helsetjenester operatør for ytterligere råd.

Du må kanskje også sørge for at den kjære vil spise regelmessig og på en sunn måte og regelmessig trene. Har blitt vist at god ernæring og regelmessig trening forbedrer symptomene på depresjon.

Ta vare på deg selv også

For ofte når en alvorlig sykdom påvirker en kjære person, konsentrerer pasientens partner eller ektefelle alle sine energier i # 8217; hjelpe pasienten til å utelukke deres behov.

Depresjon kan være en seriøs og dypt bekymringsfull sykdom, men du må ta vare på deg selv også. Det er viktigere enn noensinne å fortsette å trene, spise godt og ta deg tid til å slappe av.

Nå er det på tide å møte situasjonen selv. Be om hjelp og ytterligere støtte til venner eller familie. Den deprimerte personen kan ønske å skjule sin diagnose, men hemmelighold er kontraproduktivt. Du kan ikke, og du bør ikke stå på vekten av sykdommen. Men du må huske på at du ikke bør avsløre diagnosen av den kjære hvis du ikke vil ha det. Diskutere spørsmålet med den deprimerte personen og husk at beslutningen er opp til dem.

Å leve med depresjon kan være stressende. Hvis den kjære nekter behandling eller har nettopp startet behandlingen, kan det kreve konstant overvåking. Det er viktig å be om hjelp. Snakk med legen din i din støttegrupper, du kan bli med deg. Det hjelper ofte med å vite at du ikke er alene.

Organiser en intervensjon om nødvendig

Ofte deprimerte folk vil ikke, eller jeg er ikke i stand til å gjenkjenne det C’det er et alvorlig problem. I slike øyeblikk kan det være nødvendig å organisere en intervensjon. Igjen er det viktig å søke hjelp fra intime eller familie venner. Forklarer dem situasjonen. Så programmet et øyeblikk når alle kan komme sammen for å uttrykke dine kollektive bekymringer.

Husk at du skal nærme deg selv vennlig til den kjære. USA Medfølelse og forståelse, ikke dømmekraft. Tilby å gi støtte, men fortsetter å insistere på at de vedtar tiltak for å håndtere problemet.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

  • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
  • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
  • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
  • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Kilder: Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Og Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester