Hvordan bli kvitt en migrene: en trinnvis guide

Migrene er mye mer enn den typiske hodepine. Det kan forårsake smerte, kvalme og ekstrem oppkast og lysfølsomhet og lyd. Lancinerende smerte kan raskt rømme dagen og forstyrre livet ditt.

Men du trenger ikke å sitte og vente på migrene til slutt. Så lenge du vet hvordan du skal håndtere det, kan du møte det hele sider og gå tilbake til ditt daglige liv.

Legg merke til disse enkle trinnene, og du vil bli forberedt neste gang A’migrene treff.

Trinn 1: Har en behandlingsplan

En solid plan kan gi deg muligheten til å lindre migrene før smerten blir alvorlig. Dette kan være det viktigste våpenet du har mot fremtidige migreneangrep.

Din plan vil trolig inkludere stoffinntaket når du advarer om den innkommende migrene. Vet hvilket stoff å ta kan redusere stressnivået fordi det eliminerer noen av forutsetningene om hva du skal gjøre. Din plan kan inneholde benk smertestillende, reseptbelagte legemidler eller en kombinasjon av de to. Du bør samarbeide med legen din for å utvikle en håndverksplan som passer for deg.

Trinn 2: Behandle det snart

Timing er alt når det gjelder å lindre migrene. Ta medisiner så snart som mulig. De American Headache Society anbefaler å ansette stoffet under den pradromiske fasen av angrepet. En profome er et advarselsskilt som kommer en smertefull migrene. Dette gir deg de beste sjansene for å få lettelse. Ikke vent og se om du lider av en’konkludert med migrene.

Nøkkelen gjenkjenner raskt practromet ditt slik at du kan handle. Prodromic tegn kan variere i stor grad blant folk, men inkluderer ofte symptomer som:

  • Følsomhet for lys eller lyd
  • Endringer i humør som irritabilitet, angst eller eufori
  • Konsentrasjonsproblemer
  • mat cravings, vanligvis karbohydrater
  • tretthet eller gjengivelse

Hvis du lider av migrene fra en PO & # 8216; av tid, kan du kanskje enkelt identifisere de pradromiske symptomene. Dette gjør at du kan være proaktiv, ikke-reaktiv, i behandlingen av smerte. Du må alltid trenge medisiner for medisiner for migrene, slik at du kan anta så snart du gjenkjenner de første trinnene i # 8217;.

Trinn 3: Vurder hva # 8217; forårsaket

Hvis du kan bestemme årsaken til migrene, kan du kanskje vedta ytterligere tiltak for å finne lettelse. For eksempel, lider av migrene fordi du ikke har spist nok i dag? Noen migrene kan utløses av mangel på mat, noe som kan forårsake lavt blodsukker eller hypoglykemi. Hvis du tror at hodepine løses av sult, spis noe lett for magen, som saltede kjeks. Dette, i kombinasjon med stoffene dine, kan gi deg ytterligere lettelse. De Nasjonalt grunnlag for hodepine Han sier at noen mennesker kan ønske seg karbohydrater like før du treffer migrene. I dette tilfellet, hør på kroppen din og ta en matbit.

Også dehydrering kan forårsake hodepine og forverre migrene. Hvis du ikke har hatt væske nok i dag, drikk vann. Nippe sakte for å unngå å forårsake kvalme eller oppkast.

Trinn 4: Finn et rolig og mørkt sted å slappe av

Følsomhet for lys og lyd er et av de vanligste symptomene på migrene. Vekk fra disse tingene hvis du kan. Dette kan hjelpe deg med å finne lettelse fra smerten din og kan lindre stress. Lyver og ta hensyn til pusten din. Prøv å lage linse og dype åndedrag fra membranen. Føler at magen økes med inspirasjonen og faller med utånding. Dette kan hjelpe deg med å slappe av.

Deep og avslapning puste øvelser kan bidra til å forkorte og lindre migrene angrep. De kan også hjelpe deg med å forhindre forekomsten av noen migrene.

Trinn 5: Koffein kan hjelpe (noen ganger)

En kopp kaffe kan hjelpe til med å stoppe migrene. Mange benk smertestillende inneholder koffein fordi det kan øke effekten av stoffet.

Pass på at du bare ikke drikker for mye. Drikker mer enn en kopp kaffe kan gjøre deg til hodepine fra abstinens fra koffein senere. Folk med migrene som bruker koffein mer enn tre dager i uken kan utvikle en koffeinavhengighet. Dette kan føre til flere hodepine. Moderering er grunnleggende med koffein, men hjelper mange mennesker å finne lettelse.

Trinn 6: Prøv varme eller kald terapi

Hvis du noen gang har lagt en ispakke på en skade eller en elektrisk tallerken på ryggsmerter, kjenner du kraften til termoterapi. Dette kan også hjelpe når du har migrene. Du må kanskje oppleve for å bestemme hva du føler deg bedre for deg. Noen tror at en ispakke på hodet gir en beroligende og lammende lettelse. Dette er spesielt nyttig hvis solen eller varmen forårsaker migrene;.

Andre mennesker finner at en elektrisk tallerken eller en varm dusj er terapeutisk under et angrep. Det er verdt å prøve varme eller kald terapi når din neste migrene treffer. Det kan trygt og effektivt integrere medisinene dine.

Velg verktøyene dine for å bekjempe migrene

Alle trinnene som er beskrevet i denne artikkelen, kan hjelpe. Støtten til andre er et annet kraftig håndteringsverktøy. Du kan finne et mangfoldig samfunn av ekte mennesker som lider av migrene i vår gratis app, Migrene Healthline. Sorter spørsmål, Spør råd og få tilgang til ekspertressurser på styring av migrene. Last ned L’app for iPhone eller Android.