Hva et utseende har cannabis misbruk av noen som har vært der

Bilde av Robert Nelson på Unsplash Hi Sam, jeg har nylig hatt en online debatt med noen om det faktum at du kan eller ikke er avhengig av cannabis. Det er et slikt polariserende emne som er vanskelig å vite om frykten på avhengigheten er legitime eller hvis det er sant i # 8217; ideen kan bli en ansatt. Jeg ber fordi jeg hadde problemer med den første alkoholen og cannabis nå er lovlig hvor jeg bor, så jeg lurer på om det er risikabelt for meg å prøve det? noen ideer?

Jeg følte meg helt på’mørke rundt det faktum at cannabisavhengighet er en ting. Egentlig spurte jeg meg selv på samme ting! Jeg er også glad du var forsiktig før du nedsenket deg selv i dette. Jeg tror å bremse bildet ditt er et smart valg (ordspill).

Men jeg lurer på om spørsmålet er det rette, fordi jeg ikke er overbevist om at semantikken her virkelig importerer.

Enda viktigere: Din bruk kan bli problematisk? Det kan begynne å forstyrre livet ditt på måter som har ganske mystiske paralleller med alkoholavhengighet? L’bruk av cannabis kan være rotete uten å være en avhengighet?

Absolutt.

Det er svært få åpne og ærlige samtaler om hva som skjer når cannabis ikke lenger er så morsomt. Jeg kunne skrive til kvalme på kompleksiteten av avhengighet, og hvis cannabis kommer tilbake eller ikke i den tittelen. Men jeg tror ikke nødvendigvis det er nyttig.

Jeg tror det er viktigere å kunne gjenkjenne når den linjen er bestått

Selv om jeg ikke er en lege, tror jeg at min erfaring levde tilbyr en’øyeblikkelig på hvordan denne typen forstyrrelser kan vises.

Til å begynne med var klokker ikke lenger en måte å lese tid på: de eksisterte bare for å måle mitt spiselige forbruk, slik at han slo nøyaktig nøyaktig der jeg var ferdig med å jobbe.

Mitt program har sakte deformert, til det var i hovedsak bygget rundt neste gang jeg kunne opprettholde meg selv. Alle’Begynnelsen var en liten, sporadisk del av min uke, til alle «8217, har plutselig blitt den viktigste arrangementet & # 8230; hver eneste dag.

Jeg har etablert regler for min bruk, men polene til døren beveget seg hele tiden. Først var det alene & # 8220; en sosial ting & # 8221;. Så var det en & # 8220; helg ting & # 8221;. Det var bare hjemme, til han var hjemme og til Yoga-leksjonen, til i slutten ble alle spill avbrutt, og det ville vært vanskelig å samhandle med meg da jeg var nykter, forutsatt at det virkelig var virkelig.

Min bruk har blitt så overdreven at jeg hadde den maksimale toleransen til noen jeg fant meg selv rundt meg, og mens jeg plasserte grenser, fortalte jeg dem aldri.

Min THC-rapporten har steget hele tiden til, til slutt var jeg ren ren konsentrert av THC, og jeg tilbrakte de fleste morgenene som prøvde å gjenoppbygge hva som skjedde natten før, min minne oversvømt som røyken som fylte den lille leiligheten hver kveld til jeg sovnet.

Til mitt verste? Jeg hadde så mye THC i mitt system, som hadde LED-psykose (for å være klar, jeg har forbruket mengden som normalt ville gi til fire personer).

Jeg måtte ringe i sykdommen for å jobbe neste dag fordi jeg var (1) fortsatt høy hele dagen og (2) ved å eksperimentere med traumatiske flashbacks fra paranoia og hallusinasjoner. De flashbacks har forfulgt meg i uker etter det faktum at de ikke slutte å røyke igjen, skjønt).

Og til tross for min stædige bestemmelse for å redusere bruken min? Det virket aldri for meg å kunne gjøre det.

Du sa at jeg hadde en & # 8220; problem & # 8221; med alkohol. Idem, venn. Og i mange utvinningsrom, vet jeg at folk er delt på det faktum at cannabis noen gang kan brukes trygt av noen som har et risikabelt forhold til andre stoffer.

Og jeg forstår det perfekt. For litt & # 8216; Jeg trodde virkelig at cannabis var kortet mitt for å komme seg ut av’fraværet av alkoholisme. Så mye for det.

Jeg kjenner folk som brukte cannabisene til å henge ut fra # 8217; alkohol, eller som en form for skadereduksjon, som velger stoffet & # 8220; Safer & # 8221; Når tvanget presenteres for bruk. Dette har vært et viktig skritt i utvinning for mange mennesker, inkludert meg, og jeg ville aldri gjenopprette noen fra å gjøre det sikrere valget mellom de to.

Noen mennesker i utvinning følger med CBD-produkter og gir opp thc. (Jeg prøvde dette, men jeg gikk ned ALLE’tilbake etter en PO & # 8216;, til slutt reintroducing thc etter en tid jeg følte meg litt og # 8217; for mye rolig.)

Det er andre som gjenoppretter seg fra avhengigheten som synes å være i stand til å administrere cannabisbrønnen, eller de lykkes i noen år og så plutselig utover en grense, som uunngåelig kommer tilbake til nøkternhet. Og C’er enhver type person i mellom!

Poenget er at hver person er unik. Jeg kan ikke si med sikkerhet hva forholdet ditt med cannabis vil være.

Men det jeg kan gjøre er å gi deg litt informasjon for å ta den beste avgjørelsen for deg selv:

  • Hvis du vet at du hadde problemer med andre stoffer i fortiden, ikke introdusere Nient’andre & # 8211; Gress inkludert & # 8211; Uten en psykisk helse leverandør i ditt supportteam. Mens mange psykiske helsepersonell ikke vil godkjenne bruk av cannabis til alle som har en historie med rusmiddelmisbruk, kan dette ekstra tilsynet eller gjennomsiktigheten med en profesjonell, bidra til at hvis bruken din begynner å bli problematisk, kan du formulere en støtteplan til bli edru, før heller enn da.
  • Vurder L’ide å delta i en støttegruppe for skade reduksjon. Hvis du spesifikt utforsker cannabis fordi du sliter med alkoholen, eller du vil ha et alternativ, er det bedre å ha et støttesystem for andre som står overfor lignende situasjoner.
  • Du har samtidig psykiske helseproblemer som kan øke risikoen for cannabis misbruk? Dette kan inkludere forhold som PTSD, ADHD, DOC, angst og depresjon. I dette tilfellet, diskutere med dine omsorgsleverandører Hvis cannabiset kunne forverre symptomene dine (for eksempel, har gresset bestemt forverret min obsessive tvangssykdom), samhandle med dine nåværende legemidler og om fordelene med [8217; bruk er strengt korte -Term eller bærekraftig i lengre tid.
  • Kjenn tegnene. Når du bruker den, virker det mer et vektet valg eller en stimulus eller en tvang? Du er i stand til å ta en pause fra # 8217; bruk? Din toleranse vokser? Han forstyrret forpliktelsene eller forhold i livet ditt? Har skapt problemer (økonomisk, følelsesmessig, sosialt, selv lovlig) eller førte deg unna ting som er viktige for deg?
  • Det er nyttig å holde en dagbok og registrere din bruk, spesielt hvis du har hatt problemer med andre stoffer i det siste. I tillegg til å se etter tegn ovenfor, vurdere sammenhengen du bruker. Det er i et rekreasjons miljø? Eller som svar på en’stressende eller ubehagelig følelse?

Selv om DSM-5 gjenkjenner cannabis lidelse, tror jeg det er i stor grad irrelevant her. Fordi hver av oss, uavhengig av risikoen for avhengighet eller ikke, bør overvåke bruken av stoffer og check-in for å sikre at den ikke har en negativ innvirkning på våre liv.

Dette bør være en integrert del av en hvilken som helst type bruk av stoffer, alkohol og gress inkludert.

Bunnlinjen? Ingen bør bruke autopiloten når den bruker stoffer som forandrer sinnet, så langt som normalisert både i vår kultur

Mine dager med Marathon & # 8220; Sharknado & # 8221; og & # 8220; grønn ut & # 8221; Jeg er et fjernt, bisarre minne, som jeg er ganske glad. Min sirkus trenger ikke andre apekatter, selv om disse apene også skjer for å lage iskrem 10 ganger bedre (* Sjekk SAD TROMBONES *).

Jeg er helt nykter (og glad!), Som endte med å være det beste mulige valget for meg.

På slutten av dagen er dette en personlig beslutning som du bare kan ta (og, avhengig av lovligheten All’i din tilstand, husk at det også kan være en kriminell beslutning).

Det kan være «8220; bare en plante & # 8221; men også planter kan være skadelige. Du visste at tomatbladene, for eksempel, er litt giftige? Hvis jeg prøvde å spise en ekorn, kan du fortsatt velge en tann eller kveles dem (fordi du ville gjøre det? Jeg vet ikke, jeg er ikke her for å dømme deg & # 8211; Kanskje du spilte som en ekorn).

Ta det fra noen som har lært på den vanskeligste måten: det er alt moro og spill til du er så paranoid for å overbevise deg om at de opplyste er på jakt etter deg (ja det skjedde med meg alvorlig). Som gjør en spennende historie, men tro meg, det er en million bedre måter å tilbringe en fredag ​​kveld i stedet for å ha et helt ubrukelig panikkanfall.

Cannabis kan være «8220; bare en plante og dette gjør det ikke egentlig trygt for hver person! Mitt beste råd er å fortsette med forsiktighet, se etter ekstra støtte og vær oppmerksom på din bruk.

Hjernen din er et veldig verdifullt organ, så behandle det på denne måten, ok?

Sam

Dette er Crazy Talk: En adressebok for ærlige og uheldige samtaler om mental helse med L’Advokat Sam Dylan Finch. Selv om det ikke er en sertifisert terapeut, har det et liv med erfaring som lever med obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC). Han lærte ting på den vanskeligste måten, så (forhåpentligvis) du ikke trenger å. Du har et spørsmål som Sam skal svare på? Kontakt, og du kan være til stede i den neste Crazy Talk-kolonnen: SFINCH @ Healthline.com