Hjertelyder og atrieflimmer

Cos’er lyden av hjertet?

Du kan høre hjertet ditt avgir lyder når han slår. Lydene kan variere i et volum fra bare hørbar for å enkelt høres med et stetoskop.

Unormale hjertelyder kalles heartfowers. Disse lydene kan inkludere lusty, sibilering eller blåses lyder. Hjertepuster kan oppstå under forskjellige deler av hjerterytmen. For eksempel kan de oppstå når blodet kommer inn i hjertet eller når det forlater hjertet.

Atrial fibrillering (også kjent som AFIB eller AF) er en type arytmi. A’Arythmia er et uregelmessig hjerterytme, for fort eller for sakte. Afib er filen mer vanlig arytmi. Det er ikke nødvendigvis en alvorlig helsetilstand. Imidlertid kan det øke risikoen for hjertesvikt eller slag.

Hjerte-puffer er ikke nødvendigvis et tegn på avib. Murmurene er knyttet til måten blodet strømmer gjennom hjertet ditt, spesielt ventilene som forbinder rommene i hjertet ditt. L’Afib, D’en annen del, er relatert til elektriske impulser som har blitt kaotisk eller rotete og forårsaker en uregelmessig hjerterytme.

Hva er årsakene til hjerte-puffer og atriell fibrillering?

Hjerte-puffer og l’AFIB kan ha forskjellige årsaker. Disse inkluderer følgende:

Murmurs til hjertet

Kardial puffer er produsert når du har en defekt i en eller flere hjerteventiler. Ventilene forbinder rommene i hjertet ditt. De åpner for å få blod inn i et rom og deretter i nærheten av å sørge for at blodet ikke strømmer alt’tilbake.

Mange murmurer krever ingen behandling. Noen murmurer er mer alvorlige og kan kreve behandling. Disse murmurene er forårsaket av en ventil som kan være:

 • tap
 • begrenset
 • redusert
 • tidlig lukking

Atrieflimmer

Atrial fibrillering er forårsaket av et problem med hjertets elektriske pulserer. Disse impulser opprettholder et sunt hjerte som pumper og avslappende atries og ventrikler.

Den primære pacemakeren i hjertet ditt er den senoastrial knuten av høyre atrium. Begge lites kan slå ut sekvensen, eller fibrillar, når denne noden produserer rotete pulser. Fibrillering forårsaker overføring av uregelmessige impulser gjennom ventrikler. Resultatet er at atria og ventrikler blir ukoordinert og hjerteslag blir uregelmessige.

Noen ganger er årsaken til atriefibrillering ukjent. Disorderte elektriske impulser kan skyldes en tilstand nedenfor. Andre årsaker inkluderer:

 • hjertesykdom
 • Høyt blodtrykk
 • Defekter i hjertesventiler
 • Medfødte defekter
 • Metabolske lidelser
 • Emphysema
 • infeksjoner
 • stimulanter

Hvordan hjerteorm og atriell fibrillering er diagnostisert?

Diagnosen av hjertefartøy begynner med legen som lytter til hjertet ditt med et stetoskop. Dette er ofte nok til å føle murmuren og klassifisere den. Legen din kan også bestille bildebehandler. For eksempel kan de bestille en ultralyd for å hjelpe til med å se blodstrømmen eller brystet røntgen for å se hjerteventiler.

Afibs diagnose vil mest sannsynlig starte med et elektrokardiogram (EKG eller EKG). Denne testen måler hjerterytmen din og kan vise om du har en uregelmessigheter på 8217.

Behandling for hjerte-puffer

Behandling for hjertepustet er ikke nødvendig i de fleste tilfeller. En uskyldig murmur er ofte ufarlig.

Noen hjerte-puffer kan kreve at legen din helbreder med narkotika eller kan kreve kirurgi for å reparere problemet med blodstrømmen.

Behandling for atrieflimmer

L’AFIB er ikke nødvendigvis alvorlig. Det kan være en tilstand som du kan leve med. Eller kan presentere problemer i noen tilfeller, hvordan man øker risikoen for å ha et slag eller hjertesvikt. Det finnes noen alternativer hvis legen din mener at du trenger en behandling.

Legen kan prøve å gjenopprette rytmen til det elektriske systemet i hjertet gjennom kardioversjonen. Kardioversensjonen vil bli utført med et elektrisk støt til hjertet ved hjelp av en defibrillator utstyrt med plater som påføres thoraxveggen. Du må kanskje ta medisiner for å opprettholde en vanlig hjertefrekvens en gang restaurert.

For den vedvarende atriefibrillasjonen er kirurgiske og minimalt invasive prosedyrer tilgjengelig. Disse prosedyrene kan rapportere atrium til en vanlig rytme.

Utsikter for hjertepust og atriell fibrillering

Symptomene på hjerte-puffer og atriell fibrillering kan styres med behandling. Legen din vil samarbeide med deg for å finne behandlingsplanen som fungerer best.

Planlegger rutinemessige avtaler med legen din slik at de kan overvåke hjertets helse.