Hepatitt C: Behandlingsalternativer for akutte og kroniske sykdommer

Hva så «8217; er hepatitt c?

L’Hepatitt C er en alvorlig virusinfeksjon som kan føre til leverskade. Du kan ikke engang vite hvordan å få viruset som forårsaker hepatitt C fordi tilstanden ofte ikke har noen symptomer.

Tidlig behandling kan gjøre en forskjell. Fortsett å lese for å oppdage behandlingsalternativer for virusinfeksjonen av virusene i Hepatitt C (HCV).

Hvordan diagnostisert L’hepatitt c?

For å avgjøre om du har L’hepatitt C, vil legen ta en blodprøve. Den oftest brukes en kalles HCV antistoffer test. Verifiserer tilstedeværelsen av antistoffer for HCV for L & # 8217;. Antistoffer er proteiner som hjelper kroppen å bekjempe sykdommer.

Hvis det er positivt til HCV-antistoffer, betyr det at du har blitt utsatt for viruset. Du kan imidlertid ikke ha en aktiv infeksjon på 8217.

Det neste trinnet er å ha en kvalitativ test av’HCV RNA. Denne testen vil fortelle legen din mengden virus du har i kroppen din, som vil indikere om du har en aktiv infeksjon på 8217.

Hvis disse testene viser at du har A’aktiv HCV-infeksjon, vil legen trolig kjøre en annen test kalt viral genotyping. Denne testen kan fortelle legen din hva slags HCV du har. Behandlingen du vil motta vil avhenge av hvilken type HCV som er tilstede i systemet.

Behandling for akutt hepatitt C Hepatitt

Det er to hovedkategorier av hepatitt C-infeksjon: Akutt og kronisk. L’Kronisk HCV-infeksjon er en langsiktig tilstand, mens akutt form er en kortvarig infeksjon på 8217. L’Akutt HCV-infeksjon skjer innen de første seks månedene med eksponering for viruset i Dell’hepatitt c.

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging, Omtrent 75% av mennesker med akutt HCV vil utvikle seg mot kronisk HCV. Dette betyr at opptil 25% av personer med hepatitt C akutt vil helbrede fra det uten behandling.

Av denne grunn og siden behandlingen for HCV kan være dyrt, behandler legene generelt ikke den akutte HCV;. De overvåker ofte A’akutt infeksjon for å se om den utvikler seg mot kronisk form. Hvis kronisk form utvikler seg, kan behandlingen på den tiden bli introdusert.

Behandling for kronisk hepatitt c

Uten behandling, l’kronisk hepatitt c kan forårsake leverskade og andre alvorlige komplikasjoner. Behandlingen består av narkotika eller kirurgiske inngrep for HCV.

Medisinering

I dag kalles de viktigste legemidlene som brukes til å behandle hepatitt C-infeksjon, direkte handlingsviral (DAA). Disse stoffene kan noen ganger brukes i kombinasjon med ribavirin-stoffet.

Direkte handling Viral (DAA)

DAAS er omsorgsstandarden for HCV-kronisk infeksjon. Disse muntlige stoffene har kommet inn i markedet siden 2011 og oppdaget at de tar vare på opp til 99 prosent av folk som behandles med dem. Videre, sammenlignet med eldre behandlinger som interferoner, kan de forårsake mange færre bivirkninger.

Noen DAAS er tilgjengelige som enkeltmedikamenter, og de fleste er tilgjengelige som kombinert medisiner. Disse kombinerte behandlingene tillater deg å ta mindre piller hver dag. De kombinerte behandlingene som for tiden er tilgjengelige, er:

 • EpClusa (Sofosbuvir / Velpatasvir)
 • Harvoni (Ledipasvir / Sofosbuvir)
 • Mavyret (GLECAPRAVIR / PIZRENTASVIR)
 • Technivie (Hombitasvir / Paritaprevir / Ritonavir)
 • Viekira Pak (Dasabuvir + Hombitasvir / Paritaprevir / Ritonavir)
 • Vosevi (Sofosbuvir / Velpatasvir / Voxilaprevir)
 • Zepatier (Elbasvir / Grazoprevir)

Disse stoffene håndterer ulike typer hepatitt c. Legen din vil gi deg råd for dine beste medisiner for din type HCV.

Ribavirin

Ribavirinen er et eldre stoff som fremdeles fortsatt brukes. Før daasene blir tilgjengelige, ble ribavirinet generelt foreskrevet for bruk med interferoner. I dag brukes det oftere i kombinasjon med noen DAAS for å behandle HCV-resistent infeksjon (A & # 8217, vanskelig å behandle infeksjon). Disse daasene er Zepatier, Viekira Pak, Harvoni og Technivie.

Ribavirinen presenteres i form av en kapsel, tablett eller løsning. Ribavirina Brand versjoner inkluderer:

 • Copegus
 • Moderiba
 • Rebetol
 • Ribasfera
 • Ribasphere ribapak

Levertransplantasjon

I de mest alvorlige tilfeller av kronisk hepatitt C og i de etterfølgende faser av tilstanden, kan en levertransplantasjon være nødvendig. Denne form for behandling brukes bare hvis viruset har forårsaket alvorlig leverskade som kan føre til nedsatt leverfunksjon.

Under en transplantasjon vil kirurger fjerne din sårede lever og erstatte den med et sunt organ av en donor. Etter en transplantasjon vil langsiktige stoffer bli foreskrevet for å sikre transplantasjonssuksess.

Test for leverkreft

Har hepatitt C sette deg i større risiko for leverkreft. Derfor, som en del av behandlingen for hepatitt C, kan det være nødvendig å gjennomgå en test for leverkreft.

Utfører en ultralydstest på leveren hvert år, eller noen ganger hver sjette måned, vil legen være i stand til å bedre oppdage leverkreft.

Det er alternative behandlinger?

Mens noen tror at visse urter kan hjelpe levers helse, Nasjonale institutter av helse sier at det ikke er påvist alternative kosttilskudd eller terapier for behandling av Dell’hepatitt c.

Cardo Mariano (Silimarina) anbefales noen ganger for behandling av leverproblemer. derimot, utdanning bekreftet at Marian Thistle ikke har vist seg mer effektivt enn placeboet for behandling av # 8217; hepatitt c. Dette er sant om gresset er tatt i kapsler eller i ekstrakter.

Sunn tips for å leve med l’hepatitt c.

De Mayo Clinic har identifisert noen endringer i livsstilen du kan gjøre for å forbedre helsen din under behandling for hepatitt c. Foreslå deg:

 • Vær forsiktig med stoffene dine. Noen stoffer, selv de som er foreskrevet av legen, kan ha bivirkningen av å forårsake leverskade. Dette er en større risiko for personer med hepatitt c. Snakk med legen din hvis du bør unngå visse reseptbelagte eller counter medisiner.
 • Unngå alkohol L & # 8217. Drikker alkoholholdige drikker kan forhindre leversykdom fremgang raskere. Derfor er det bedre å unngå alkoholen hvis du lider av hepatitt c.

Snakk med legen din

Behandlingene og utsiktene til hepatitt C er svært forskjellige i dag enn de siste årene. Mange flere mennesker helbredet takket være den nye DAAS som er tilgjengelige.

Hvis du har L’hepatitt c eller du kan være i fare, er det beste å konsultere legen din. For å starte, kan de teste deg selv for viruset. Hvis du trenger omsorg, kan du snakke med deg om nye medisiner som har gode priser for å behandle hepatitt c.

Samarbeid med legen din, du kan bygge en behandlingsplan som kan hjelpe deg med å håndtere, eller til og med kurere, l’hepatitt c.