Grønt poop hos barn: hva det betyr?

Del på Pinterest

Scoop på grønt poop

Som foreldre er det normalt å legge merke til barnets tarmbevegelser. Endringer i konsistens, kvantitet og farge kan være en nyttig måte å overvåke helse og # 8217; baby fôring.

Men det kan fortsatt være et sjokk hvis du oppdager det grønne poop mens du endrer babyens bleie eller hjelper barnet ditt på badet.

Her er scoop på grønt poop, hva som kan forårsake det, og når du skal ringe legen din.

Årsaker til grønt poop i nyfødte

Det er sjelden å være en forelder som ikke endrer minst en grønn bleie.

Når barna har bare noen få dager, endrer deres poop fra det tykke, svarte mekonumet som de ble født (som kan ha en grønn fargetone) til et stoff som ligner sennep. Under denne overgangen kan barnets poop virke litt og # 8216; grønn.

Etter hvert som barnet ditt vokser, vil kostholdet ha en direkte innvirkning på fargen og konsistensen av hans tarmbevegelser.

Barn matet med en forsterket formel med jern eller et jerntilskudd kan avgi mørkegrønn poop. Det er også normalt å se poopen fra gulbrun til lysebrun.

Hvis du ammer utelukkende, kommer barnets gule poop fra fett i din melk.

L’sporadisk grønn poop i babyens baby amming kan ha noen årsaker.

Disse inkluderer følgende:

Hva spiser du

Hvis du gjør snacks med mange grønnsaker eller matvarer med grønne matfarger som drinker og sportsdrikker, kan dette endre fargen på babyens melk og barnets poop.

Barnet ditt er syk

Hvis barnet ditt har et virus eller et magevirus, kan det få innvirkning på fargen og konsistensen av hans poop, spesielt hvis han også har diaré.

Dette kan også forekomme hos barn som er matet med kunstig melk.

Barnet ditt er følsomt eller allergisk mot noe i kostholdet ditt

Barnets poop kan bli grønt eller ha en tekstur som ligner slim på grunn av følsomhet for noe i kostholdet ditt, selv om dette er sjeldent.

De kan også være følsomme for et stoff du tar. I disse tilfellene er grønne avføring med mucus vanligvis ledsaget av andre symptomer som mageproblemer, hud eller respiratoriske problemer.

Dette kan også skje med eldre barn når nye matvarer blir introdusert.

En ubalanse eller et overskudd av front eller bakmelk

Hvis du har en sterk skuffelse Reflex eller A’overdreven morsmelktilbud, kan barnet motta mer forkant melk enn bakmelk.

Foremilk er den tynneste melk som når starten på en fôr. Noen ganger er det lavere enn fett og høyere enn laktose enn den mest kremrike melk som kommer til slutten av en & # 8217;. Dette er kjent som bakmelk.

Hvis barnet ditt fyller med innledende melk fordi din melkproduksjon er for høy, er det teoretiserer at laktose kanskje ikke er tilstrekkelig balansert med fett. Så barnet ditt kan fordøye det veldig raskt, noe som kan føre til grønt, vandig eller skumt poop.

Noen tror at laktoseoverslag kan også forårsake gassiness og ubehag for barnet. Dette kan være tilfelle hvis du passerer barnet ditt, alle bryster før du drenerer det første brystet også.

Denne typen grønne avføring er generelt ikke et problem hvis barnet ditt er lykkelig, sunt og normalt fekter. Tillat babyen din å amme på den ene siden lenge nok til å få den mest fete melken, det er vanligvis nok til å løse problemet.

Hva du spiser barnet ditt

Som barnet ditt blir større og begynner å spise faste matvarer, kan grønt poop slått igjen.

L’Innføring av matvarer som bønnepuré, erter og spinat kan gjøre barnets poop grønt.

Slim kan være tilstede

De grønne greener strips som ser ut til å glimt i barnets poop indikerer tilstedeværelsen av slim. Du tror at dette noen ganger skjer når barnet ditt legger tennene dine og krasjer for mye.

Det kan også være et tegn på infeksjon. Snakk med barnelege hvis det ikke går bort og er ledsaget av andre symptomer på sykdom.

Grønt poop i små barn og større barn

Hvis du oppdager at barnets poop er grønt, er det sannsynligvis på grunn av noe han spiste.

Selv stoffene og kosttilskuddene av jern kan være skyldige. Selv om det ikke er veldig vanlig, er det vanligvis ingen grunn til bekymring.

Hos barn og selv hos voksne kan grønt poop være forårsaket av:

L & # 8217;

I mange tilfeller er et barns grønne poop ledsaget av diaré. I dette tilfellet må du sørge for at de tar mange væsker for å unngå dehydrering.

Hvis diaréen og det grønne poopet til barnet ditt forsvinner etter noen dager, snakk med barnelege.

Spørsmål:

Det grønne poopet kan ikke være normalt, sant?

Anonym tålmodig

TIL:

Det er ganske vanlig for sønnen din med grønn poop på et bestemt tidspunkt. Det er nesten alltid ufarlig. Ofte betyr det bare at avføringen føres gjennom tarmen raskere, slik at all den normale gallen (som er grønn) ikke hadde tid til å være reabsorbert i kroppen. For en nyfødt, bør de mørke grønne avførelsene som vedvarer etter de første fem dagene be om en kontroll for riktig strømforsyning og vektøkning.

Karen Gill, MD, FaapSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.Del på Pinterest