Graviditet og Crohns sykdom

Crohns sykdom er vanligvis diagnostisert mellom 15 og 25, toppen av en kvinnes fruktbarhet.

Hvis du er i fruktbar alder, og du har Crohn, kan du spørre deg selv om graviditeten er A & # 8217;. Kvinner med Crohn har samme sannsynlighet for å være gravid som de uten Crohn.

Imidlertid kan arr på grunn av abdominal og bekkenoperasjon hemme fruktbarheten. Dette gjelder spesielt i tilfeller av kirurgiske prosedyrer som delvis eller total colectomy, eller fjerning av en del eller hele tarmen;.

Du bør bli gravid?

Det er bedre å bli gravid når Crohn-symptomene dine er under kontroll. Du bør være Bor gratis fra 3 til 6 måneder og ikke ta kortikosteroider. Du bør være spesielt oppmerksom på den farmakologiske behandlingen av Crohn når du vil bli gravid. Snakk med legen din på fordeler og ulemper med videreføring av narkotika under graviditet og # 8217; amming. En Crohns forverring under graviditet kan øke risikoen for tidlig arbeid og barn med redusert vekt.

Følg en næringsrik diett rik på vitaminer. L’folsyre er spesielt viktig for gravide kvinner. Det er den syntetiske formen av folatet, en vitamin B som naturlig finnes i mange frukter og grønnsaker.

Folatet bidrar til å bygge DNA og RNA. Dette gjør det avgjørende for den første fasen av den raske celledivisjonen av graviditet. Forhindrer også anemi og beskytter DNA fra mutasjoner som kan transformeres til kreft.

Matvarer som inneholder folat inkluderer:

  • bønner
  • brokkoli
  • spinat
  • rosenkål
  • sitrusfrukter
  • Peanøtter

Noen matkilder til folat kan være hard for fordøyelseskanalen hvis du har Crohn. Legen vil trolig anbefale folsyre kosttilskudd før og under graviditet.

Graviditet og helsevesenet på Crohn

Ditt medisinske team vil inkludere en gastroenterolog, en obstetrikere, en ernæringsfysiolog og en generisk lege. Din fremgang vil følge som en høyrisiko obstetrisk pasient. Å ha Crohns sykdom øker mulighetene for komplikasjoner som spontan abort og for tidlig fødsel.

Din obstetriske kan råde deg til å forstyrre Crohn-stoffene for helsen til fosteret. Imidlertid kan endring av det farmakologiske regimet under graviditeten påvirke symptomene på sykdommen. Din gastroenterolog kan gi deg råd om et farmakologisk regime basert på alvorlighetsgraden av din Crohn-sykdom.

Arbeid med din gastroenterolog og obstetriske før du blir gravid. Kan hjelpe deg med å skape en plan for å håndtere sykdommen under graviditeten.

Det er viktig å kjenne graviditeten og morboen i Crohn. Helsesektoren din bør kunne gi deg ressurser og informasjon om hva du kan forvente. EN nylig studie fra Storbritannia viste at bare halvparten av gravide hadde hatt en god kunnskap om # 8217; samspillet mellom graviditet og Crohns sykdom.

Graviditet og behandling av Crohn

De fleste medisiner for behandling av Crohn har vist seg å være trygg for gravide. Noen kan imidlertid forårsake fosterskader. Også, noen stoffer som sjekker betennelsen i Crohns sykdom (som sulfasalazin) kan senke folatnivået.

Folatmangel kan føre til lav vekt ved fødselen, for tidlig fødsel og kan senke et barns vekst. Folatmangel kan også føre til feil til fødselen til nevrale rør. Disse defektene kan føre til misdannelser i nervesystemet, som Bifida Plug (en spinal lidelse) og # 8217; Anencefalia (unormal hjernedannelse). Snakk med legen din for å få den rette dosen av folat.

Kvinner med Crohn kan ha vaginal fødsel. Men hvis du opplever symptomer på aktiv perianal sykdom, anbefaler vi en keisersnitt.

Caesarean levering er det beste alternativet for kvinner med anastomose eleale-analpose (J) eller tarm reseksjon. Vil bidra til å redusere fremtidige inkontinensproblemer og beskytte sphincterens funksjonalitet.

Den genetiske faktoren av Crohn

Genetikk synes å spille en rolle i utviklingen av Crohns sykdom. Ashkenazite jødiske befolkningen har fra 3 til 8 ganger mer sannsynlig av ikke-jødiske populasjoner for å utvikle Crohn. Men så langt er det ingen tester i stand til å forutsi de som vil få det.

Crohns høyeste forekomster er rapportert i Europa, Nord-Amerika, Australia, Japan og til spissen av Sør-Amerika. Det er høyere forekomster av Crohns sykdom i urbane populasjoner sammenlignet med landlige populasjoner. Dette antyder en miljøforbindelse.

Sigarettrøyk er også koblet til flammene i Crohn. Røyking kan gjøre sykdommen forverres til det punktet å kreve kirurgi. Gravide kvinner med Crohn som røyker skal stoppe umiddelbart. Dette vil hjelpe med Crohn og også forbedre graviditeten.